Állandó jellegű kiadást képez, amit hosszú távon érdemes felülvizsgálni. Sokan nem is gondolnák, hogy a fűtés után a második legnagyobb kiadás maga a melegvíz-előállítás, azaz a magyar háztartásokban oly népszerű gáz- vagy villanybojler által termelt költségek. Ezért is különösen fontos, hogy új beruházás előtt a valóban megfelelő típust válasszuk.

A gázbojler 

Legtöbben meghibásodott gázbojlerük egyszerű cseréjére-, vagy a gázellátás megbízhatóságára alapozva, esetleg a villamosenergia magasabb ára miatt választják ezt a típust. A gázbojlerek mellett szóló érv továbbá nagyobb családoknál a „elfogyott a meleg víz” jelenség, hiszen ezek a típusok korlátlan mértékben képesek ellátni minket meleg vízzel. Megvételük előtt fontos azonban tudni, hogy a gázbojlerek működtetésének komoly feltételei vannak. Gyakran előfordul ugyanis, hogy a szolgáltatók nem engedélyezik új gázbojler felszerelését. Vásárlás előtt így mindenképpen érdemes tájékozódni a beépíthetőségről. Gondolni kell a megfelelően bélelt kéményre is, valamint az égéshez szükséges légcserére. A nyílt égésterű típusok ugyanis a helyiség levegőjét használva üzemelnek, ami egy elmaradt szellőztetés, vagy pl. konyhai páraelszívó elindítása esetén akár szén-monoxid-mérgezést is okozhat.

Gázbojler

A bojlerek éves felülvizsgálata minden típusnál javallott. Nem utolsó szempont, hogy a gázbojlerekben fellelhető számos alkatrész nagyobb mértékben okozhat magasabb karbantartási költséget.

A villanybojler

Egyszerű- és gyors megoldást keres otthona melegvíz-ellátására? Nem szeretne bajlódni az engedélyeztetéssel? Ez esetben egy megbízható villanybojler az Ön számára legkedvezőbb választás. Kompakt méretek, elegáns vonalak a modern fürdőszobákhoz igazodva - klasszikus hengeres kivitelek a megszokott megoldások kedvelőinek. Funkció, márka, teljesítmény, méret - számos lehetőség közül választhat. Segítünk eligazodni!

Villanybojler

Milyen tényezők befolyásolhatják a döntést?

Hogyan válasszunk villanybojlert?

Sokan egyszerűen mindössze a szükséges űrtartalom, a kedvező ár, esetleg ismertség (márka) figyelembevételével választanak. Komoly problémát jelenthet viszont, ha megállunk ennyinél. Egy régebbi (20-30 éves) ingatlan esetében pl. a villamoshálózatot is érdemes felülvizsgálni. Hiába választunk ugyanis a korszerű/energiatakarékos modellek közül, ha a hálózat nem bírja az üzemeltetést. A régi elektromos hálózatok minimálisnak mondható terhelésével szemben manapság szinte végtelen az áramfelvételi igényünk. Mindennapos példa: egy családtagunk zuhanyzik, megy a mosás, kint a konyhában az elektromos sütő, a nappaliban a TV, nyáron a légkondi és még sorolhatnánk. Számoljunk a problémával. Ezen kívül persze fontos szempontok még:

Az űrtartalom és vízigény kérdése

Az egyik legelterjedtebb választás az átlagos 3-4 fős családok vonatkozásában a 120 literes méret, 1-2 fős háztartásokban a 80 literes típus, hobbi házaknál pedig az 50 literes kivitel. Természetesen az egyéni fogyasztói szokások felülírhatják ezt, nem mindegy, hogy gyors zuhany, vagy pl. a gyerekek miatt rendszeres pancsolás hívei vagyunk.

Karbantartás, megbízhatóság, garancia

Mint arról már korábban is szó volt a rendszeres karbantartás mind a gáz-, mind pedig a villanybojlerek esetében a tartós üzem záloga. A villanybojlereknél ez az ellenőrzés elsősorban a vízkő okozta károk megelőzése miatt szükséges. A rendszeres vízkőmentesítéssel óvhatjuk a fűtőszálat a meghibásodástól, pénztárcánkat pedig a lerakódások miatti többletenergia-felvételtől. Ilyenkor ellenőrizhető a bojlerben lévő ún. aktív anód állapota is, mely alkatrész megvédi a tartályt a rozsdástól/kilyukadástól.

Webáruházunkban kizárólag olyan neves gyártók minőségi termékei érhetők el, melyek Magyarországon is kiterjedt szervizhálózattal rendelkeznek. Tökéletes alkatrész ellátottság, hazai képviseleteken keresztül érvényesíthető garancia az Ön nyugalmáért.

Összefoglalva tehát: egy bojler beszerzése – legyen az gáz-, vagy villanybojler - mindenképpen hosszútávú beruházásnak tekinthető. Ezért is fontos, hogy minőségi terméket válasszunk, megbízható forrásból. A Gépész Webáruházban ezen kívül mindent megtalál, ami a víz-, gáz-, fűtéskiépítéshez jól jöhet: napelemek, felületfűtési- és hűtési rendszerek, gázkazánok, radiátorok, szivattyúk, csőrendszerek, bojlerek és csaptelepek széles választéka!