Szentpéterváron kezdődtek meg ennek a lakásnak a felújítási munkálatai, ahová egy fiatal pár fog beköltözni. A Katushhha tervezőstúdió csapata felmérve az igényeket maradandó élményt szerettek volna okozni a párnak. Mert bár ez az első lakásuk, az igényekből nem szerettek volna engedni. Kedvelik a modern lakberendezést, gyakran nézik az online lakberendezési magazinokat, ahonnan már sok inspirációt gyűjtöttek. 

Karosszék étkezőhöz

A cél a szellősség, az okos belső térszervezés volt, illetve a hálószoba elszeparálása. Erre a legjobb ötlet a sötét színű füstüveg volt, mert így nem tűnt el teljesen a mélység, mégis tökéletes az elszeparáltság egy igényes tolóajtós megoldással. A borsózöld kanapénak annyira jól eltalált a színe, hogy a reggeli kávé kiegészítése lehetne annyi frissességet sugall. A nappali tényleg csak jelképes, egy hely ahol újságot lehet olvasni, pihenni. A falra egy színes kortárs kép került, de ide persze egy konzolos tévé is felapplikálható. 

Borsózöld kis kanapé

Kicsi étkező fa székekkel

Modern kortárs festmény

A konyha teljesen minimál megjelenésű és úgy tették súlytalanná, hogy a fehér falak mellett a bútorok is fehérek, így nem dominál a konyhabútorok jelleg, A sütő az alsó szekrénybe került, a kávéfőző és a mikrohullámú sütő igény szerint mozgatható a pulton. 

Minimál konyhabútor

A szép füstüveg tolóajtóhoz jó választás volt a szintén füstüveg lámpabúrák választása, bár ez az átlagosnál több fényt fog. 

Füstüveg lámpa étkező felett

A lakásban két helyen találunk ruhatárolásra is alkalmas szekrényt, az előszobában és a hálóban. Ez utóbbi nagyobb kapacitású, de az előszobai szekrény is sok szezonális holmit be tud fogadni. 

Előszoba léces dekorral

Előszobai tárolószekrény

A multifunkciós rész felülnézetből

Hálószoba gardróbszekrénnyel

A vörös a fekete és a szürke egysége fiatalos és modern, fehér háttér előtt pedig különösen jól mutat. Azért lett a franciaágy is korallvörös bársony. A nyitóképen látható, - ahogyan a füstüveg ajtón átnézünk - hogy a hálóban van egy kis dolgozósarok, ahová a nap bármely szakában le lehet telepedni megválaszolni a napi leveleket vagy böngészni a híreket. 

Füstüveg tolóajtó és korallvörös franciaágy

A fürdőszoba egyszerű és letisztult. Ide viszont mindenképpen kellett egy szekrény tervezni, ahová a mosógépet és a szárítógépet el lehet rejteni. A lakás belmagassága 3.5 méter, így felfelé gond nélkül lehetett terjeszkedni. 

Wc és tárolószekrény

Zuhanyzós fürdőszoba natúr kerámia padlólap