Hét önálló cég és termékeik alkotják a teljes kínálatot. Ezek között csempegyárak, fürdőszoba és konyhabútor gyártók, szaniterek, csaptelepek, komplett hidromasszázs kádrendszerek, fémprofilok forgalmazása szerepel. És hogy a paletta teljes legyen a SPA és wellness világhoz szükséges berendezések is megtalálhatóak náluk. Az élmény óriási, közvetlen közelből látni ezeket a szépséges, különleges burkolatokat rendkívüli élmény. Összehasonlításképpen olyan, mint amikor az ember olvas egy útleírást, és el is tudja képzelni, de amikor eljut a helyszínre és szemtől-szembe látja a tájat, az leírhatatlanul más élményt nyújt.

Porcelanosa fürdőszoba

Katalógusban látni a burkolatot, vagy élőben megtapasztalni ennek a cégnek a gondolatvilágát, az egyediségre törekvő stílus- és anyagmegjelenítését egészen más. Természetesen a cég budapesti bemutatótermében a közel 500 m2-en is sok-sok burkolatot lehet megtekinteni, enteriőrszerűen és a valósághoz hűen megkomponált fürdőszoba-blokkokat végigjárva szintén rengeteg ötletet és ihletet lehet szerezni akár a tervezéshez, akár konkrét vásárláshoz. Ráadásul fontos szempont, hogy az újdonságokat is elég hamar a Váci úti bemutatóterem is bemutatja, így mindig lehet valami újat látni, ha az ember ellátogat az üzletbe.

A Porcelanosa cég mindig törekedett arra, hogy különleges hatású, nagyon magas minőséget képviselő burkolatok kerüljenek ki a gyártósoráról. Lehetne azt mondani, hogy a cég mindig követte és követi az aktuális trendeket, de megtapasztalva a hely szellemét, akár csak a tervezőasztalnál vagy a gyártósoron, vagy az óriási logisztikai központban dolgozók tempóját, szakértelmét, a saját designerek gondolatvilágát, azt mondom, hogy a Porcelanosa nem követi, hanem diktálja a trendeket a burkolat-piacon. Minden év őszén megrendezésre kerülő Bolognai Cersaie kiállításon a legnagyobb standdal megjelenő cég, ahol mindig lehet számítani valamilyen egyedi, exkluzív, eddig nem látott anyag-megjelenítésre a hidegburkolatok terén.

A lakberendezési trendeket figyelve amúgy is szembetűnő, hogy mennyi különleges anyag került kínálatra akár a bútor alapanyagok, akár a melegburkolatok terén, de természetesen a csempegyártók is követik az új anyagok, textúrák megjelenítését termékeiken. Bútoroknál pl. az egzotikus hatású fafurnérok, melegburkolatoknál szintén előtérbe kerültek olyan anyagok, melyek nem kifejezetten tipikus fahatást keltenek.

Legfeltűnőbb azonban a hidegburkolatok változása és trendje, hiszen ma már ezen a piacon is megtalálhatóak igazán élethű fahatású hidegburkolatok, üvegszerű csempék, fémhatású, ezüstösen csillámló óriás méretű padlólapok, egyedi gyártásban készülő mozaikburkolatok. A lakás minden területére találhatunk olyan burkolatokat, amelyek egyedivé tehetik otthonunkat. A mai ízlésvilág és lakáskultúra már nem csak és kizárólag a fürdőszoba területén engedi megjeleníteni a hidegburkolatokat.

Évek óta elfogadott anyag a nappali és konyha-étkező helyiségekbe is, ahol padlófűtés található, de ma már akár egy hálószoba fala, akár egy dolgozó, vagy egy közösségi helyiségbe is tervezhető, ha megtaláljuk azt a motívumot, azt az anyaghatást, mely az adott enteriőrbe kívánkozik. De ugyanígy egy kávézó, egy szórakozóhely, egy vendégváró tér egyedi és meghatározó eleme lehet egy-egy olyan burkolat, mely a helyiség arculatát tükrözi. A Porcelanosa ezt az életérzést adja át burkolatain és egyéb termékein keresztül. Hiszen kínálatában találhatunk akár bambusz-hatású, akár varrott bőr érzetét keltő, de akár egy kandalló díszeként kívánkozó nepáli palakő burkolatot is.

A Porcelanosa tényleg egy életérzést közvetít és arra törekszik, hogy mindig egyedi, különleges hatást keltsen burkolataival a látogatókban, vásárlóiknál.

A Porcelanosa termékek hazai forgalmazója:

PorcaHungary Kft. 

www.porcahungary.hu

Bemutatóterem: Budapest XIII. Váci út 95.
Telefon: +36 1 237 0878 Fax: +36 1 237 0879