Stílusos kerítésépítés?

Kvarcbeton kerítés kovácsoltvassal

Természetesen költséghatékonyabb, ha birtokunkat egyszerűen körbekerítjük dróthálóval, viszont ez az egyszerű megoldás inkább ideiglenes hatást tükröz. Egy stílusos kerítés rangot ad a háznak, messze több, mint egyszerű határvonala otthonunknak, hiszen az utcafronti nézet irányából meghatározóbb tud lenni akár az épület homlokzatánál is.

Ágyás és kőkerítés Otti egyedi kerítéssel

Eme építmények jellemzően hosszú távú célt szolgálnak, ezért nem csak szépnek kell lenniük, hanem tartósnak, stabilnak, és időtállónak is. Először is tervezzük meg a szerkezetet, és persze a hozzá tartozó alapot. Rajzoljuk ki a gépkocsi bejáró, és a kerti kapu nyílását, elrendezését, aztán a „maradék” szakaszokat osszuk fel ritmusosan, tagoljuk oszlopokkal, betétekkel, különféle anyagokkal.

Kőkapu és fém kerítés

Többszínű kerítés Otti egyedi tervezés

Rusztikus kőkerítés

Új kerítés építésnél 80 cm mély alap kialakítása ajánlott. A kiásott árok alját tömörítsük, a szerkezetet lássuk el acélvasalattal. A bevasalt sávalapot (néha pontalapot) töltsük fel kiváló szilárdságú mixerbetonnal. A zsalukő vagy téglafal magassága lehet 20 cm-től teljes kerítés magasságig, annak megfelelően, hogy mennyire szeretnénk nyitott maradni az utca felé. Leggyakrabban az egy oszlop, egy parapetfal-szakasz tagolás ismert és alkalmazott, ahol a mezőket lécekből, kovácsoltvasból, bontott téglából, egyéb kompozit anyagokból készített elemekkel építjük fel. Az oszlopokat, mezőket, parapetfalakat festhetjük, bevonhatjuk nemesvakolattal, vagy burkoljuk le kővel, egyedi készítésű Otti lapokkal, amennyiben hosszú távra tervezünk. A kő- és betonburkolatot könnyű tisztán tartani, nem korrodálódik, nem kell festeni, és örökké szép marad.

Patinás ház rusztikus kőkerítéssel

Különlegességnek számítanak Magyarországon az Otti kültéri falburkolatok. Többnyire 1,5- 2,5 cm vastagságú fagyálló lapok, melyek között találunk rusztikus- természetes kő- vagy éppen cottó hatású termékeket, illetve dombornyomott- mintás burkolatokat is a hozzá tartozó sarokelemekkel. Az oszlopokat, falszakaszokat borítsuk méretre gyártott fedlapokkal, oszlopsapkákkal, és lehetőleg kérjünk bele vízorrt, hogy a lecsorgó esővíz ne áztassa a falat. A fedkő lezárja, védi, díszíti is a kerítést, és 170 színárnyalatból választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet.

Otti kőburkolat kerítésen
Az Otti termékek szálerősített, és anyagában színezett tartós kvarcbetonból készülnek, így nem fagynak szét, nem fakítja őket a nap, és sosem mennek ki a divatból.

Kovácsoltvas kerítés

Garázzsal kombinált kapu

És még valami! Ha minőségi burkolóanyagot alkalmazunk, akkor mellé prémium minőségű burkolási segédanyagokat alkalmazzunk! Mi a Sorell-re esküszünk, mivel kiváló tulajdonságokkal rendelkező alapozók, ragasztók, felületkezelő anyagok állnak rendelkezésünkre. A felragasztott Otti kövek fugázásához 8 színben kapható Sorell Stonecolor rusztikus kőfugázóból választhatunk, burkolatunk tónusaihoz illeszkedő árnyalatokban.

Bemutatóterem - BoltOtti

www.ottimanufactura.hu

Cím: Székesfehérvár, Szárcsa u.38
Tel: +36-70-866-8288
kommunikacio@ottiburkolat.com