Étterem berendezési ötlet

S, hogy mi jön helyette? Erről faggattuk az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály üzletvezetőjét Császár Margitot, aki szerint az egyre szaporodó vendéglátóhelyeknek egyre intenzívebb verseny közepette kell megállni a helyüket. Ennek legfontosabb terepe a gasztronómia és a kiszolgálás minősége mellett a belső tér hangulata, amit a bútorok stílusa, formája, anyaga, kivitelezése, színe és az elrendezése is sugároz többek között.

A képzett enteriőrök, belsőépítészek ezért bátran nyúlnak az új dekorációk és stílusok széles skálájához. Mindezeket teszik annak fényében, hogy milyen az összkép, hogyan hatnak a színek a vendégekre, egyáltalán milyen témájú az étterem maga. Császár Margit áruházvezető hozzáteszi, hogy a Székkirályhoz érkező vendéglátói visszajelzések szerint: „Egy páratlan összhatást kiváltó szín és bútorkompozíció akár több vendéget, ezáltal több profitot hozhat be az üzletbe.”

Étterem berendezési ötlet kék kárpit

Étterem berendezési ötlet fekete székek

Étterem berendezési ötlet zöld székek

2019-ben a fiatalabb korosztály esetében akár svédasztalos, gyorskiszolgáló, akár hagyományos különálló asztalokkal tűzdelt étteremről legyen szó, a hangsúly a megfelelő közösségi élmény nyújtása. A kevésbé hosszú, de annál szélesebb asztalok, kényelmes férőhelyek a nagyobb társaságok számára csakúgy, mint a párok kiszolgálásakor hibátlan koncepció. A fallal párhuzamosan futó szófák és hosszabb ülőgarnitúrák, velük szemben elhelyezett puha étkezőfotelek, megfelelő elválasztást és kényelmet jelenthetnek.

Étterem berendezési ötlet színes

Étterem berendezési ötlet sárga szék

A nyitott, az étkezőtérbe diszkréten benyúló konyhák reprezentálják az átláthatóságot és a minőség iránti elköteleződést!

A nagyobb vendégsereget kizáró, exkluzívabb ügyfélkörre igényt tartó, kisebb alapterületű helyek bátran használhatnak kényelmesebb, de jóval kevesebb ülőhelyet. Amit például az üzletemberek és a speciális igényű – vegán, cicás-kutyás, barátságos, meghitt helyeket kedvelő – kuncsaftok kellően értékelni fognak.

Étterem berendezési ötlet Impala szék

„Szinte minden esetben gondolni kell a mára már hétköznapivá vált igényeinkre. A digitális eszközök nyújtotta közösségi élményekre, valamint a szinte bárhová azonnal feltölthető és megosztható tartalmak készítésére.” – vezet be bennünket a 2019-es vendéglátói enteriőrtrendek világába Császár Margit.

Az idei trend szerint egyáltalán nem baj, ha művészi alkotásokkal vagy ívelt, kissé szokatlannak tűnő bútorokkal színesítjük a vendéglátó egységeket. A szívélyes vagy meghökkentő fali és bútorzati dekoráció garantáltan odacsalja a fotózni imádókat, ami csak jó reklámot jelent a népszerű közösségi média platformokon. Hasonló alapon cseréljük le bátran egysíkú, vakítóan fehér étkészleteinket, sörlogós poharainkat valami olyanra, ami megragadja a hely lelkét.

Az igényesség hosszabb távon mindig kifizetődőbb, ezért érdemes ügyelni az étteremben eltöltött idő minőségére is. Rengeteg variációs lehetőséget és nem utolsó sorban tiszta levegőt jelentenek a növények. Belvárosi vendéglátóhelyre optimális választás. Akárki szívesebben ücsörög még egy csésze kávé erejéig az elfogyasztott étkek felett, mint a kényelmetlen, lemezelt székes és fantáziátlan dizájnú vendéglátóhelyiségekben.

Technikai kérdésekre is választ lelhetünk a 2019-es trendekben.

Az újabb generációknak ugyanis fontos lehet a műanyag eltüntetése és felcserélése természetes anyagokból készített bútorokra. Továbbá el kell engedni – szintén az ifjabbak miatt – a statikus, mozdíthatatlan berendezést. Szabadon átrendezhető, többfunkciós konyhabútorokkal és székekkel operáló étkezőkre van szükség, ahol jól kezelhetőek a létszámból és az étkezés jellegéből adódó, ad-hoc események.

Étterem berendezési ötlet színes ézkezőfotel

A színkeverés terén az alap a barna, feltűnő narancssárga és vörös mintázatokkal. Ugyanakkor hatásosak a természetben fellelhető anyagok, természetes színei, színárnyalatai is, mint, a márvány, a kő vagy az üveg. A túlzott színhasználat a szakértők szerint továbbra is inkább az ellenkező hatást válthatja ki. Az extravagancia túlhypolása helyett érdemesebb az egységes egészből kiindulni. Operálni a szemnyugtató zölddel, a jókedvet sugárzó mediterrán színekkel vagy a hűvös eleganciát sugárzó füstös szürkével érdemes, étterem tematikától függően.

Étterem berendezési ötlet Székkirály székek

Császár Margit szerint, ha a vendéglátósók az Impala Bútorkereskedő Kft. munkatársait kérdezik a 2019-es trendek jelentősebb változásairól, akkor úgy szokták összefoglalni, hogy: „az idei év változásai komoly ugrást képviselnek a lakberendezésben, ellentétben az ezt megelőző évekkel. Végre bátrabban színezhetünk és vakmerőbben választhatunk étkezőgarnitúrát. A 3-4 vezérmotívum helyett az egész koncepción van a hangsúly, amibe bárki újító vagy újra feltaláló ízlése beleilleszkedhet. Az Impala Bútorkereskedő Kft. felkészült minderre! A lényeg csak annyi, hogy legyen jó a vendéglátóhelyen lenni, jelentsen egyszerre gasztronómiai és utazási élményt!”

Szerző: Csonka Bence

Impala Bútorkereskedő Kft.

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 8/b.
Telefon: 06 1 270 9700, +36 70 432 5000

Nyitva tartás: Hétfőtől - Csütörtökig: 9.00-19.00 óra között, Pénteken: 9.00-18.00 óra között
Szombaton: 10.00-17.00 óra között, Vasárnap: Zárva.

www.impala.hu

Facebook.com/szekkiraly

Válasszon szeretettel, vegye kedvezményesen!

Impala logo