Azonban, nem csak a tolltartók vagy füzetek cseréjére kell ilyenkor gondolni, néha számot kell vetni azzal is, hogy az évekkel ezelőtt gondosan kiválasztott íróasztal és forgószék sem éppen a legkényelmesebb már, hiszen a gyerekek egy-kettőre kinövik őket.

Ha iskolaszék-vásárlásra adjuk a fejünket, érdemes figyelembe venni néhány praktikus szempontot, ugyanis több kutatás is kimutatta, hogy a tanulás és az otthoni munkavégzés során is kiemelt szerepet játszik a szék, amin ülünk. Nem csak egészségi állapotunkat, hangulatunkat is meghatározhatja. Ennek megfelelően számos funkcionális és esztétikai kérdést kell megfontolnunk a kiválasztás során. Először is, szemügyre kell vennünk a termék pontos tudását, azaz, hogy például állítható-e a magasság, van-e megfelelő stabilitást biztosító talapzat, dönthető-e a háttámla, milyen a dőlésszöge, rugózása, valamint, hogy milyen mértékű teherbírással rendelkezik.

Forgószék, görgős szék gyerekszobába

Ha a „szülői meggondoltság” érvényesült, természetesen engednünk kell gyermekünk ízlésének is, hiszen nem mindegy, hogy az általa áhított, minden tekintetben tökéletes, pingvines vagy éppen az „apa által kiválasztott”, unalmas fekete, ám ergonómikusan kiképzett forgószékben fogja tölteni iskolás éveit. Legyen ergonómikus és gyermekének is tetsző az újonnan vásárolt szék.

Gyerekszobai görgős szék, tanulószék Impala, Székkirály

Az Impala Bútorkereskedő Kft. egy kisebb tesztet végzett üzletében, melyben arra keresték a választ, vajon az üzletbe látogatók közül, az iskolakezdési láz elején ki, mi alapján és mennyire tudatosan hozza meg döntését egy adott forgószék mellett vagy éppenséggel ellen. A felnőttek körében nagy sikert aratott a hidramechanikával felszerelt, fekete színű, Impala OF-0222 forgószék, mely ár-érték arány tekintetben bizonyult a legjobbnak. A kényelmi szempontoknak is maximálisan eleget tevő gázliftes megoldás mellett, a NET-hálós borítás is kiemelt figyelmet kapott.

A következő, legtöbbek által kiszemelt darab az OF-0373 textilbőr borítású design forgószék volt, mely akár 110 kg-ot is elbír. A termék, bár több színben is kapható üzletünkben, a piros-fekete színű változatával tarolt. Ez ragadta meg a férfiak tekintetét, ami talán nem is csoda, hiszen maga a szék, a Ferrarik ülésének kialakítását idézi. Az áramvonalas autók és a Forma-1 pedig szinte bármikor lázba tudják hozni a férfiak többségét. Az ehhez társuló hintamechanika, valamint a vastagon párnázott fej- és háttámla pedig csak hab a tortán.

A gyerekeknél már nem voltak ilyen egyértelműek a befutók. Ők ugyanis, alig tudtak választani a szebbnél szebb mintájú és formájú, színes darabok közül. A kisebbeknél hatalmas verseny alakult ki a mesefigurás, illetve az állatos székek között, melyből végül a Micimackó formájú, Kubus karfás forgószék került ki győztesen. Bár, tőle csak egy kicsivel lemaradva, ott volt a Mickey egérre feltűnően hasonlító Mike karfás forgószék is. Azt, ugyan nem tudjuk, hogy a szülők többsége mennyire volt kibékülve azzal, hogy egy újabb kisállattal térjenek haza, azonban a parkettapörgővel ellátott csillaglábak, a biztonságosabb ülést szolgáló karfa, valamint a könnyen tisztítható textilbőr ülés meggyőzte őket gyermekeik választásának helyességéről. Emellett, az állítható ülésmagasság is pozitívumként szolgált, ugyanis ennek köszönhetően a forgószékek a gyermekek növésének megfelelően, még évek múltán is ugyanolyan jól használhatóak.

A másik nagy kedvenc a zöld, műbőrből készült, focilabdát ábrázoló Gol forgószék volt, amelyre a nyilvánvalóan lila színt preferáló, Újpest drukker apukákon kívül, mindenki büszkén adta áldását. A színtől eltekintve azonban másra nem lehetett panasz, hiszen a kényelmes kialakítás és az állítható ülésmagasság itt is adott, a stabil mozgást biztosító csillaglábról nem is beszélve. A fociláz pedig úgy tűnik, még sokáig fog tartani. Az idősebb korosztálynál nagy volt a megosztottság. A lányok – nem túl nagy meglepetésre – inkább az olyan rózsaszínes árnyalatú székeket vitték volna szívük szerint haza, mint a lila-fehér dizájnú Fun-4 ifjúsági forgószék. A fiúk választása ezzel szemben, természetesen az sötétebb, vagányabb forgószékekre esett, mint az ergonomikus formájú, több szövettel is választható Flash forgószék.

Fiús gyerekszobai állítható magasságú szék

A rövidke teszt bebizonyította, hogy legyen szó akár a funkcionalitást és a tartósságot kedvelő idősebb korosztályról, akár a mesefigurás székekért rajongó kisiskolásokról, netán a divatosabb darabokat preferáló tinikről, a választék kimeríthetetlen tárházával rendelkezik az Impala Bútorkereskedő Kft. Így, nem tudunk mást tanácsolni, csak hogy: irány a Székkirály Reitter Ferenc utcai áruháza, amíg a fociőrültek és F1 rajongók le nem csapnak a maradék készletre is!

Szöveg: Szerdahelyi Diána

Impala a Székkirály

1135 Budapest, Reitter F. u. 8/b.

Telefon: 270 9700, 270 9770,
Mobil: +36 70 432 4000 , +36 70 432 5000

www.impala.hu