Tulajdonosa egyedülálló, a harmincas éveiben járó férfi, aki szereti a társaságot, a közös főzéseket a barátokkal, viszont rendet és kényelmet igényel a mindennapjaiban.

Zöld fotelek és kanapék férfias lakberendezés

Zöld design fotelek és design lámpa ötlet

A lakberendezésben nagy divat a minimál stílus. Rendszerint néhány színnel és kevés, de annál merészebb dekorációs elemmel dolgozik ilyenkor a lakberendező. Ennél a lakásnál a barátságos, hagyományosnak mondható faerezetű padló-, és falburkolat és a zöld, kényelmes ülőbútorok mellett a fehér szín dominanciája érvényesül. Fehérek a falak, a földig érő függönyök, a kiegészítő bútorok: a lerakóasztal, a tv-tartó, a puffok és az egész falat beborító konyhabútor, valamint a fürdőszoba csempéje és szaniterei.

Markáns és meghökkentő ellenpontként jelenik meg ebben a nyugodt környezetben a betonszürke fal, mennyezet és padló, valamint a világítótestek. Ez utóbbiak egyedi formavilágukkal hívják fel magukra a figyelmet. A nappali-konyha-étkező mennyezetén három, mind színében, mind formájában eltérő, nem mindennapi látványelemmel gazdagodik általuk a tér. Különösen érdekes, ahogyan a kerek étkezőasztal fölött több ponton felfüggesztett “világító tojások” barátságos fénybe vonják a közös étkezések színhelyét.

Tojás alakú design lámpa étkezőbe fehér konyhába

Famintás parketta férfias otthonban

Ezzel szemben a nappali mennyezetére, egy vékony, fémcsövekből álló könnyed, szögekben záródó design lámpa került.

Férfias lakberendezés beton mennyezettel

A konyhapult felett a bútor színéhez és minimalizmusához igazodó térelválasztó elemként látjuk a fényforrást.

Átlósan lerakott parketta burkolat

Pult fölé helyezett design lámpa

Fehér minimál konyhabútor ötlet

Bár színében, stílusában és funkciójában eltérő világítótesteket alkalmaztak, közös bennük, hogy asztalok fölött függenek, és azokra világítanak, hangsúlyozva ezzel, hogy a köréjük ülő közösség fontos a házigazda számára.

Faburkolat hálószobában mininál stílusban

Üvegfalú zuhanyzós letisztult fürdőszoba

Szöveg: Bartha Nóra