Az olaszok megadják a módját. És nem pusztán az ételnek, hanem annak is, hova kerüljön a teríték. Kifinomult ízlésüknek csak a fantázia szabhat határt, így azon sem lepődünk meg, hogy előszeretettel terítenek a Vezúv és az Etna vulkánokból származó lávakő asztalra. Azonban ne holmi durva fekete kődarabra gondoljon: a megszilárdult vulkáni magma méretre vágott köve majolika művészek finom keze által mesterművé nemesül, majd kovácsoltvas lábakat kap, hogy konyhánk vagy kertünk ékköve legyen generációkon keresztül.

Ahogy nem terem két egyforma citrom Amalfi gyümölcsligeteiben, úgy nem is találunk két teljesen egyforma lávakő asztalt a Lavia Grande kollekciójában. Az asztallap díszítése is lehet egyedi: kérhetjük családi címerrel, a dédunokáknak hagyott titkos üzenettel, kedvenc mintánkkal vagy akár céglogóval is!

A Lavia Grande az első olyan magyarországi márka, amely az Ön ebédlőjébe, vagy teraszára hozza az olasz vulkánok ajándékát. A vulkánokkal lélegző olasz szakemberek metszik ki a hatalmas magma tömbökből az asztallapokat, majd finomra csiszolják őket. Jó hír, hogy a méretre vágott asztallapok további megmunkálását első osztályú magyar művészekkel végeztetik budapesti műhelyükben.

Itt égetik ki 1000 Celsius-fok feletti hőmérsékleten, majd speciális mázréteggel vonják be. Ezután többnapos, esetenként akár többhetes munkával festik fel a Lavia Grande majolikafestői a megálmodott mintákat. Egy újabb védő, átlátszó mázréteg után az asztallap még két forró napot tölt a kemencében.

Ez az érzékeny gyártási folyamat garantálja, hogy az asztallapok beltéri és kültéri használat során is ellenállnak az időnek. Nem károsítja őket eső, fagy, tűző napsütés, tisztítószer, véletlenül ráejtett üvegpohár sem! A Lavia Grande bútorok nem egyetlen életre szólnak. Családok generációkon átívelő története játszódhat le az ebédlő és a terasz asztala körül.