Nem csak az egészséget, hanem a mindennapok hangulatot is meghatározza az a bútordarab, amit nemesebbik felünk alá betolunk. Választáskor ma már mindenki tudja, hogy érdemes néhány alapvető kérdést előre tisztázni. Milyen teherbírásra, stabilitásra van szükség és napi hány órát töltenek a székben? Mennyire fontos a kényelmes kialakítás és az esztétika? Milyen a háttámla, a párnázat, milyen nagy az ülőfelület, milyen széles a szék? Legyen-e karfa vagy nem? Legyen-e állítható magasság, görgős lábak, tartós kárpitozás? Valóban alapvető kérdések.

Nagy darab ember irodai széken

Először vegyük figyelembe a magasságot és az ülőfelület méreteit. Nagyon fontos, hogy a szék használója egészen a széktámláig hátracsúszhasson és közben talpa a földön maradjon (comb és lábszár 90 fokos szögben), illetve, hogy a támla olyan helyen és helyzetben legyen, hogy a medencecsontot és a derekat neki lehessen támasztani. Ellenőrizzük, az ülőfelület vízszintes vagy enyhén lejtő beállítását és, hogy elülső széle ne legyen éles és, a vérkeringést gátolva, ne nyomja a combot! Fontos az ülőfelület kényelme is (sem nagyon süppedős, sem túlzottan kemény)!

Forgószék vásárlásakor hasznos tájékozódni a termék tudásáról (állítható magasság, öt egyforma támasztópontú talpazat, dönthető háttámla, rugózás, stb.). A hosszú élettartam érdekében pedig: a mozgó alkatrészeket évente egyszer érdemes valamilyen kenőzsírral bekenni, illetve a csavarokat, rögzítő elemeket időről időre ellenőrizni, meghúzni.

XXL nagy teherbírású forgószék

XXL forgószékek a weboldalon további részletek

Ám sokszor nem egyszerű a helyzet. Vannak emberek, akik számára nem egyszerű a székválasztás, mert a legtöbb forgószéket nem XXL méretre tervezik. Az XXL székek azonban kifejezetten ezt a testméretet veszik alapul és kialakításuk az átlag feletti emberek számára is hosszantartó kényelmet biztosítanak. A megerősített mechanika garantálja, hogy valóban nem romlik el az állítható magasság, és a szék, a normál körülmények között megfelelően stabil marad, amit a megerősített lábkereszt is nagyban támogat. Hintamechanikájuk, textilbőr ülésük és támlájuk a kényelmes, de funkcionális ülést segíti. Az áruk pedig jóval a piaci árak alatt marad.

Régóta nem talál magának strapabíró, megfelelő széket? Ön is tapasztalta már a számítógép előtti hosszantartó munka kellemetlen jelenségeit? Gyakran kínozza fejfájás, fáradtság, kimerültség. A változatlan testhelyzetben és kényelmetlen  ülés okozhatja, a vállak, a gerincoszlop panaszainak, a felületes légzésnek és a vérkeringésnek a lelassulását is. A mindehhez párosuló stressz és frusztráció kiégési szindrómához vezethet. Előzze meg! Az Impala Bútorkereskedő Kft. - a Székkirály segít Önnek. Mert a jól megválasztott kényelemmel együtt jár a nyugalom és a teljesítőképesség megemelkedett szintje. Innentől pedig már csak valóban egy lépés lehet az előléptetés és a fizetésemelés.

Akkor sincs semmi veszve, ha a szék terhelése 150 kg-nál több kellene, hogy legyen, hiszen a Székkirálynál vannak 200 kg-ig terhelhető forgószékek is. 

Impala Bútorkereskedő Kft.

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 8/b.
Telefon: 270 9700, +36 70 432 5000
E-mail: impala(kukac)impala.hu

www.impala.hu

Facebook.com/szekkiraly

Válasszon szeretettel, vegye kedvezményesen!
Impala a Székkirály!

Impala logo Székkirály