A rendszerető típusoknak ajánljuk a következő megoldást, mely praktikus és helytakarékos multifunkciós bútor. A svájci dizájner, Till Könneker tervezte meg a képen látható stúdió-apartmant, mely egyben a saját lakása is. A minimál stílusban berendezett alagsori lakás fő attrakciója a "nappali kocka"-szekrény, melyet Könneker a saját igényeit feltérképezve alkotott meg. Vett egy darab papírt, és néhány skicc után már el is készült a fejben már megálmodott bútor.

A szekrény tetejére helyezett matrac ágyként illetve pihenőhelyként szolgál, melyet a szekrény keskenyebbik oldalára felszerelt létra segítségével érhetünk el. Ez a fekhely alkalmi vendégfogadásra is alkalmas. A kocka belsejének fele tárolóként használható, ahol a felesleges illetve ritkán használt tárgyakat tárolhatjuk. Tartalmát egy ajtó zárja el a kíváncsi szemek elől. A hatalmas szekrény kompozíció szélesebb oldalának egyik fele alkotja a nappalifalat, a másik pedig a gardróbot. A nappali oldal polcain hanglemezeket és könyveket találhatunk, melyek a nagyképernyős tévét veszik körbe.

A gardrób rész egy ruhásszekrénynek és cipőtárolónak felel meg. Ingek és kabátok akaszthatóak a beszerelt fémrúdra, az alsó polcokon helyezhetjük el szezonális lábbelieinket, felül pedig a pólókat illetve nadrágokat tárolhatjuk. Az egész koncepció kitűnő és egyedi elgondolás, melyhez csupán a megfelelő méretű lakásra van szükséges.

Egyedi nappali szekrény

Egyedi ruhásszekrény

Egyedi tárolószekrény

Egyedi vendégágy

Egyedi nappali fal bútor

Egyedi cipőtároló szekrény

Egyedi tervezésű tárolószekrény

Egyedi szekrény tervrajz

Szöveg: Szoboszlai Réka