Van – most már kettő- hihetetlenül kedves ügyfelem Szlovákiában, akik nagyon helyesen úgy gondolták, hogy egy lakberendezési kiállítás megtekintése igazán hasznos lehet.Indulás előtt azért óvatosan megérdeklődtem, hogy mégis mekkora kiállításra készüljek …. Nem szerettem volna ideje korán kifárasztani „kiállítás-néző-izmaimat”, hiszen hip-hop itt van április, és Milánó és rengeteg látnivaló. Megnyugtattak, megnyugodtam.

Pécs méretű város, kisebb kiállítási területtel, mint a mi Vásárközpontunk. A kiállítási pavilonok ember-léptékűek, könnyen bejárhatóak, és egy kis fedett átjáróval összekötve szoros láncot alkotnak . A középső, szabad terület itt is olyan, mint nálunk. Van ott minden …. még dupla tetejű kerti szaletli is, megbolondítva egy kis szélmalommal. A pavilonok tematikája jól áttekinthető és következetes is – méretükből adódóan -, hiszen az adott témakör képviselői megtöltik a területet, nem kell kipótolni esetleg más, szorosan oda nem kötődő termékekkel.

Világítástechnika, fürdőszoba, konyha, nappali, ülő-és korpuszbútorok, textíliák és dekorációk. biztosan, kihagytam valamit. Hihetetlen dramaturgiai érzékkel irányítottak ügyfeleim …. Nézelődésünk kezdetén, közepén megállapítottam, hogy jól van, nincs mit szégyenkeznünk, ez is egy kiállítás, ahol a gyártók, forgalmazók „csak úgy„ kiállítanak. Nem mondom kedvenc szófordulatommal, hogy „ ész nélkül” de különösebb szellemi és anyagi (plusz) ráfordítás nélkül egyszerűen csak letették, felhalmozták bemutatandó és eladandó portékájukat . Sok ilyen kiállítást láttunk már, de valljuk be őszintén, nem ettől dobban nagyot a szívünk. Az enyém is megmozdult azért, éppen időben, amikor már fáradni és csüggedni kezdtem. Ekkor már a fényképezőgépet is elővettem.

Gyönyörű installációkat, fényeket és anyagtársításokat láthattam . Rendkívül inspiráló megoldásokra és részletekre találtam mind a színek, mind pedig anyagok és illesztések tekintetében. Utólag visszanézve a fotókat, nagyon markánsan mutatkozik a fekete-fehér irányzat. Általában pirossal kombinálva, de több helyen a lila valamelyik árnyalatával finomítva a kontrasztot. Természetesen a fa színének és anyagának nemes melegsége még inkább fokozza a látványt, különösen, ha az valamilyen látványos rajzolatú vagy színű egzóta-fa.

Kevesebb vagy több üvegfelülettel társítva egészen egyedi ízt adtak egy – egy enteriőrnek, hiszen az üveg is nagyon hálás anyag …. Színezve, festve, homokfújva személyre szabható és máris nem hideg és kemény. A különböző anyagok és felületek találkozása is rendkívül dinamikus …. A magasfényű, lakk és a finom, puha bőr és a fa selymes tapintása izgalmas harmóniákat alkotnak. A tapéták és a dekorációs falimatricák alkalmazásával olyan különleges, extra hangulatokat hoztak létre, hogy öröm volt fotózni :)

Meg kell jegyeznem, hogy több ismert és kedvenc gyártócég is önálló standdal volt jelen, akiknek termékeit, újításait mindig nagy érdeklődés kíséri és a vásárlók is szívesen választanak kínálatukból. Igazi csemege és meglepetés volt számomra ez a kiállítás.

Budai Ildikó - Lakberendező