Most megkönnyítjük a választást néhány hasznos tippel, ami az étkezőasztal vásárláskor segíthet.

A karácsony szó hallatán elsőre sokaknak a családi együttlét, egy szépen megterített, gazdagon megpakolt asztal jut eszébe. Gondoljunk csak bele, milyen jól jöhet egy étkezőasztal azoknak a fiatal pároknak, akik első közös otthonukba költöztek be, vagy azoknak a főiskolásoknak, akik nem rég költöztek el otthonról!

Étkezőasztalra mindenkinek szüksége van, és ha jól választunk akár életre szóló ajándék is lehet.

Viszont, ne felejtsük a bútorrendelésre már nem sok időnk maradt! Annak érdekében, hogy biztosan megérkezzen karácsonyig a kiszemelt termék – egyéni igényeinkhez igazítva – érdemes mielőbb kiválasztani és megrendelni azt!

Mi most az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály áruházának termékei között válogattunk, akik már 1989 óta vannak a piacon, és nem véletlenül! Széles választékukra, megbízható, magas minőségükre évről évre számítani lehet. Ugyanakkor Székkirálynál a magas minőség nem egyenlő az extrém magas árakkal! Az általuk kínált készlet egyik legnépszerűbb terméke a tömör tölgyasztal.

Vásárlás előtt pár fontos dologra érdemes odafigyelnünk! Először is gondoljuk át milyen stílusú helyiségbe (nappali, étkező, konyha) szeretnénk tenni az asztalt, ugyanis a szoba mérete mellett, a berendezés designjához is érdemes igazítani az új étkezőasztalunkat. Az asztal formája lehet sarkos, lekerekített, egyenes vonalú vagy ívelt, a lábazat pedig esztergált, központi, vagy fókalábas is. Mindegyiknek más célja, más előnye van.

Fontos továbbá, hogy az asztal színben, mintájában, stílusában, formavilágában vagy akár anyagában is passzoljon a szoba, a többi berendezési tárgy színéhez, mintájához, esetleg anyagjához. Például, ha sok a natúr, természetes szín, többnyire minden fából készült vagy fa színűek a bútorok, akkor érdemesebb a tölgyfaasztalt választanunk. Ellenben, ha egy ultramodern lakásról van szó, ahol sok a csillogós felület, fém, króm stb., akkor abban a környezetben egy üvegasztal jobban fog mutatni.

Azt is lényeges tudnunk, hogy mennyi a rendelkezésre álló terület a helyiségben, hány vendég szokott általában megfordulni egy vacsoránál. Hány vendégre számíthatunk, számíthat szentestén az, akinek az étkezőasztalt vásároljuk, ami egy nagyobb esemény. Érdemes végiggondolni, hogy minden vendégnek jut-e megfelelő és kényelmes hely, azaz körülbelül fejenként minimum 50 cm az asztalnál.

Miért érdemes tölgyfaasztalt venni?

A tömörfa egy olyan bútoralapanyag, ami sosem megy ki a divatból. Masszív és tartós. Szép az erezetük, felületük könnyen tisztítható. Ráadásul különböző színekben és méretekben vásárolhatjuk meg, ezáltal mindenki megtalálhatja az otthonába legjobban illő darabot. Egy tömörfa, különösen, ha tölgyfából készült, nagyon masszív, szívós. Nem az az asztal, ami megreped a forró edényektől az ünnepi fogások alatt, sem az, amit könnyűszerrel felborít két kisgyerkőc. Viszont a tömör tölgyfaasztalok többségükben nem nyithatók, csukhatók össze, tehát el kell, hogy férjenek az adott helyiségben karácsony után is egész évben.

Szerkesztőségünk az Impala Bútoráruház kínálatából kiválasztott három tölgyfaasztalt, amelyek modern, valamint hagyományos otthonokban is egyaránt jól mutathatnak.

