A cikket támogatta a Természetes Kövek Háza – A természetes kőburkolatok forgalmazója

Pala mediterránkő burkolat

Legyen szó a nappali padlójának vagy falburkolatának megtervezéséről érdemes néhány szót ejteni a színekről. Természetesen minden az ízlésünkön múlik, de érdemes a nappaliban erőteljesebb karakteres színeket használnunk, ahol a kontraszt is érvényesül. Mindezt úgy, hogy a lakás többi részén található színekkel egységet alkosson. Mivel a burkolatok fixen foglalják el a helyüket, változtatni csak a bútorokon és a kiegészítőkön tudunk. Az eltérő színeket a dekorációs szerepükön felül az egyes funkciók – étkező, vagy kávézósarok, dolgozósarok, kandalló területének - elkülönítésére is felhasználhatjuk. 

A nappali természetes burkolatai

A nappalik esetében kedvelt változatok a különböző melegburkolatok, azaz a parketta, a laminált padló vagy a parafa burkolat. A legtöbbször önállóan végigvezetve találkozunk vele akár egy vagy több helyiségen, illetve van amikor berakásként kombinálják kőburkolattal. A faburkolatok közül a kókuszmozaikok az utóbbi években a falakon is hódítanak változatos színekben, méretekben és formákban. Ezek szerepet játszanak a helyiség hangszigetelésében is. 

A nappali hidegburkolatai közül a természetes kőburkolatok szintén nagyon népszerűek. A kőburkolat a nappaliban  is előnyös, mert elnevezése ellenére télen a padlófűtés melegíti fel, nyáron pedig a kintről érkező napsugarak járják át. Az egyszínű változatok szőnyegekkel is jól párosíthatók, viszont a mintás kőburkolatnál érdemes hagyni a természetes szépséget érvényesülni. 
Érdemes olyan mintázatú burkolatot választani, mely nem jelent kötöttséget egy későbbi átrendezés esetén, illetve könnyebb lesz hozzá a megújult lakberendezési trendeket illeszteni. 

Falburkolat válogatás nappaliba

Nézzük mi a természetes kőburkolatok előnyei más burkolatokkal szemben

1. Hosszú élettartamú

Egy jó minőségű nappali kőburkolat felülete több évtizedes használat után sem kopik meg, és nem alakulnak ki rajtuk repedések. A napfény hatására sem sötétedik, és ellenáll az UV-sugárzásnak. Selyemfényű vagy antikolt felületet érdemes választanunk a padlóra, mert a magasfényű polírozott kőlapokon a polírozás idővel megkophat, ami nem elhanyagolható esztétikai problémát okozhat a leginkább igénybe vett részeken.

2. Örök divat a burkolatok közt

Garantáltan nem megy ki a divatból, hiszen attól függően, hogy milyen színekkel, anyagokkal, bútorokkal, és kiegészítőkkel párosítjuk, - az antik stílustól a modernen át a letisztult minimálig- minden lakberendezési stílushoz jól párosítható a természetes kőburkolat.

3. Komfortnövelő padlóburkolat a nappaliba

A természetes kőburkolatok az otthon komfortját és értékét is növelik. Mivel jó hővezető képességű anyagok, ezért padlófűtéshez tökéletesen alkalmasak és egyenletes meleget biztosítanak a szobában.  

4. Könnyen lerakható nappali padlóburkolatok

További előnye ezeknek a lapoknak, hogy egyszerűen lerakható. Meglévő padlóburkolatra is rátehetjük, hiszen már 1 cm-es vastagságtól rendelhető. Mindemellett a burkolást érdemes egy gyakorlott mesterre bízni. 

5. Nagyobb igénybevételre is alkalmas

Bár a nappaliban nem szükségszerűen fontos a magas kopásállóság, a természetes kőburkolatok a ház/lakás ritkábban használt helyiségeitől a közületekig bárhol alkalmazhatók. Nagy forgalmú intézményekben és közösségi terekben is szívesen alkalmazzák. 

6. Könnyen tisztán tartható

A természetes kőburkolatok könnyen tisztán tarthatók, csupán néhány fontos dologra kell figyelni. Kizárólag pH semleges anyaggal tisztítsuk a felületet (savas/lúgos tisztítószerrel pl. Domestos nem). A leginkább ajánlott tisztítószer az a Lithofin Nemeskőszappan vízben feloldva. A durva felületű szemcsés súrolóanyagok és eszközök használatát kerüljük, mert ezek minden esetben karcolást fognak okozni. A lerakás után 4 héttel ajánlott a felületüket impregnálni, így a szépségüket tartósan meg fogják őrizni.

Milyen kőburkolat lesz nappalijában? Mészkő, pala, kvarcit?

Melyik természetes kőburkolat szín és formavilága tetszik a legjobban nappalija padlóburkolataként? Nézze meg nappali burkolat ötleteinket referenciaképeinken! Képeinken az alábbi kőtípusokból és természetes fal- és padlóburkolatokból válogattunk:

Mészkő burkolat

Mediterrán kő falburkolat

Homokkő burkolat

Homokkő falburkolat nappaliba

Pala fal- és padlóburkolat

Pala antracit padlóburkolat

Antracit pala padlólap

Kókuszmozaik falburkolat

Kókusz falburkolat

Rusztikus falburkolatok

Rusztikus burkolat kandalló köré

Pala kandallóburkolat

Rusztikus falburkolat

Hasított kő falburkolat

Fa falburkolatok

Fa falburkolat nappaliba

Természetes kőburkolatok választása esetén kérje szakértő munkatársunk segítségét a 06 23 500 770-es vagy a 06 20 589 5912-es telefonszámon, az info@termeszeteskovekhaza.hu e-mail címen, vagy személyesen budaörsi bemutatótermünkben!

Lakberendező segítségét kéri kőburkolata kiválasztásához? Lakberendező kolléganőnk szívesen segít a belső és a külső terek kialakításában és igényének megfelelő berendezésében.

A természetes kövek forgalmazója:

Természetes Kövek Háza

Természetes Kövek Háza
Járjunk természetesen!

2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Telefon: 06 23/500 770

 és 2030 Érd, Szajkó u. 42.

e-mail: info@termeszeteskovekhaza.hu

www.termeszeteskovekhaza.hu

Várjuk Önt szeretettel!