Az egyeztetések alkalmával az elegáns art deco stílus került kiválasztásra egyes meglévő elemek megtartásával. Ilyen volt például a lépcsőkorlát, a kandalló, és a parketta padlóburkolat.

Modern art deco nappali

Design lámpa nappaliba

Bútorok esetében az előtéri konzolasztalkának az étkező asztalnak és a hálószobai ágynak kellett maradnia. Az új stílust ezekhez az adottságokhoz igazítottam, a ház alaprajzán nem változtattam. A parketta burkolatot kivezettem az előtérbe, a nappali és vendégszoba felé egy-egy mintában savmart üvegajtóval pedig behoztam a fényt, hogy mögötte a terek világosabbak legyenek. A ház beltéri ajtóit fehér színűre festettük és a mai kor trendjei alapján úgy változtattam meg, hogy az ajtótok marási mintája megegyezzen a mennyezeti polisztirol díszítő profil díszítésével.

A ház legtöbb helyiségében megtalálható egy stílusazonos dekorációs párkány, melyet ledvilágítással emeltem ki. Ezek a ledfények dekorálnak és egyben kiegészítő világításként is funkcionálnak. Viszonylag pasztelles és világos színeket használtunk a tér növeléséhez, bézs és fehér árnyalatokat, kiegészítve a jellegzetesen art deco-s fekete-arany kombinációval és egy kevés mélylilával. A nappali és étkező mennyezetére egy díszes, mégis modern stukkó került fehér színben, hogy a tér tágassága megmaradjon.

Art deco étkező

Art deco elegáns étkező

Az antikolt tükörburkolattal díszített kandallót keretbe foglaltam egy különleges arany dísz könyvespolccal, melynek háttere szintén megkapta a mélylilás tónust. Ugyanez a szín még feltűnik egy egyedi kanapén és a dekorfüggönyök alsó részében. A nappali artdecos hangulatú, mégis alapvetően modern bútorokat kapott. A meghatározó szín ebben a helyiségben az arany. A nappali, az étkező és a lépcsőház egységét a függőleges csíkozású tapéta sávok teremtik meg. Nagy hangsúlyt fektettünk a különleges formájú, a stílusra jellemző luxus hatású kristály-, üveg- és aranycsillárokra, valamint a különböző hangulatfényekre is, melyek hatékonyan növelik a teret.

A konyhát - igény esetén - egy savmart üveg tolóajtóval szeparálhatjuk el az étkezőtől. Stílusa és hangulata szépen illeszkedik a többi helyiségéhez. Az ablak alá egy elegáns reggeliző pult került design pultvilágító lámpatestekkel.

Modern parkettás konyhabútor

Modern polgári konyha

A vendég fürdőszoba teljesen átalakult, a fürdőkádat és a csempéket teljesen ki kellett cserélni egy hatalmas zuhanyfülkére és új burkolatokra. Hangulatát a fekete-arany kombináció határozza meg, ami csíkos metál fényű tapétával egészül ki.

Luxus fürdőszoba ovális káddal

Zuhanyzós luxus fürdőszoba

A vendégszoba kanapéját meg kellett tartani, ez a bútordarab kapott modernebb környezetet. A kanapé helyét tapéta betétekkel foglaltam keretbe és egy könyvespolc is bekerült ide, egy különleges tükrös komóddal.

Vendégszoba kanapéval

Fényes felületű komód

Az emeletre vezető lépcsőburkolathoz irányított led világítást szereltünk, így éjjel is könnyűvé válik majd a közlekedés erőseb fényforrás használata nélkül is. A közlekedőből közvetlenül nyíló közös térből sok helyiség nyílik. Ez a tér eddig egy kihasználatlan tér volt, most kapott egy könyvtárszoba jelleget egy olvasós kuckóval. Különleges könyvespolc áll a helyiség középpontjában körasztallal és a fölötte lévő csodálatosan szép lámpával.

Kovácsoltvas lépcsőkorlát

Art deco asztalka

Legyező mintás szőnyeg

A klasszikus hangulat az emeleti helyiségekben teljesedik ki igazán. Az antik komód szintén meglévő bútor volt ebben a helyiségben. Egy kellemes téregység jött létre, világos és az adottságokhoz képest meglepően tágas. A legyezőmintás szőnyeg szintén a stílusra jellemző motívumként jelenik meg.
A különleges alaprajzú szülői hálószobánál a szoba ajtaját áthelyeztem egy kedvezőbb helyre az ideálisabb rendezhetőség érdekében. A kihasználatlan tetőtéri rész leválasztásra került, ebből több ruhásszekrény született a dolgozósarok jobb és bal oldalán.

Falpanel hálószobában

Íróasztal a hálószobában

Ezek a bútorok is stílusukat tekintve tökéletes szinkronban vannak az alapdarab franciaággyal. Az eredeti ruhásszekrényeket modernebbre és világosabbra cseréltük. A különleges formájú ágyat egy világos és modern mintázatú kárpitos hátfallal és kristálycsillárral hangsúlyoztam.

Nézzünk szét az emeleti fürdőszobában is! Jellegzetessége a térbe állított fürdőkád. A térnövelést tükörburkolattal oldottuk meg. Színekben itt is a fekete-arany köszön vissza.

Réz csaptelep ötletek

Klasszikus mosdós wc

Modern wc

A lakás tartogatott néhány olyan helyiséget aminek nem volt meghatározott funkciója. Egy ilyenbe helyeztük az exkluzív gardróbot, mely fehér-arany és szürke színekben pompázik. Exkluzív megoldás, hogy egy része üvegezett, ezáltal a ruhák jól láthatók majd benne. Ide került a fésülködő szekció is.

Gardróbszoba látványterven

Gardróbszoba látványterven

A dolgozószobában visszaköszön a könyvtárszobai jelleg, különleges „kettévágott hatású „ könyvespolccal. A helyiségben találunk egy daybed-et egy fekvő pihenő alkalmatosságot is, hogy munka közben egy kicsit ezen is el lehessen nyújtózni. Uralkodó színhármas a fekete-szürke-arany maszkulin együttese.

Férfias dolgozóaszoba

Daybed dolgozószobában

Közlekedő klasszikus konzolasztallal

Közlekedő klasszikus konzolasztallal

A gyerekszoba a mai trendek alapján készült, jellemzően fehér-rózsaszín-bézs társításokkal.

Lányszoba lakberendezés

Lányszoba lakberendezés

DD Interior Belsőépítészeti Stúdió

DD Interior logo

 Dóró Judit - Belsőépítész, lakberendező

   www.dorolakberendezes.hu

Telefon: +36 30 255-2479

Dóró Judit lakberendező

Látványtervek és szöveg: Dóró Judit - Render képek készítése: Dotdesign

A tervek minden egyes részletei szerzői jog védelme alatt állnak és a DD Interior Studió tulajdonát képezik!