Manchester asztal

A Manchester tekintélyt parancsoló, tömör tölgyfa étkezőasztal egyik fő sajátossága, hogy minden egyes darabnak egyedi erezete van. Mindegyik más és más, nincs belőle két egyforma. Stílusa időtálló, kivitelezése első osztályú. Tömörfa lábakon álló, masszív bútor, ami még úgyis stabil, hogy csak két vagy három lábon áll (mérettől függően). Ráadásul a lábak is kicsivel beljebb találhatóak, nem közvetlenül az asztal szélén, ami azért is praktikus megoldás, mert ezáltal több ember is kényelmesen körbe tudja ülni. A Manchester névre hallgató asztal öt különböző méretben (90x90, 180x90, 100x220, 100x260, 120x300 cm), valamint négy különféle színben a világostól a sötétebb árnyalatokig kapható. Ha nem otthonra szeretnénk megvásárolni, akkor tökéletes választás lehet irodába, étterembe és bárba, romkocsmába egyaránt. Székeket számos méretben, színben és formában lehet hozzá párosítani. Viszont érdemes rá gyorsan lecsapni, mert készleten már csak kevés van belőle, így csak az időben történő rendelés biztosíthatja a karácsonyig történő megérkezést!

Manchester asztal

Castello tömör tölgyfa asztal

A Castello tömör tölgyfa étkezőasztal egyszerre ötvözi a modern és a hagyományos designt. Nemesacél lábaival, téglalap alakú asztallapjával letisztult megjelenése, minimalista stílusa fiatalos és trendi. Egyedi erezetű, tölgyfalapja teszi igazán izgalmassá. A fém és a fa felület ötvözésének hála mind modern, mind a letisztult, mind klasszikus stílusú otthonokba, de akár még éttermekbe, kávézókba is ideális választás lehet. Ugyanis többféle, -fajta bútorral is kiválóan kombinálható. Ebből adódóan hozzávaló székekből is nagy a választék. Egyaránt vásárolhatunk fémvázas vagy favázas széket hozzá, változatos színekben. Inox színű konyhai berendezések mellé különösen jól passzol. Könnyen mozdítható bútor. Kisebb családok számára is ideális választás, ráadásul a Castello tömör tölgyfa asztal szintén többféle (4) színben és méretben rendelhető meg egy év garanciával. Választható méretek: 100x160, 100x180, 100x200, 100x220, 100x260 cm.

Castello tölgyfa asztal

Alessia étkezőasztal

Az Alessia étkezőasztal szintén téglalap alakú étkezőasztal, ami jó választás nagyobb családi vacsorák, rendezvények idejére, de még akár irodákba tárgyalóasztalnak vagy éttermekbe és bárokba is megfelelő. Letisztultság, egyszerűség és időtállóság jellemzi, mely utóbbi érthető a minőségére és stílusára is egyaránt. Minimalista és régi stílusú otthonokba egyformán kiváló. Négy vékonyabb lábon áll, így sok hely marad a székeknek és kényelemesen körbe lehet ülni. Kisebb és nagyobb családoknak egyaránt ajánlott ugyanis 160x90, 180x90, 200x100, 220x100 cm méretekben is kapható háromféle színben. Ehhez az étkezőasztalhoz is különféle stílusú székeket lehet párosítani.

Alessia asztal

Bútort adni ajándékba értékes és időt álló meglepetés lehet, ha áldozunk a minőségre! Azt tanácsoljuk, rendelését ne hagyja az utolsó pillanatra! Amennyiben szeretne szaktanácsot kérni, azt az  Impala Bútorkereskedő Kft. – Székkirály üzletében személyesen is megteheti. További részletekért pedig látogasson el a www.impala.hu oldalra!

Szerző: Bottyánszki Bettina

 

Impala Bútorkereskedő Kft.

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 8/b.
Telefon: 270 9700, +36 70 432 5000
E-mail: impala@impala.hu

Nyitva tartás: Hétfőtől - Csütörtökig: 9.00-19.00 óra között, Pénteken: 9.00-18.00 óra között
Szombaton: 10.00-17.00 óra között, Vasárnap: Zárva.

www.impala.hu
Facebook.com/szekkiraly

Válasszon szeretettel, vegye kedvezményesen!

Impala logo