A cégünknél forgalmazott kövek Dél-Amerika, főként Brazília egyes tájairól származnak. Idejét tekintve 400 millió éve keletkezett üledékes kőzet, mely még Magyarországon is fellelhető. Most valószínűleg felmerült Önben is a kérdés, hogy akkor miért kell importálni hazánkba? A válasz az, hogy hazánkban nem található olyan minőségű pala, melyet külső homlokzati elemként fel lehet használni. Mint a legtöbb természetes követ, rangsorolják a palát is. A jó minőséget a megfelelő nyomás- és hőmérsékleti viszonyok, valamint a minimális szennyeződési tényezők határozzák meg.

Pala kő burkolatPala kő burkolatPala kő padlóburkolat

A természet egyik olyan csodája, melynek felülete - réteges szerkezetének köszönhetően -sosem egységes. A kő vad, nyers felszínét a kefélt és csiszolt felület teszi selymessé, egyszerű és kifinomult hatást kölcsönözve neki.

Különleges tulajdonsága szerkezetéből adódik - felszíne erezetszerűen bordázott-, melynek köszönhetően a sík lapok mentén jól hasítható, ezért a régi időkben tetőfedő anyagként is használták. A feldolgozására jellemző, hogy a Solnhofeni mészkőhöz hasonlóan a palát is külszíni fejtéssel termelik, majd a kőtáblákat kézi munkával hasítják vékony lemezekké. Érdemes tudni róla, hogy a jó minőségű pala 200-300 évig is megőrzi eredeti színét, sőt a környezetéből érkező hőt felveszi és fokozatosan adja le, így padlófűtéshez is alkalmas burkoló anyag.


Pala kő burkolatPala kő burkolat

Finomabb, elegánsabb külsejét főként belső fal- és padlóburkolatként, míg rusztikusabb, erőteljesebb vonásait külső homlokzati burkolatként használják fel. Színvilága széles skálán mozog, akár egy lapon belül találkozhatunk a finoman visszafogott és a szivárvány összes színének tarka kavalkádjával.
Így nem mondhatjuk, hogy unalmas burkolat kerül az otthonunkba.

Ízelítőnk termékeink egyediségéből:

Pala kő burkolat Pala kő burkolatPala kő burkolat Pala kő burkolat

Indiai Bunt 508 - Brazíliai Bunt 519 - Brazíliai Bunt 519 - Violett 500/550

Pala kő burkolatPala kő burkolatPala kő burkolat

Pillarguri (Otta fillit) 526/576 - Antracit 521/575 - Indiai Bunt 508

A cégünknél forgalmazott burkolólapok mellett falpanel elemek is léteznek a palákból. 15x60 cm-es ragasztott elemekből állnak, melyeknek a magassága 3-4 cm, a mélysége pedig 2-4,5 cm.

Pala kő burkolatPala kő burkolat

A természetes kövek forgalmazója:

Természetes Kövek Háza

Járjunk természetesen!

2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Telefon: 06 23/500 770
e-mail: info@mediterranepitohaz.hu

www.termeszeteskovekhaza.hu

Várjuk Önt!