Beige jura mészkő lábazati burkolat

A természetes anyagok használata nemcsak a beltérben lett trend, de kültéren is előszeretettel használjuk. Az árak kiszámításán túl érdemes más szempontokat is figyelembe venni, mielőtt meghozzuk a végleges döntést. A Természetes Kövek Háza bemutatóterem tulajdonosai sok éves tapasztalattal a hátuk mögött a következő szempontok átgondolását javasolják:

Homlokzati és lábazati burkolatok esetén a következő a természetben fellelhető kőtípusok jöhetnek szóba, amivel garantáltan jól lehet dolgozni és csodás látványt fognak eredményezni. Ezek a gránit, homokkő a bazalt, kvarcit a mészkő illetve a lávakő. 

A bányákból kikerülő kövek többféle megmunkálást követően kerülhetnek burkolásra. Ezek egyedi karaktert adnak a felületnek és a formának, így könnyebb a meglévő homlokzat karakterisztikájához kiválasztanunk a legmegfelelőbb típust. Ennek megfelelően egy kő lehet: csiszolt, rovátkolt, homokszórt, tört vagy roppantott, stokkolt, hasított, csiszolt és kefélt, bányanyers, homokszórt és kefélt, enyhén csiszolt, stokkolt és kefélt illetve antikolt.

Természetes kő minták


Mire figyeljük a burkolat kiválasztásánál? 

Első körben a ház stílusához leginkább illő, különféle színvilágú anyagokra érdemes a kört szűkíteni.
Régi, vagy új épületről beszélünk, klasszikus vagy éppen egy lapostetős minimál házról. Ezt követi a beépített nyílászárók, a tetőcserép, illetve a vakolat színének összehangolása a terasz- és homlokzatburkolattal. Mindig egységében érdemes nézni a házat, legyen szó a külső megjelenéséről, vagy a belső kialakításáról. 

Sok esetben történik meg a "nagyon megtetszett, ezért rögtön megvettem" vásárlás így később egy adott anyaghoz kell a későbbiekben mindennek alkalmazkodni. Ezért azt javasoljuk, hogy csak akkor vegyen meg bármit is, ha minden látszó anyag összhangba hozható vele. De talán mindennél fontosabb, hogy az adott anyag ne csak a tervezőasztalon létezzen, hanem beszerezhető is legyen.

Mik a homlokzatburkolat előnyei?

Elsődleges szerepe, hogy védi a házat az időjárás hatásaitól, valamint a mechanikus behatásokkal szemben. A felület mögött tetszőleges hőszigetelő anyagok használhatók, a hőszigeteléshez szükséges vastagságban, amit teljes mértékben eltakar. 

mediterrán kő lábazati burkolat

A természetes kő előnyei homlokzati burkolatként

Amiért a természetes kövekre esik a választás az az, hogy egyedi és exkluzív megjelenést kölcsönöz a házának. Leginkább azért, mert a különféle színekben és felületi megmunkálásokkal változatos hatást érhet el a burkolat kialakításakor. A kőlapok cserélhetők, így egy későbbi sérült elemet is cserélhetünk. 
Ha utcai a homlokzatunk akkor graffiti elleni védőszerrel is kezelhetők. A természetes kő sosem megy ki a divatból, az időtlen szépség jellemzi. Hosszú élettartamú, értékálló, ezért növeli az ingatlan értékét.
Környezetbarát, mert a kitermelés és a feldolgozás során sokkal kevesebb energiát fogyaszt, mint más alapanyagok. Más építőanyagokkal párosítva harmonikus egységet alkot.

Beige jura mészkő homlokzat burkolat

Ragasztott vagy szerelt technológiát érdemes alkalmazni?

Bár 2 cm lapvastagságig ragasztható a kőburkolat falra, bizonyos méretű lapokat már konzollal kell rögzíteni. Biztonsági okokból 7 méter fölötti magasságban pedig már csak a szerelt technológia alkalmazható. A szerelt, vagyis konzollal rögzített falburkolat előnye a ragasztott technológiával szemben, hogy hagy egy légrést a fal és a burkolat között, ezáltal növekszik a fal hőszigetelése és tud szellőzni.

Válogatás a Természetes Kövek Háza referenciatárából: 

Homokkő homlokzati burkolat

Nyeregtetős ház homlozatburkolata

Jura mediterrán lábazati kő

Szintén Jura mediterrán lábazati kő

Népszerű Jura mészkő tartós burkolat

Mészkő ragasztott mészkőburkolat

Mészkő rusztikus homlokzatburkolat

Kávébarna lábazati burkolat

Kvarcit mediterrán kő burkolat

Római travertin lábazati burkolat

Kávébarna mészkőburkolat

Természetes kőburkolatok választása esetén kérje szakértő munkatársunk segítségét a 06 23 500 770-es vagy a 06 20 589 5912-es telefonszámon, az info@termeszeteskovekhaza.hu e-mail címen, vagy személyesen budaörsi bemutatótermünkben!

Lakberendező segítségét kéri kőburkolata kiválasztásához? Lakberendező kolléganőnk szívesen segít a belső és a külső terek kialakításában és igényének megfelelő berendezésében.

A természetes kövek forgalmazója:

Természetes Kövek Háza

Természetes Kövek Háza
Járjunk természetesen!

2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Telefon: 06 23/500 770

 és 2030 Érd, Szajkó u. 42.

e-mail: info@termeszeteskovekhaza.hu

www.termeszeteskovekhaza.hu

Várjuk Önt szeretettel!