Eredetét tekintve a húszas évek Amerikájában ütötte fel a fejét. A fotósok egy olyan sajátságos megvilágítási technikát fedeztek fel, mellyel modelljeiknek drámai hatást kölcsönöztek. A következő hullám a II. világháború alatt az amerikai katonáknak köszönhetően terjedt el, a filmcsillogást ábrázoló pin-up képek hozták meg a stílus világhírű sikerét. Ezt követően egyre többször ütötte fel a fejét életmód magazinokban és művészeti irányzatokban egyaránt, tért hódítva magának a varázslatos csillogás érzését sugallva.

A lakberendezés is új utat törve, a glamour irányzatot megragadva egy sajátságos védjegyet alkotva hagy nyomot otthonunkban. A reneszánsz és barokk bútorokkal, valamint a luxus környezettel egy könnyedebb, kifinomult stílust alkot. Nem fél használni élénk és vad színeket, melyek egyszerű tárgyakkal kombinálva a régmúlt korok csillogó pompáját idézik. Nem riad vissza ez erős, olykor hivalkodó színek, tükrök, selymek, üvegmozaik kombinálásától sem, mellyel még inkább drámai hatást ér el. Ha otthonunkat egyedi és sajátságos jeggyel szeretnénk megújítani, akkor megfelelő választásunk a glamour stílus. Merjünk álmodni és fantáziánkra hagyatkozni!

Életterünk megújulásához az erőteljes színek, mint a fekete, a zöld legharsányabb árnyalatai, a rózsaszíntől a liláig bezárólag segítségünkre lehetnek. Nem csak a falon, de a padlón is karakteres és egyedi burkolatot hozhatunk létre természetes kőburkolatokkal. A Jura szürke mészkő padlólap hűvös eleganciája a lila színnel és wenge bútorokkal kombinálva, esetenként fekete, fémes hatású neobarokk használati tárgyakkal kiegészítve modern, drámai hatást költöztet be otthonunkba. Léteznek ennél merészebb burkolatok, melyek színvilágukat és felületüket tekintve is meghökkentők lehetnek. A pala burkolatokat tekintve zöld, fekete, lilás, tarka színek között is válogathatunk.

Ha az erőteljes színeket nem igazán kedveljük és a visszafogott luxust helyeznénk előtérbe, akkor célszerű a Jura mészkő beige árnyalatot választani, hiszen meleg színtónusának köszönhetően a kiegészítők vad színei dominánsabban jelennek meg otthonunkban. Az ember nem is hinné, hogy a különböző színárnyalatok, hogyan is hatnak szervezetünkre és közérzetünkre egyaránt.

- A zöld szín a természet, a nyugalom és az újrakezdés, a frissesség jelképe.
- A lila szín a spirituális-ihlet adó, és pihentető. A vörös szín életerejét és a kék derűlátását vegyíti egyben. Az összpontosítást segíti elő, ezen felül a kreativitást erősíti a függetlenség érzésével egyaránt.
- Az arany szín az előkelőséget testesíti meg, mely hírnevet is vonz magával.
- A fekete szín erős, az éjszaka színe, lendületet ad a nehézségek megoldásához.
- A pink és fuchsia szín az érzékiség, lendület, izgalom, élénkség és nőiesség megtestesítője.

A glamour luxus csillogásának stílusa inkább a nők szívét rejti rabul, míg a minimál ága a férfiaknak kedvez.

A természetes kövek forgalmazója:

Természetes Kövek Háza

Járjunk természetesen!

2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Telefon: 06 23/500 770
e-mail: info@mediterranepitohaz.hu

www.termeszeteskovekhaza.hu

Várjuk Önt!