2011. április 5-10. között kerül megrendezésre a 30. Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás, a Construma melyen nagyszabású bemutatóval vesz részt a Lakberendezők Országos Szövetsége. Standjukon, a D pavilonban, a legújabb trendek igényes bemutatójával és ingyenes lakberendezői tanácsadással várják az érdeklődőket.Ez minket is arra ösztönzött, hogy a kődivatban bekövetkező változásokat, valamint a legújabb kőtrendet megosszuk Önökkel.

10% Construma kedvezmény a Mediterrán Építőháznál egész áprilisban!

Magyarországot a 70-es években érte el a terméskövek iránti érdeklődés. Gyakran használták lábazati elemként, homlokzatburkolatként, kerítések és kerti pihenők kialakításánál, kertben, lépcsőkorlátokon és kerítéseken díszítő elemként a kőfaragott oszlopokat. Kedveltek voltak még a virágtartó kőedények, szökőkutak, madáritatók, melyek esetenként állatokat vagy embereket formáztak meg. A letűnt korok pompáját, a reneszánsz és a barokk stílus jegyeit hozták vissza a rejtélyes lugasok és kertek különleges részeibe. A kőből készült elemek szimbolikus jelentéssel is bírnak, hiszen nem csak a misztikum jelképei, hanem egyfajta társadalmi rangot is sugallnak a külvilág felé. A belső terekben megjelenő nehéz huzattal bevont míves bútorok, a gipsz és fa stukkók gazdagságával vegyítve ejtették rabul a betérő vendéget.

Lábazati homokkő burkolatLábazati homokkő burkolat

Ezek a formák manapság teljesen kifinomult külsővel, és a napi divatot követve, a megfelelő stílushoz idomulva váltak ismét elterjedtté. Már nemcsak külső terekben találkozhatunk terméskő burkolattal, hanem beltérben is, legyen az konyha, fürdőszoba, nappali vagy lépcsőház. Egyedi színvilágának köszönhetően otthonunkba varázsolja a mediterrán stílus jegyeit.

Jura mészkő padlóburkolat Jura mészkő padlóburkolat

Jura mészkő padlóburkolat Jura mészkő lépcsőburkolat Jura mészkő padlóburkolat

Mediterrán falburkolatVízvető kőburkolat

A modern stílus kedvelői az érdekes felületek és a merész színvilágok között megtalálhatják a számukra megfelelő burkolatot. A kültéri burkolatok rideg, robusztus felülete sem idegen egy-egy modern környezetben. Bátran kombinálhatók fémmel, fával vagy led világítással, mellyel egy melegebb hatást kölcsönöznek a kőnek.

Mészkő medenceburkolat Mediterrán falburkolat

Jura vörös mészkő falburkolatMészkő medenceburkolat

A szépen kidolgozott oszlopfők, az ajtók, a liftek és ablakok körül megjelenő kőburkolatok egy letisztult formát eredményeznek. A nyílászárók egyfajta kapcsot alkotnak az ember tere és minden más között, ami ezen kívül van. Megszüntetik a kint és bent különválását. A kő néma, de mégis beszédes névjegy otthonunk külsején és belső tereiben egyaránt.

Jura vörös mészkő padlóburkolatJura vörös mészkő padlóburkolat

Mészkő homlokzati burkolatLépcsőlapokIntézményi mészkő burkolat

Jura vörös mészkő padlóburkolatPadlóburkolat

A természetes kőmozaikok, falpanelek dekoratív lakberendezési tárgyakká nőtték ki magukat. A modern belsőterek megalkotóivá váltak a játékos formavilágukkal, természetes hatásukkal és egyedi felületképzésükkel. A mediterrán stílus jegyeit képviselve az érdekes formájú kavics, méretre vágott és szabálytalan formával a mészkő, a márvány, az onyx, vagy a lávakő érdekes hatást kölcsönöz belső tereinkben. A falpanelek határozott erezetei a nyers természetet személyesítik meg környezetünkben.

Mediterrán dekorburkolat Kavicsburkolat

KavicsburkolatMediterrán kerti burkolatKandalló burkolat

Mediterrán kerti burkolatMediterrán kerti burkolat

Mediterrán kerti burkolatMediterrán kerti burkolat

Mediterrán dekorburkolat

Mediterrán kerti falburkolatMediterrán padló

Egyre több a lehetőség a kövekben, akármilyen geometriai formát öltenek magukra. Ősi ösztönünk ébred fel bennünk, mikor otthonunk kialakítása során a természethez és a természetesség fogalmához nyúlunk vissza. A harmónia megteremtése a cél környeztünk számára. Az utóbbi időben igen nagy divattá vált a lapos tetős házak tervezése, a kerti tavak és vízfolyások létrehozása a ház körül, vagy a kert egyik eldugott szegletében. Nemcsak ház körüli dekorációként használható fel a kavicsok sokszínűsége. Belső térben csobogók és virágcserepek díszítőelemeként, vagy medencében dekorációként egyfajta oázist formálhatunk meg velük.

A természetes kövek forgalmazója:

Természetes Kövek Háza


Járjunk természetesen!

2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Telefon: 06 23/500 770
e-mail: info@mediterranepitohaz.hu

www.termeszeteskovekhaza.hu

Várjuk Önt!