Otti homlokzati kövek

A tégla színe kültéren és beltérben is nagyon meghatározó. A vöröses, sárgás, barnás, vagy szürkés szelekciók árnyalatai alapvetően befolyásolják az összhatást. Beltérben használhatunk szeletre vágott bontott téglát, klinkert, könnyített, vagy normál betonból készült gyártmányt, esetleg gipsz készítményt is, utóbbi kicsit sérülékeny lehet. 

Téglaszelet burkolat

Vörös térglaszelet ötlet

Szürke téglaszelet

Külső burkolatnak a betonból készült „téglatermékeket” javasoljuk, mert ezek jobban bírják a hőmérséklet ingadozást, illetve a víz erózióját. Sajnos a természetes szeletelt téglák könnyen felszívják a vizet, és kifagyhatnak. Különleges hatás érhetünk el, amennyiben a téglaszeleteket egyéb más burkolati elemeinkkel ötvözzük. Oromfali téglát is készítünk több méretben. Az esztétikusságot fokozza az általunk gyártott sarokelem. 

Ha kültérben készítettük a tégla, vagy téglahatású burkolatot, akkor ajánlott annak impregnálása, vagy felületkezelése. Természetesen beltérben sem árt ezt elvégezni! Az impregnáló anyagok taszítják a vízcseppeket, megóvják a falat a beszivárgó nedvességtől, illetve ellenállóvá teszik a felületet az enyhébb szennyeződésekkel szemben.

Otti burkolatok

Otti referencia burkolatok

Ha az impregnálást nem tarjuk elég hatékony megoldásnak, mert erősebben szennyeződik a fal, sütünk- főzünk mellette, háziállatot tartunk, erős a sárfelverődés, északi kitettségű a fal, és hamar mohásodik, moszatok telepednek meg rajta, vagy ha intenzív esőzés áztatja, akkor felületkezelésre van szükség. Az Otti Concrete Shield termékünk kültérre és beltérre is használható például egy rendkívül erős, víztaszító felületkezelő szer, és mindenféle szennyeződéstől megvédi a falat, lábazatot, könnyen takarítható.

Részletesebb információkért kérjük tekintsék meg honlapunkat:

Bemutatóterem - BoltOtti

www.ottimanufactura.hu

Cím: Székesfehérvár, Szárcsa u.38
Tel: +36-70-866-8288
kommunikacio@ottiburkolat.com

Kapcsolat

Tervező iroda: 06 70/683 7027