Kovács Lia lakberendező mesél az átalakítás részleteiről: 

A komplex kiviteli terv tartalmazta az alaprajz áttervezését, a teljes berendezés konszignálást, a kivitelezéshez szükséges tervlapokat, valamint a 3D látványképeket.

Eredeti berendezett és méretezett alaprajz:

Alaprajzok 5

A jelenlegi alaprajzi elrendezés helyett Megbízóim szerettek volna nagyobb nappali teret, a falakkal határolt konyhának pedig nem érezték szükségét.

Koncepció: 
Célom volt, hogy a sok szűk helyiség helyett nyitott világos teret formáljak, és próbáljak minden szükséges funkciónak helyet találni. A fix műszaki, építészeti adottságok miatt korlátozott volt számtalan ötletem, a tervezés ezért kompromisszumokra épült. Az ötletelések során mindenképpen szerettem volna zárt hálószobát, de a meglévő műszaki paraméterek miatt nem lehetett megvalósítani. Így a háló esetén maradt a dobogóra épített félig szeparált kuckós kialakítás. Az ajánlat több alaprajzi megoldást is tartalmazott, melyekből az itt bemutatott került kiválasztásra. A modern stílushoz a fehér, bézs, szürke alapszíneket választottam, melyet az arany és a kék árnyalatai egészítenek ki.
      
Áttervezett alaprajz                                                                                                                                     

Módosított alaprajz         
Áttervezett alaprajz világítással, gipszkarton dobozolással

Álmennyezetes alaprajz                                                                           
A körülbelül 30 m2-es nappali tér magába foglalja a főbb funkciókat. A mennyezeti gipszkarton dobozolás végigfut a falakon eltolt trapéz formákban. A dobozolásba süllyesztett LED csíkok kerültek a felső részén hangulatos rejtett LED világítás.

Krém színű nappali Lia Design

A magasított hálósarok körben tárolásra alkalmas fellépőkkel készült a fejrésznél szekrénnyel, melynek az alsó felén LED csík szolgáltatja a helyi világítást. A fellépők puha shaggy szőnyeg borítása otthonos kuckóvá varázsolja a hálórészt.

Hálófülke kialakítása

Az ablak és teraszajtó köré szerveztem a kanapét dohányzóasztallal, valamint az IKEA konyhát kis étkezőasztallal. A konyha és kanapé között gipszkartonból épített térelválasztón TV és kis üvegpolcok, az ablakokra függönyök helyett rolók kerültek.  

Nappali és konyha látványterve

Látvány a konyhából

Étkező a pengefal mellett

Látvány a kanapé felől

A nappali kanapéval

Az hófehér, magas fényű IKEA konyha a türkiz dekorüveggel elegáns hatást kelt, és minden funkciót tartalmaz, amire egy kis garzonban szükség lehet. 

Egyedi tervezésű konyhabútor

Fehér konyha kék üveg konyhafal

Az előszobában nyitott fogason az éppen aktuális kabátok és cipők kapnak helyet. Az ajtó mellett zárt, tükrös szekrényben történik a tisztítószerek, takarítóeszközök tárolása, valamint ide rejtettem el az elektromos szekrényt is. 

Előszoba látványterve

A kisméretű fürdőszobába - az igényekhez alakítva - kád helyett zuhanykabin került. A mosó-szárítógépet a gardróbban helyeztem el. Az eredetileg ablaktalan helyiségbe a mosdó melletti falon az ajtó felső szintjével egy magasságban egy savmart üveges fix ablakot terveztem, így ide is jut egy kevés természetes fény. A további megvilágítást gipszkartonba épített spotok adják. 

Sárga mozaikos fürdőszoba
A fehér csempéket arany színű mozaikkal egészítettem ki. 

Fürdőszoba felülnézetből

A gardrób helyiség maximálisan kiszolgálja a bérlők igényeit, ruhák, cipők, táskák tárolásán kívül a mosás és szárítás is e helyiségben történik. Az ajtóval szemközti falra nagyméretű tükör került. 

Kis gardróbszoba

Gardróbszoba kialakítása

Tervezés éve: 2019. További fotók és referenciák megtekintése itt: www.liadesign.hu/referencia/

Lia Interior Design 

www.liadesign.hu

"Legyen otthonod egyedi, hiszen Belőled is csak egy van!"