Új kezdeményezésük válasz arra a kérdésre, és megoldás arra az igényre, hogy elképzelhető-e a természetes igazi bőr fal,- vagy padlóburkoló anyagként?

NEXTEP bőrburkolat – új belsőépítészeti design elem

Aki a bőrt választja burkolatként, az valami egyedi, szokatlan megoldást keres, valami különlegesre, mégis természetesre vágyik. A NEXTEP burkolatok által a tér életre kel, együtt él, együtt lélegzik és változik lakójával. Nincs olyan alapanyag, amely ilyen sok jó tulajdonságot ötvözne. A bőr rendkívül strapabíró, simulékony és könnyen ápolható. Nedvességet vesz fel, és ezzel egy időben távol tartja a vizet. A bőr bársonyos, érzéki tapintású és nemes anyag. A bőr jellegzetes illatával és felületének utánozhatatlan látványával hozzájárul ahhoz a megbízható eleganciához és tradicionális stílushoz, amiért a bőrt évszázadok óta szeretjük, viseljük és nagyra értékeljük. A bőr az emberiség történetében többször teremtett divatot, megjelenése mégis mindig kortalan, időtlen marad.

A NEXTEP burkolatok gyártásakor a nagyfokú hagyomány tisztelet a XXI. század magas technológiai követelményével társul. Az úgynevezett. natúr termékek gyártásakor legtöbbször tudatosan nyúlnak vissza a modern vegyipar kialakulása előtti megoldásokhoz, azaz a növényi cserzőanyagokhoz, színezékekhez. A növényi cserzés jóval időigényesebb, de sokkal kímélőbb az ember és környezete szempontjából. A növényi cserzőanyagok 80%-át a bőr felveszi, a fennmaradó rész, mint gyártási hulladék biológiailag maradéktalanul lebomlik. Ez hosszadalmas művelet, a világszerte gyártott bőrök mindössze kb. 30%-a készül így. Ennek a tradicionális eljárásnak köszönhetően a felületkezelt NEXTEP bőrburkolat lángálló, antiallergén, víztaszító, és magas kopásállóságú lesz. Ezek a termékek kézműves technológiával, kis szériában, viszonylag szűk vevői kör számára készülnek. Éppúgy, mint a gyártó további márkatermékei, a Pachamama kollekció részeként: bőrből készült egyedi szőnyegek, puffok, ágytakarók és párnák.

Gyakran ismételt kérdések

Hol alkalmazható a NEXTEP bőrburkolat?
- Padlóburkolatként hálószobában, nappaliban, kis forgalmú irodákban, üzletben. Falburkolatként vizes helyiségek kivételével korlátozás nélkül bárhol.
Hogyan kell burkolni, és szükséges-e fuga?
- A NEXTEP burkolatokat úgy tervezték, hogy fuga nélkül burkolhatók! Az aljzatnak száraznak kell lennie, és javasolt kétkomponensű cementbázisú ragasztó használata. Az áru szállításakor részletes használati utasítást mellékelünk.
Hogyan lehet tisztántartani?
- Napi karbantartáshoz elég egy nedves ruhával áttörölni. A gyár árul egy úgynevezett. KIT csomagot, mely egy speciális színazonos wax, ezzel lehet/kell a bőrburkolatot karbantartani. Használattól függően; magánlakásokban évente 1-2 alkalommal, irodában vagy üzletben évente 3-4 alkalommal tanácsos elvégezni ezt a karbantartást. Laboratóriumi vizsgálatok szerint könnyen takarítható, amennyiben a szennyeződést rövid időn belül feltakarítjuk, nem hagy rajta foltot sem a bor, sem a ketchup, sem a coca cola. Kerülendők az ammónia tartalmú vegy,- illetve tisztítószerek, mert azok tartós, visszafordíthatatlan károsodást okoznak a bőrön.
Mi történik ha megsérül, megkarcolódik?
- A NEXTEP bőrburkolat kopásállósága nagyon jó, laboratóriumi vizsgálatok eredménye szerint PEI 4 kopásállóságú. Amennyiben mégis megsérül, akkor egy speciális wax-szal (színazonos pasztával) kell néhányszor átkenni, és ezzel helyreállítható az eredeti állapot. A bőr azonban egy „élő” anyag. Az esetleges sérülések idővel halványodnak, tompulnak.
Mi van ha beázunk, vagy pl. csőtörés lesz a lakásban, illetve nedvesség hatására penészesedhet-e?
- Laboratóriumi vizsgálatok jó eredményt mutattak; a kiszáradás után elég átkenni a wax-szal, és ezzel helyreállítható az eredeti állapot. (ha a folyadék nem tiszta víz, akkor ennek következményei ismeretlenek) A növényi cserzésnek köszönhetően nem penészesedik, és nem gombásodik a NEXTEP bőrburkolat.
Hő hatására elszíneződik-e? Mi van ha ráesik például a cigarettahamu?
- A NEXTEP bőrburkolat lángálló, ha ráesik egy cigaretta akkor sem hagy rajta nyomot. Természetesen ha hosszabb ideig, tartósan van kitéve hő hatásának, az sérülést okoz a felületen.

Igény esetén egyedi méretek is rendelhetők!

Forgalmazás és további információ:

Lang Veronika

Tel: 06 20 6 5181226

Technikai információk:
A NEXTEP bőrburkolat hordozófelülete háromféle lehet. 1. Gres (anyagában színezett, retifikált kőporcelán) Standard méretek: 60*60 vagy 30*60 cm. Vastagsága 11 mm. 45*45 cm, vastagsága 8,5 mm. A bőrrel bevont gres burkolólap súlya ~ 26kg/m2. Az igényes burkoláshoz szükséges olyan speciális elemek is rendelhetők, mint pl. 120*32,5 cm íves lépcsőidom, vagy lábazat, hajlított pozitív vagy negatív sarokelem (jolly) 2. HPL dekorit lemez. A bőrrel bevont HPL burkolólap vastagsága 2,5 mm. Súlya: 60*60 lap esetében 1,12 kg/db, 45*45 és 30*60 cm méretben pedig 0,59 kg/db. Íves felületre is burkolható. 3. OKOUMÉ wood multilayer body. Vastagsága 18 mm, rendelhető méretek: 15*30/60/90/122 cm.

Műszaki adatok:
Kopásállóság: PEI 4 (ISO10545-7), Hangszigetelés: 12 dB (UNI EN ISO 717-2:2007), Lángállóság: Classe 1. (UNI 9177), Tisztíthatóság / olaj: 5 (scala 1-5), Tisztíthatóság / ketchup: 5 (scala 1-5), Tisztíthatóság / alkohol: 4 (scala 1-5), Tisztíthatóság / vörös bor: 5 (scala 1-5), Víztaszítás (water proof test) : W/7 (scala 1-10), Olajtaszítás (oil proof test): O/6(scala 1-10), Természetes fényállóság (resistance to artificial light): 4/5 (scala blu 0-5; UNI EN ISO 105 B02:2004)