Fekete matt palaburkolat

"A vásárlói vélemények és tapasztalatok alapján nincs még egy olyan megosztó kőburkolat, mint a pala.
Egyesek imádják a rusztikus felületét és a sötét tónusát, másokat a világból ki lehet vele kergetni, annyira hidegnek találják. Sajnos nem sokat segítenek az indiai és a brazil gyártók referenciaképei sem, hiszen ég és föld az ő és a mi építészeti stílusunk és színvilágunk. Éppen ezért gyűjtöttem össze a legszebb és a legelrettentőbb fotókat, hogy lássátok a palát pro és kontra. Hiszen nagyon nem mindegy, hogy milyen falszínnel, bútorokkal és kiegészítőkkel kombináljuk, mint ahogy az sem, hogy milyen méretben kerül a falra vagy a padlóra." - írja Szalárdi Zsófia, a Természetes Kövek Háza tulajdonosa.

Természetes pala kőburkolat

Pala lapok mint padlóburkolat

Bár kezdetben kizárólag tetőfedő anyagként használták, ma már egyre népszerűbb a palából készült padló-, fal- és lépcsőburkolat is. Felülete eredetileg hasított, ezért kiválóan alkalmas csúszásbiztos felületek kialakítására. További előnye, hogy rusztikus felülete ellenére is könnyen tisztán tartható. Színvilága az egységes feketétől az elegáns szürkés tónusokon át a színes árnyalatokig terjed.

Rusztikus felületű palaburkolat

Sima felületű pala burkolat fürdőszobában

Pala burkolat konyhapulton

Rusztikus felülete különösen jól illik a fához és a magas fényű festett bútorokhoz, ezért a padló és a fal mellett egyre gyakrabban váltja fel a gránitból készült konyhai munkalapot és fürdőszobapultot. Keletkezésének köszönhetően a gránit természetesen egy sokkal keményebb kőzet, mint a pala, azonban lakáscélú felhasználásnál nincs köztük lényegi különbség. A pala nagy tömörsége és csekély porozitása is hozzájárul sokoldalú felhasználhatóságához. Amennyiben impregnáljuk - minden kőburkolatot ajánlott - , víz- és szennyeződéstaszítóvá, valamint könnyebben takaríthatóvá válik.

Enyhén csiszolt palaburkolat fürdőszobában

Rusztikus vöröses sárgás palaburkolat

Ha azonban soknak érezzük rusztikus felületét, választhatjuk a mattcsiszolt változatát, mely elsősorban elegáns, letisztult stílusú belső terekbe illik. Cikkünkben csak néhány fotóval szemléltetjük a palaburkolatok különleges világát a teljes cikk és sokkal több fotó ide kattintva tekinthető meg.

Megvilágított palaburkolat wellness szállóban

Színes darabokkal tarkított szürke pala dekorburkolat

A természetes kövek forgalmazója:

Természetes Kövek Háza

Természetes Kövek Háza
Járjunk természetesen!

2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Telefon: 06 23/500 770
e-mail: info@termeszeteskovekhaza.hu

www.termeszeteskovekhaza.hu

Várjuk Önt szeretettel!