Mészkő konyhai munkalap

A legfontosabb kérdések közé tartozik, hogy milyen gyakran fogjuk főzésre használni a konyhát? Leginkább otthon vagy a munkahelyen, esetleg iskolában étkeznek-e a családtagok, illetve milyen gyakran érkeznek vendégek, akik számára főzni is szeretnénk? Alapvetően saját célra készül az adott konyha, vagy kiadó lakásba szánják? Az azért előfordulhat, hogy egy bérlő esetleg nem vigyáz úgy a konyhapultra, mint ahogyan mi tennénk. A Természetes Kövek Háza burkolatkereskedés a természetes kövek közül a mészkő, bazalt, pala és gránit lapokat ajánlja elsősorban. 

Nézzük meg azt az 5+1 tanácsot, amit mindenképpen érdemes megfontolnunk természetes kövek esetében is ha konyhai munkalapnak szánjuk. A felületük ugyanis most nemcsak hogy trendi, de időtállóan szép is. 

1. legyen kopásálló a felülete
2. legyen vízálló anyagból
3. bírja a közvetlenül ráhelyezett forró edényt
4. legyen savakkal, lúgokkal szemben ellenálló (ételek, italok, tisztítószerek)
5. legyen karcálló strapabíró a felülete
+1. Jól nézzen ki, azaz illeszkedjen a konyha stílusához és színvilágához

Konyha burkolatok

Jura mészkő konyhapult vagy munkalap

Mészkő konyhapult vagy munkalap

Pala falburkolat

Ha ezekre odafigyelünk a konyhapult kiválasztásakor, akkor az irány már jó. Amennyiben természetes követ választanál konyhapultnak, a fentiek közül az első 3 kritérium és természetesen az esztétika is teljesülni fog. Hiszen akkor adhatunk egységes megjelenést a konyhánknak, ha a munkapult és a padlólap anyaga azonos, vagy legalábbis színben, stílusban, anyagban kapcsolódik egymáshoz. 

Gránit munkalap

A kvarc kompozit választásánál azonban egyvalamire figyelnünk kell. Például a Silestone kvarc kompozit munkapult ugyanis jól ötvözi az esztétikumot a praktikussággal. Viszont ennél az anyagnál csak a 3. kritérium nem teljesül 100%-ban, vagyis a tartósan rajta hagyott forró edény hatására elszíneződhet. 

Technistone munkalap

Silestone konyhapult

Silestone munkalap színminták

Természetes kőburkolatok választása esetén kérje szakértő munkatársunk segítségét a 06 23 500 770-es vagy a 06 20 589 5912-es telefonszámon, az info@termeszeteskovekhaza.hu e-mail címen, vagy személyesen budaörsi bemutatótermünkben!

Lakberendező segítségét kéri kőburkolata kiválasztásához? Lakberendező kolléganőnk szívesen segít a belső és a külső terek kialakításában és igényének megfelelő berendezésében.

A természetes kövek forgalmazója:

Természetes Kövek Háza

Természetes Kövek Háza
Járjunk természetesen!

2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Telefon: 06 23/500 770

 és 2030 Érd, Szajkó u. 42.

e-mail: info@termeszeteskovekhaza.hu

www.termeszeteskovekhaza.hu

Várjuk Önt szeretettel!