Kókuszmozaik hálószoba falára

Ebben lesz segítségünkre a Természetes Kövek Háza burkolatkereskedés és szakértő lakberendezője és tulajdonosa Szalárdi Zsófia. 


Melyik szoba legyen a hálószoba?
Családi ház tervezésekor gyakran vetődik fel a kérdés, hogy méretét tekintve melyik szoba legyen a szülői háló, melyik a vendégszoba, és melyik a gyerekszoba. A döntésnél több szempontot is figyelembe kell venni. 

Tájolás és zónákra bontás
Mivel a hálószoba egyértelműen a pihenés színtere, ezért ideális, ha nem túl meleg helyiségbe kerül. Ennek megfelelően keleti, délkeleti vagy északkeleti tájolású szobát érdemes választani. A másik fontos szempont, hogy csendes legyen, tehát lehetőség szerint ne utcafronti. Ez utóbbi a szellőztetés szempontjából sem előnyös. Mivel a hálószoba a fürdőszobával együtt az intim zónába tartozik, ezért többszintes ház esetében a legjobb ha az emeletre kerül. Földszintes lakóház esetén törekedjünk arra, hogy jól elkülönítve alakítsuk ki, távolabb a közösségi zónától, a mozgalmasabb és zajosabb nappali, étkező, konyha szekciótól. 

Milyen legyen a hálószoba stílusa?
Konkrétumok nélkül vegyük az általános tanácsokat. Mind a formavilág, mind a díszítőelemek tekintetében is összhangban kell lenni a hálószoba berendezésének a lakás vagy ház egyéb helyiségeinek stílusával és bútoraival. Hogy mindkét fél egyformán jól érezze magát ebben a helyiségben érdemes a színeket, az anyagokat és a berendezési tárgyak stílusát együtt kiválasztani. A fő szempont a harmónia, itt most második helyen állnak a praktikus és racionális megoldások. Ha nem lesz külön gardróbszoba, akkor a ruhatárolást is legtöbb esetben a hálószobában alakítjuk ki. Éppen ezért meg kell találni az optimális mennyiséget, hogy ne legyen ruhásszekrényekkel túlzsúfolva a tér. Nem jó ötlet itt kialakítani a home office-t, vagy felállítani egy íróasztalt még akkor sem, ha máshol nincs hely. Leginkább azért, mert nem tud ellazulni egy olyan helyiségben az ember, ahol a munkájára emlékeztető bútorok, vagy tárgyak veszik körül. Másrészt a munkavégzés hatékonyságát nagyban gátolja a pihenésre, ellazulásra csábító ágy. 

Dekoráció és falszínek
A polcokra vagy a komódra tehet növényeket, könyveket, lámpákat, kisebb szobrokat, melyek közös emlékeket idéznek. Ahhoz, hogy a meghittség, a pihenés és a regenerálódás biztosított legyen, falszín választásakor legalkalmasabbak a kék, a zöld, a sárga, valamint a mályva és a barna árnyalatai. Stimuláló hatásuk miatt nagy felületen kerüljük az élénk színeket, elsősorban a vörös árnyalatait. A kimutatások szerint a kék szín a legideálisabb hálószobába, mert a belőle áradó nyugalom csökkenti a vérnyomást és a pulzust, elősegítve ezzel a nyugodt alvást. Emellett további előnye, hogy segíti a kommunikációt és az érzelmek kifejezését. Használhatjuk ezt a színt egy-egy falfelületen, bútorokon vagy tapétán is. 

Fények és világítás
Nappal segítsük a természetes fény beáradását az üvegfelületek szabaddá tételével, hogy jó energiákkal töltődik fel minden helyiség. Ez a feltöltődés a hálószobában is nagyon fontos, hiszen a mindennapi regenerálódást segíti. Az általános mennyezeti világítás itt sem nélkülözhető, illetve egy állólámpa vagy állítható olvasólámpa. A szoba meghitt hangulatának fokozására, egy funkció, vagy egy dekorációs elem/fal kiemelésére pedig bátran alkalmazzon rejtett hangulatvilágítást.

Hálószoba padlóburkolatok
Amikor hálószobába választunk padlóburkolatot, akkor legtöbbször melegburkolatok mellett döntünk. Olyan anyagok élveznek itt előnyt amin mezítláb is tudunk járni. Ide tartozik a parketta, a hajópadló, a parafa és a laminált parketta, melyeket természetes alapanyagú, antiallergén szőnyegek tehetnek változatosabbá. 

+ 2 különleges falburkolat ötlet
Szeretnénk még mutatni két olyan falburkolat ötletet, amire talán elsőre nem is gondolt volna. A Természetes Kövek Háza forgalmazásában kapható kókuszmozaik és natúr fa falburkolatok azoknak ideális választás akik szeretnének több természetességet vinni az otthonukba. Ezek a 100%-ban természetes anyagok egészen új hangulatot fognak hozni az intim zónába is. Szeretnénk néhány fotóval illusztrálni, hogy milyen látványos lehet egy ilyen különleges falburkolat. A többféle színárnyalatról és a burkolási tudnivalókról minden tanácsot megkaphatunk a bemutatóteremben. 

Színes és natúr fa falburkolat

Tömörfa fa falburkolat

Természetes anyagú falburkolat

Mészkő falburkolat hálószobába

Kókusz mozaik barna színben

Fehéres kókusz burkolat

Lakberendező segítségét kéri kőburkolata kiválasztásához? Lakberendező kolléganőnk szívesen segít a belső és a külső terek kialakításában és igényének megfelelő berendezésében.

A kókuszmozaikok és a fa falburkolatok forgalmazója:

Természetes Kövek Háza

Természetes Kövek Háza
Járjunk természetesen!

2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Telefon: 06 23/500 770 - Mobil: 06 20/589-5912

 és 2030 Érd, Szajkó u. 42.
Mobil: 06 20/557-4108

E-mail: info@termeszeteskovekhaza.hu

www.termeszeteskovekhaza.hu

Várjuk Önt szeretettel!