Örömmel mutatjuk be olvasóinknak Henrietta budapesti lakását, ahol minden saját ötlet és terv alapján készült. Íme néhány gondolat a tulajdonostól, aki szenvedéllyel állt neki a lakásfelújítás és a berendezés fáradságos, de annál izgalmasabb folyamatának: 

"Hajdú Henrietta vagyok, lakberendező végzettséggel, mely szakma szerelmese vagyok és hobbiként űzök. A  lakás 75 m2-es,  és a VIII. kerületben, egy polgári stílusú házban található, körfolyosós ganggal, hatalmas belmagassággal. Az ingatlan saját célra terveztem, így bátran szabadon engedhettem a fantáziámat, hogy valami igazán nem mindennapi otthont teremtsek magamnak, melynek megvalósításában a szüleim voltak segítségemre.

A természetesség, egyediség, újrahasznosítás híve vagyok, ezért ezeket kombinálva, jó arányérzékkel teremtettem személyes hangulatot. Minden helyiségre különös figyelmet fordítottam, hatalmas átalakításra volt szükség, falakat bontottunk, építettünk, parkettát csiszoltunk, ajtókat, ablakokat festettünk. Így a berendezésre minimális keret állt már csak rendelkezésre. Ennek tudatában kellett tervezni, így szükség volt minden ötletre, melyet mi magunk is meg tudunk valósítani.

Nappali barna bársony ülőgarnitúrával

Ipari hangulatú dekoráció a nappaliban

Nappali dekoráció téglafallal és bádoglemezes konyhával

A bútorok, dekorációk nagy része egyedi elképzeléseim alapján készültek, gondolok itt Dunából kihalászott uszadékfa lámpákra a nappaliban és az előszobában. A fotelek mind kidobott, újragondolt darabok, melyek az USA-ból szerzett textilekkel váltak különlegessé. Különösen nagy kedvencem a nappaliban található nyers téglafal, mely mindig is nagy vágyam volt és a saját kezem munkáját dicséri. Nagyon szeretem a fa és a fém jelenlétét, ezért ezeket kombinálva dekoráltam a helyiségeket.

Loft jellegű dekoráció a konyhában

Étkező újrakárpitozott székekkel

Vendégszoba festett bútorokkal és art deco fotellel

Hálószoba látszó téglafallal

Hálószoba dekoráció fémkeretes polcokkal

Kis hálószoba

Fürdőszoba szürke metró csempe és hexagon lapok

Metro csempék a mellékhelyiségekben

Előszoba berendezése

Folyosó art deco fotelekkel

Trópusi mintás art deco fotelek

A lakás az eklektika jegyében született újjá, az indusztriál, mid century modern és retro stílusjegyek dominálnak, egy csipet modern dizájnnal ötvözve, melyek a legkedvesebbek nekem. Sikerült az ingatlant egy minden igényt kielégítő, meleg otthonná varázsolnom."

Fotók: Varga Olivér - www.vargaoliver.com