A nappalit pihenésre, a családdal való együttlétre és a baráti összejövetelek szervezésére használjuk. Ezért érdemes gondoskodni arról, hogy egyedi legyen. Az egyedi lakberendezési stílus kialakításának egyik érdekes módja a színes kanapé elhelyezése a nappaliban. Tanácsot adunk, hogy melyik kanapé lesz a legjobb.

Bőr kanapé

Hogyan alakíthatják át színes kanapék a nappalit?

Minden nappaliban szükség van egy helyre, ahol pihenhetünk. Ezért kerülnek ide a kárpitozott bútorok, a kanapék, az ülőgarnitúrák és a sarokkanapék. A nappalikban nagyon gyakran helyeznek el ülőgarnitúrát, egy díványt vagy kanapét és egy vagy két karosszéket. Kevésbé világos helyiség esetében  az ülőgarnitúrák vagy kanapék világos színű kárpitozással készülnek. A modern belső terekben már sokkal gyakrabban használnak szürke vagy bézs színű kanapékat. Ennek köszönhetően a nappali megőrzi minimalista hangulatát. A sötét bútorok a modern, divatos és drámai belső terekre jellemzőek. Gyakran azonban egy ilyen minimalista elrendezés unalmas és egyhangú, ilyenkor érdemes színes kanapékat bevinni az elrendezésbe.

Piros kanapé

Ez egy eredeti és praktikus megoldás a nappali számára, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen korábbi kialakítást felfrissítsen. A fehér vagy szürke falak és egy merész színű kanapé kombinációja igazán lenyűgöző hatást kelthet. Egy színes kanapé energikusabbá teszi a belső teret. Választhat nagyon élénk színeket vagy egy izgalmas kontrasztosat. Ne féljen kísérletezni, és válasszon a rendelkezésre álló színek közül! Vonzó kanapékat és ülőgarnitúrákat találhat kedvenc bútorüzleteiben - divatos és egyedi megoldások várnak!

Milyen belső terekben mutat a legjobban egy színes kanapé?

A nappaliban lévő kanapénak kényelmes és praktikus helynek kell lennie. A színes kanapék mindenképpen dominálni fognak egy enteriőrben, ezért ügyeljen arra, hogy a szín megfelelő legyen. A klasszikus enteriőrökben érdemes a meleg színekre összpontosítani. A kanapék lehetnek sárgák, narancssárgák vagy pirosak. A visszafogottabb elrendezéseknek jót tesznek a barna kárpitozású modellek. A modern nappalikban viszont gyönyörűen mutat egy kék vagy zöld kanapé. Választhat különböző variációkat, de ne felejtse el később a szoba más helyein is megismételni a választott színt. Emellett kerülje el, hogy egyszerre több színt használjon. A túl sok szín a nappaliban már zavaró lehet. A belső tér zsúfoltnak fog tűnni, és a látogatók szeme hamar elfárad. Jobb, ha egy színt választ, és e köré építi fel a koncepciót.

Rózsaszín kanapé

Milyen kiegészítőket érdemes beszerezni, hogy a színes kanapékat minél vonzóbbá tegyem?

Egy vonzó szoba nem csak a bútorokról szól. Gondoskodjon a jó kiegészítőkről is. Mindenekelőtt válasszon párnákat. Színeiknek utalniuk kell a kanapé színeire, de válasszon egy kicsit más árnyalatot - világosabbat vagy sötétebbet. Így a kanapé nem fog összeolvadni a párnákkal. Ugyanez igaz lesz a takarókra is. Egy vastag, de puha takaró mindenképpen hangulatosabbá teszi a belső teret. Figyeljen a falakra is. Díszítse a teret a választott színsémához illő kiegészítőkkel. Egy adott színpalettájú kép vagy színes képkeretek itt is jó szolgálatot tesznek.

Párna kanapéval

Ha modern, környezetbarát belső terekre törekszik, szigetelheti a belső tereket makraméval - akassza fel a falra, és a hatás lenyűgöző lesz. A lakást és a házat is érdemes növényekkel feldobni. Ebben az esetben a színt megismételhetjük a cserepek fedelén. A szobor vagy váza formájú dekorációk szintén népszerűek. A kiegészítők esetében ne feledje, hogy ne vigyük túlzásba a térben. Kifogyott az ötletekből? Keressen inspirációt az interneten, hogy segítsen megtervezni a saját nappaliját. Népszerű és kipróbált ötletek várnak. Kérjük, tekintse meg a Merkury Market üzleteinek ajánlatát www.merkurymarket.hu/kanapek.