Mészkő előszobai burkolat

Az előszobában éri a lakásba belépőket az első benyomás, így mindenképpen szépnek és pozitív kisugárzásúnak kell lennie. A burkolaton túl az előszobai bútorok minőségére és méretére, a természetes fény és a világítás optimális összehangolására is törekednünk kell. Érdemes a lakás többi helyiségeinek berendezéséből egy kis ízelítőt adnunk már az előszobában. Mivel egyfajta átmenetet képez ez a helyiség a kültér és a beltér között, ezért ajánlatos mindenképpen hidegburkolatot terveznünk a padlóra. Itt két fő szempontból kell kiindulnunk: Strapabírónak és tartósnak kell lennie, valamint fontos szempont a könnyű tisztán tarthatóság. 

Fényes Mészkő előszobai burkolat

A kis alapterület optikai tértágítása? Lehetséges!

A kedvezőtlen arányú, esetleg hosszúkás, vagy szűk előszobának a területét optikai tértágító eszközökkel javíthatjuk: A burkolat mintázatával, színváltással, a burkolólapok méretével, illetve fektetési irányukkal. Ha egy hosszú helyiségben keresztbe fektetjük a lapokat, akkor ezzel szélesítjük a teret, míg a közlekedés irányába való fektetéssel hosszabbíthatjuk. Az élénk és a sötét színárnyalatok szűkítik a teret, míg a pasztell vagy világos színek tágítják.

Tévhit, hogy kis helyiségbe kizárólag kis lapokat kell vásárolni, mert a nagyméretű lapok ott nem mutatnak jól. Ennek pont az ellenkezője igaz, hiszen a nagyméretű lapok tágítják a teret. Itt persze az  1-2 mm szélességű és a burkolattal megegyező fugaszínt kell választani. Ez adhat majd egységes és nagyvonalú megjelenést a térben. 

Rejtett led fény előszoba világításhoz

Az örök kérdés klasszikus vagy diagonál? De lehet más is!

A lerakás módja szerint a padlólapokat lerakhatjuk hálós fektetésben, téglakötésben való eltolással vagy diagonál azaz átlós kialakításban is. A padlólapok lerakásánál azzal mindenképpen számolnunk kell, hogy a diagonál lerakásnál több lesz a vágási hulladék, ezért ott nagyobb ráhagyással kell rendelni a lapokat. Kőburkolatoknál kedvelt az úgynevezett soros lerakási mód, melyeknél a szélesség és a vastagság mérete is választható. A hosszúság pedig általában 50-90 cm változik. Ahol lehetséges érdemes a most divatos halszálka vagy a chevron mintás lerakásban gondolkodni. Ez szintén függ a helyiség jellegétől és a burkolólapok méretétől. 

Strapabíró burkolat előszoba

Miből legyen a lépcső burkolata?

Az emeletre vagy éppen a garázsba vezető lépcső általában egy lépcsőházból, vagy nyitottan kapcsolódik az előszobához. Utóbbi esetben az előszoba padlóburkolatát érdemes a lépcsőn is használni, de legalább a fellépők burkolata jó, ha megegyezik a padlóburkolattal. Teljes egységet azonban akkor érünk el ha a homloklapok anyaga megegyezik a többi lappal. Itt a csúszásmentes tulajdonság alapvető fontosságú. 

Egyforma burkolat előszoba és lépcső burkolásához

Hogyan válasszuk ki az előszoba falburkolatát?

Az előszoba fala – a kreativitás jegyében - kaphat karakteresebb, élénkebb színeket, valamint játszhatunk a kontrasztokkal is. Dekorálhatjuk a falat fából készült burkolattal, vagy fahatású társaikkal, de izgalmas megoldás lehet például kókuszmozaik alkalmazása. Optikailag tágíthatjuk a teret tükrökkel, és igényes megoldás az is, ha a ház külső, homlokzati burkolata köszön vissza a belső terekben. 

A kővel dekorált falszakaszokat izgalmasabbá tehetjük hangulatvilágítással, rejtett led fényekkel is. Ezeket igény szerint a mennyezetbe vagy az aljzatba is elhelyezhetünk attól függően, hogy alulról, vagy felülről szeretnénk megvilágítani a burkolatot. Léteznek mindkét irányba világító lámpák is, melyeket bátran használhatunk külső és belső terekben is. Átgondolt tervezést tükröz, valamint a folytonosságot sem töri meg, ha csak néhány színt és anyagot alkalmazunk egész ház vagy lakás belső tereiben.

Természetes kőburkolatok választása esetén kérje szakértő munkatársunk segítségét a 06 23 500 770-es vagy a 06 20 589 5912-es telefonszámon, az info@termeszeteskovekhaza.hu e-mail címen, vagy személyesen budaörsi bemutatótermünkben!

Lakberendező segítségét kéri kőburkolata kiválasztásához? Lakberendező kolléganőnk szívesen segít a belső és a külső terek kialakításában és igényének megfelelő berendezésében.

A természetes kövek forgalmazója:

Természetes Kövek Háza

Természetes Kövek Háza
Járjunk természetesen!

2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Telefon: 06 23/500 770

 és 2030 Érd, Szajkó u. 42.

e-mail: info@termeszeteskovekhaza.hu

www.termeszeteskovekhaza.hu

Várjuk Önt szeretettel!