A lengyelországi Studio Zapraszam tervezte ezt a kis lakást egy egyedülálló, nemrégiben Krakkóba költözött fiatalember számára. A kis terület ellenére határozott elképzelések mentén született meg ez a skandináv lakberendezés által ihletett élettér. Az alapszínek némileg sötétebbek, van bőven a szürkéből és a feketéből is, de mivel a helyiség alapvetően világos, így nem érezzük kellemetlennek a kontrasztokat. A nappali visszafogott, mindössze egy bársonykanapé, egy fotel, egy fa dohányzóasztal és egy egyszerű térbe ereszkedő lámpa alkotja. A nyers beton hangulatú térelválasztó fal részben a hálót szeparálja, másrészt remek felület egy televíziónak. A nappali egyetlen dekorációja egy 1972-es Solaris Bertrandt plakát. 

Fiatalember kis 35 m2-es lakása

Minilakás kényelmes méretű konyha beépítésével

Solaris plakát nappaliban

Skandináv lakberendezés nappali ötlet

A konyha szinte észrevehetetlen könnyedséggel tölti ki a sarkot. Fehér színe egybeolvad a falak fehérjével. Bőséges tárolóelemei egészen a mennyezetig érnek. A fekete páraelszívó és a natúr fa színű reggelizőpult ad egyedi és skandinávos egyszerűséget az enteriőrnek. 

Skandináv konyhabútor kialakítás

Fehér konyha és fekete páraelszívó

Fekete és beton design lakásbelső

Kis lakás férfias hálófülke kialakítása

A matt fekete falak a gardróbszekrények feketéjét viszik tovább, ami inkább férfias jelleget ad a helyiségnek. A térbe ereszkedő lámpák itt kétoldalt egy-egy olvasólámpává alakultak. 

Hálófülke Rocky plakáttal

Fehér skandináv fürdőszoba kerek tükörrel

A fürdőszobában a funkcionalitás és a letisztult design az uralkodó. Volt elegendő hely a zuhanyzó kialakítására, sőt, itt még egy leddel megvilágított, az apróbb fürdőszobai holmik tárolására alkalmas mini falfülke is egyedivé teszi a látványt. 

Zuhanyzó és falfülke led vilgítással bőr pántos tükör