Az idei évben sikeresek volt a kis alapterületű lakások és komoly érdeklődést mutattak olvasóink a kifinomult elegáns terek iránt is. Nagy öröm számunkra, hogy a 10 helyezésből 8 hazai tervező munkája. Év végi összegző bemutatónk megtekintéséhez kellemes kikapcsolódást kívánunk! 

 

1. Ámulatba ejtő lakberendezés mindössze 11 m2-en egy budapesti minigarzonban

A tervek annyira szépek, hogy szinte feledtetik is a tenyérnyinél is kisebb adottságokat. A lakás  tulajdonosa eredetileg 2 lakást vásárolt meg a ház emeletén: a kisebbik volt a 11 m2-es. Az aprócska méretek ellenére minden megtalálható benne, amire szükség lehet: kisméretű fürdőszoba tágas zuhanyzóval, konyha minden nélkülözhetetlen felszereléssel, mosó-szárítógéppel. A konyha mellett étkezésre és tanulásra használható asztalka kapott helyet.

Tovább a teljes cikkhez >

11 m2-es lakás látványtervek

2. 50 m-es újépítésű lakás tágas terasszal, tölgy színű bútorokkal

A lakás tulajdonosai az ingatlant befektetési céllal vásárolták. A leendő bérlők az 50 m2-es alapterülethez egy tágas 18 m2-es teraszt is kapnak, ami tökéletes vendégek fogadására is. A lakás alaphangulatát a padlón és az egyedi tervezésű bútorokon visszatérő tölgyfa szín adja meg. A nappalival egy légtérben lévő konyha világosbézs színe is harmonizál a helyiség minden részletével. 

Tovább a teljes cikkhez >

Tölgy színű bútorokkal berendezett lakás

3. Szépen berendezett 58 m2-es lakótelepi lakás festés és tapétázás nélkül

Aki járt már lakótelepi lakásfelújításon, ahol teljesen "kicsomagolnak" egy lakást, találkozhatott azzal az állapottal, amikor csak a teljesen lecsupaszított eredeti házgyári betonelemek látszódnak pont úgy, ahogyan anno az építkezésen is látható volt. A tulajdonosok úgy döntöttek, a beton design térnyerésének engedve a maga valójában fogják értelmezni az otthont. Persze ez sokunknál nem jönne be, mégis érdemes megnézni, hogy bebútorozva, egy loggia kialakításával hogyan vált élővé ez az otthon. 

Tovább a teljes cikkhez >

Natúr betonfalak panellakásban

4. Páratlan elegancia egy új építésű családi ház belső tereiben

A kellemes társalgósarok legnívósabb eleme az íves vonalvezetésű, tűzött nagyméretű kanapé. Az exkluzív  emeleti részen a szülői  lakosztály található nagyméretű üvegfalas fürdőszobával, hálószobával, melyet egy járható gardróbon át közelíthetünk meg. A lilás kékes színtónusok itt is konzekvensen folytatódnak.

Tovább a teljes cikkhez >

Art Deco elegancia

5. Fiatal házaspár első otthona egy 79m2-es budapesti társasházi lakásban tengerparti színvilággal

A HGhome megbízói egy otthonos, modern, tengerparti (seaside, coastal) alaphangulat megteremtését kérték. A stílus meghatározta a színvilágot, a felhasználandó anyagok körét. Ezért került a terekbe sok fehér, világos bézs szín, fa és légies kék. A modern seaside hangulat kialakításához a lehetőségekhez képest egy tágas nappali-, konyha-, étkezőteret hoztunk létre. A nappali kiemelt eleme az egyik oldalon egy jellegzetesen tengerparti deszkaburkolat modern, stilizált változata, hangulati led világítással. 

Tovább a teljes cikkhez >

Tengerparti hangulatú lakberendezés

6. Káprázatos balatoni présház a Káli-medencében 

A nádfedeles épület vastag falai mögött a belső terek is hamisítatlan vidéki hangulatot árasztanak. A fő stílusirány a vintage hangulatú klasszikus és romantikus vonal, ahol egyszerre találunk a környékre jellemző régi használati tárgyat és ipari stílusú kiegészítőket is. Az emeleten régi faragott ágyak várják a pihenni vágyókat, amit trendi lakástextilek és fehér bútorok tesznek egységessé. A vidéki jelleget és a lakberendezési kiegészítőket is áthatja a finom elegancia és az a lélekből jövő odafigyelés, amit a ház gazdái szeretnének az ide érkezőknek átadni. 

Tovább a teljes cikkhez >

Kál Köve Vendégház és Bortéka

7. Bajai kétszintes családi ház látványtervei és a megvalósult otthon

A kétszintes ház hasznos alapterülete 225 nm. A földszinten találhatók a nappali, étkező, konyha illetve a szülői hálószoba és a nagy fürdőszoba több hasznos helyiséggel kiegészülve. Az emeleten egy vendégszobát,  a lányok szobáit és a hozzájuk tatozó fürdőszobát alakítottuk ki. Építészetileg a ház megfelelő kialakítású, élhető terekkel lett megtervezve. 

Tovább a teljes cikkhez >

Modern lakberendezéssel kialakított bajai családi ház

8. Másfél szobás 30+10 m2-es galériás belvárosi lakás lakberendezése türkiz és barna színvilággal

A teljes, minden egyes részletre kiterjedő felújítást egy optimális térszervezés előzte meg, ahol egy különálló hálószoba és egy világos, üvegfalú galéria is megvalósult. A színpaletta két húzó színe a türkiz és a barna. A türkiz élettel teli árnyalatai a konyhafal és a fürdőszobai csempék halpikkely mintáin a leghangsúlyosabbak, de jutott belőlük a nappaliba is dzsungel mintás tapéta formájában.

Tovább a teljes cikkhez >

Belvárosi kis lakás

9. A KrisztaArt tervezett luxus lakást egy fiatal egyedülálló férfi részére fekete és arany színekkel

A földszinti rész 78 m2 alapterületű és egy légtérben van a nappali-étkező-konyha. A mintegy  60 m2-es szuterénben a hálószobákat és a fürdőszobákat találjuk.Érdekesség a nappalinál a függesztett média fal, amelyet bőrrel vontam be, és bőrből készült szőnyeg került a sarokülőgarnitúra elé is. A szinte mindenhol megtalálható geometria minták szépen egészítik ki a körkörös formákat. 

Tovább a teljes cikkhez >

Egyedülálló férfi lakása

10. Ebben a lakásban bátran használták a sötétbarna színt és nem volt rossz választás!

Sokszor tartunk a sötét színtől, hogy legyen ránk rossz hatással, és ne legyen komor az összhatás. Viszont egy sötétbarna árnyalat is tud nagyon szép lenni akkor, ha jó falszínekkel, bútorkárpit színekkel és a természetes fény mennyiségével is összevetjük. Ilyenkor a legjobb inspirációkat gyűjteni, hogy ez más lakásokban mennyire működik.

Tovább a teljes cikkhez >

Sötétbarna színekkel berendezett lakás

Ha tetszett ez az összeállítás, akkor nézd meg 2020 legsikeresebb lakásbemutató cikkeit is ide kattintva