Lakberendezés: Lovas Cecília www.lovascecilia.com
Fotó: Darabos György
Styling asszisztens: Márton Kata
Alapterület: 40 m2

Lovas Cecília lakberendező portréA költségvetést józan keretek közt tartó fiatalember Lovas Cecília enteriőrtervezőt kérte fel a tér újragondolására. A legfontosabb feladat egy méretes, a mai trendeknek megfelelő, a wellness érzetét kis területen is hozó zuhany kilakatása volt, innen indult a lakásfelújítás gondolata. S bár a tervezőasztalon születtek merész elképzelések egyteres lakásra - illetve a hálót az illetéktelen tekintetek elől elrejtő, térben álló pengefalas kialakításra - a megrendelő végül az eredeti térszerkezet megtartása, illetve finomítása mellett döntött. Megmaradt az egyterű nappali-konyha-étkező, s ebből nyílik a fürdő, illetve a háló. A cél egy fiatalos, laza lakás kialakítása volt, olyan belsőépítészeti elemek, anyagok mentén, amelyek nem csupán napjainkban divatosak, de évek múltával is megállják helyüket. A tervező egyszerű, letisztult vonalvezetésű megoldásokban és szürke-drapp színvilágban

gondolkodott. Az egységes hangvételt az egyedi tervezésű bútorok és a jól megválasztott burkolatok adják meg. Az egykori szalagparketta helyére a teret meleg, barátságos hangulattal megtöltő jatoba furnéros parketta került, míg a fürdő betonhatású, 60x60-as, nagyméretű greslapot kapott. Mindkét anyag karakteres, határozott megjelenést ad, erősítve a lakás férfias jellegét. A nappali-konyha terét meghatározó konyha L-alakú kivitelben készült el, magasfényű, szürke felületekkel. Büdzsébeli megfontolások miatt a szekrény az Ikea kínálatából lett összeállítva, az alsó és felső elem közé azonban egyedi, festett fehér üveglap került, erősítve a modern összképet.

Kis alapterületű nappali

A dán Innovation kanapéja mellett a DJ pultok ihlette Diesel üvegasztal

Falra szerelt nappali bútor

Egyedi tervezésű nappali rendszer, tévés elemmel, könyvespolccal, és kompakt, falraszerelt íróasztallal

Kartell Master chair szék Starck

A nappali nyugodt, csendes hangulatát szokatlan, izgalmas design darabok teszik élettel telivé

A nappali meghatározó eleme a praktikus, nyitható Innovation kanapé finom árnyalatú, szürke szövettel – a vendéglátás színtere is egyben. A hagyományos nappali fal beépítés helyett levegős megoldást választott a tervező. Padszerű, úgynevezett bench elemre kerül majdan a tévé, fölötte méretes, szerelt könyvespolc és kompakt, kis íróasztal húzódik, aszimmetrikus, játékos elrendezésben, matt, cappuccino színű kivitelben. A nappali izgalmas elemei az extravagáns „Successfull Living from Diesel with Moroso” darabok, a DJ-k lemezjátszói ihlette XRaydio festett üvegasztal, illetve az övvel „összefogott” Chubby Chic puff.  A konyha és a nappali között pici, büféjellegű étkező kapott helyet, fekete üvegasztallal és a Kartell Philippe Starck tervezte áttört háttámlájú Master székeivel.

Bakelit lemez tál

Üvegasztal dj pult hangulatban

A legnagyobb kihívást a megfelelő mennyiségű tárolóhely kialakítása jelentette, amelyet egyrészt az előszoba egyedi szekrényrendszere, másrészt a hálóban kialakított beépített szekrények oldanak meg – itt csupán a hatalmas, padlótól plafonig futó toló- és nyílófelületek érzékelhetők, mivel a falak megfelelő mozgatása, átépítése révén a korpuszok belesimulnak a falba. A hálóba szintén Diesel ágy került, méretes, párnaszerű háttámlával, az üvegasztalt idéző ágyneművel. A koptatott felületű kisasztalon mikrofonra hajazó Cage lámpa feszít, a zenei ihletettség folytatásaként. Az apró fürdő férfias karaktert nyert a szürke burkolólapok, a magasfényű, szürke egyedi szekrény és a méretes, épített zuhanykabin révén, melyben az lenyűgöző vízélményt nyújtó Hansgrohe Raindance zuhanyt attraktív fények világítják meg. Az ajtót behúzva kitárul a világ – a nyugalom, a kikapcsolódás felé, melyet ez a kis, kompakt lakás híven szolgál.

Antracitszürke nappali

A szürke magasfényű konyhát egyedi üveghátfal teszi légiesebbé, az étkező bárszerű kialakítást kapott, csarnoklámpával

Praktikus vágódeszka

 Ikea gardróbszekrény

A kis háló terét maximálisan kihasználták a falba süllyesztett, beépített szekrények kialakításával

Ikea tolóajtós szekrény

Diesel textil

Beton színű burkolat

Hansgrohe raindance zuhany

 A lakás legfontosabb helyisége az épített zuhany, karakteres fényekkel és kényeztető esőztetővel

Lakberendező: Lovas Cecília

Tekintse meg a tervező honlapját:

Lovas Cecília logo

www.lovascecilia.com