Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk, mi mindent érdemes tudni napjaink kedvelt fűtési alternatíváiról, amelyek egyben a jövőt is jelentik.

Padlófűtés elektromos fűtőkábel

Miért az elektromos fűtés?

Az elektromos fűtőtestek precízen szabályozzák a hőt, ezzel biztosítva a magas komfortérzetet. Működésük pedig csendes, láthatatlan. A programozásnak köszönhetően akkor és úgy fűtünk, ahogy szeretnénk. Nem kell, hogy egyfolytában menjen a fűtés, akkor is, amikor nem indokolt. Az elektromos fűtés akár napelemmel is kombinálható: így nemcsak a környezetünknek teszünk jó szolgálatot, hanem akár 10%-os megtérülés is elérhető az alacsonyabb energiafogyasztás miatt.

Az elektromos fűtési megoldások összességében korszerű, és modern alternatívát kínálnak. Könnyen beépíthetők, költséghatékonyak és karbantartásuk sem túl időigényes. Nem kell hozzá gázt bekötni, nincsenek mozgó alkatrészek és felújításkor sem vesz igénybe túl nagy bontási munkálatokat. Nem kell félni továbbá a gázrobbanástól, vagy a szén-monoxid-mérgezéstől sem. A jövő fenntartható fűtése elektromos.

Miért a padlófűtés?

Napjaink hatékony fűtési alternatíváinak egyik koronázatlan királya a padlófűtés. Az egyenletes hősugárzásnak köszönhetően egy igazán magas komfortérzettel járó fűtési rendszer valósítható meg. Nem utolsósorban pedig a helyet sem foglalja a szobában, így rendkívül praktikus. A rendszer alapját olyan gyors hőleadást szolgáltató elemek biztosítják mint az elektromos fűtőkábel, vagy különböző típusú fűtőszőnyegek.

Az elektromos fűtőkábel működése

Az elektromos fűtőkábel a hőtároló padlófűtési rendszer innovatív terméke. Elsősorban beltéri megvalósításra lett kifejlesztve, azonban akár más területeken is alkalmazható, például térkő alá, betonba, vagy csövek fagymentesítésére. Előnye, hogy az aljzat kialakításakor gyorsan, alacsony beruházási költségek mellett hozható létre egy hosszú távú, hatékony, egyben kényelmes fűtési rendszer. Ráadásul árban is kedvező, egyszerűen telepíthető.

A fűtőkábelek általában az aljzatbetonba kerülnek, vagy a betonfelület felső rétegébe vannak beágyazva, rögzítőszalagok segítségével. A gyárilag felszerelt hidegvezeték pedig lehetővé teszi, hogy a kábelt a termosztát kötődobozába, vagyis a hálózatba csatlakoztassuk. A teljesítményt a kábel sűrűségétől függően lehet növelni, vagy éppen csökkenteni.

A fűtőkábelek használata releváns lehet olyan esetekben is, amikor a fűtőszőnyeg nem alkalmazható az adott helyiség adottságai miatt. Ilyen lehet egy fülke, sarok, a lépcsők, vagy egyéb szűk hely az épületben. A masszív külső szigetelésnek köszönhetően strapabíró, ezért az esetleges nedvesedés, csőtörés esetén sem alakul ki érintésvédelmileg veszélyhelyzet. Önálló-, illetve kiegészítő fűtésként egyaránt ideális megoldás.

Elektromos fűtőkábel telepítése

Mivel a fűtőkábel a betonrétegbe lesz beágyazva, ezért a végleges burkolat kiválasztásában szinte teljes szabadság illeti a tulajdonost. Egy későbbi burkolatcsere miatt sem kell aggódni, hogy sérülnek az elemek, vagy új fűtőelemeket kellene vásárolni. A rendszerhez pedig akár okos vezérlést is választhatunk.

Amennyiben Önt is érdekli egy hatékony, kényelmes, gazdaságos és környezetbarát fűtési megoldás, vegye fel a kapcsolatot a Dimat Fűtéstechnika Kft. szakembereivel. A tervezéstől kezdve, a beépítésen át, lényegében a teljes kivitelezési folyamaton végigkísérjük. Mindezt garanciával!