Látogassunk most el hozzájuk!

Mediterrán veranda kanapéval rattan székekkel

Öreg katalán ház rusztikus veranda

Ahány mediterrán ország, annyi féle építészeti stílus. Közös stílusjegyeik mellett határozottan felismerhetőek az egyes országok eltérő kultúrája. Ebben a spanyol otthonban is így van ez. A ház, amelyet a fiatal tulajdonosok választottak, már kívülről is tükrözi azt a stílust, amelyet a tervezők a lakberendezésben is alkalmaztak. A kő falak, a terasz nehéz, vaskos oszlopai, a kissé egyenetlen gerendákból álló tető, és a gyönyörű terrakotta padlólapok meleg, otthonos, romantikus hangulatot árasztanak. A kissé lejtős telken álló ház körül a természet közelsége meghatározó. Az épületen kívül és belül is folytatódik ez, a rengeteg színes virág, és a kaspók, cserepek révén a természet karnyújtásnyira került. A terasz bútorai, és a sok textil csábítanak a pihenésre, amely ezen az éghajlaton egész évben rendelkezésre áll.

Hűvös mediterrán előszoba kovácsoltvas korlát

Klasszikus mediterrán nappali világos kanapék

A házba lépve a drámai hatású, szokatlan kialakítású mennyezet fogad. A hagyományos, katalán stílusban, boltíves, téglából készült és fehérre festett határoló az egész földszinten meghatározza a hangulatot. A lépcső vékony, kovácsoltvasból kialakított korlátja szép kiegészítője a térnek. A padló az egész házban ugyanaz a mázas kőburkolat, a meleg színe a hófehér falakkal igazi mediterrán hangulatot nyújt. A nappalit egy boltíves térelválasztó fal segítségével két, elkülönített részre osztották. Az egyik oldalon a kandalló köré egy társalgót alakítottak ki, a másik részben pedig az olvasásnak, és tévézésnek teremtettek megfelelő körülményeket. Az ablakok érdekessége a belülről zárható spaletta segít a kellemes hőmérséklet megőrzésében a forró napokon. A lakberendezésnél nagyon nagy hangsúlyt fektettek a kiegészítők összeválogatásában, így minden sarokban, polcon, és asztalon találunk egy-egy tárgyat, díszt, amelytől a fiatal család háza stílusos, barátságos otthonná válik.

Mediterrán krémszínű konyha tömörfa munkalapos konyhaszigettel

Étkező és mediterrán konyha terrakotta padlólap

Századelei hangulatot idéző régies csaptelep

Mediterrán étkező olajbogyó zöld ablakkeret

Textilszalvéta igényes terítékekhez

A lakberendező a konyha és étkező közötti falat kibontotta, így hatalmas, egybe nyíló tér keletkezett. Az étkezések színhelyén is jelen van a vintage stílus: régi és régies bútorok és kiegészítők uralják a helyiséget. A tágas konyhában még egy praktikus konyhasziget is helyet kapott, ahol a gyerekek a főzés közben segíteni is tudnak. A szülői hálószobában is a kényelem és a hagyományos megjelenés a meghatározó. A régi gerendákat is a többi fallal megegyezően fehérre festették, így bár csak ki ablakokon keresztül jön a fény, mégis nagyon világos a hálószoba. A szobával egy légtérben alakították ki a fürdőszobát is, amely így a helyiség intimitását fokozza. A márvány pultra helyezett mosdók, és a fürdőszobai kiegészítők gyönyörűen hangolják össze a vizes és száraz blokkot.

Mediterrán hálószoba berendezés spanyolos lakberendezés

Fehér védőzuzat fotelen

Nyitott térben épített fürdőszoba és mosdópult

Mosdó levendula illatú szappan

 Szöveg: Vasas Anikó