Új trend lett a rusztikus, szabálytalan mészkőből készült burkolat, ami szépen kiegészítette a kerteket díszítő kő virágtartókat, szökőkutakat vagy szobrokat. Az új divatirányzat csak a kő formájában és felületi megmunkálásában változtatott a régin, hiszen például a csiszolt, szabályos méretű Solnhofeni mészkő már a barokk korban megjelent hazánkban az egyházi épületek padlóján.

Új építésű házakon szabálytalan kőburkolatot ma már inkább csak elvétve találunk, a belőle készített mediterrán kőcsík és kőpanel azonban egyre népszerűbb kültéren és beltérben egyaránt. Régebben a rusztikus kőburkolat az egyik legmeghatározóbb mediterrán stíluselem volt, ugyanakkor ma már a letisztult minimálban és a természetes színeket és anyagokat kedvelő zen stílusban is egyre nagyobb hangsúlyt kap.

Kontrasztos bútorokkal és kiegészítőkkel kombinálva izgalmas és egyedi tereket hozhatunk létre általa. A hangulatvilágítás elemeként pedig - a legújabb trend szerint - sejtelmességet és misztikusságot sugall.

A Mediterrán Építőház által forgalmazott rusztikus falburkolatok különféle kőzetekből (mészkő, márvány, pala, kvarcit stb.) és változatos színvilággal kaphatók. Lehetnek tört vagy vágott felületűek, egészen vékony csíkok, vagy akár 3 dimenziós megjelenésűek. Mivel többféle méretben és vastagságban készülnek, ezért gipszkartonra – hálózva és egyesével is - felragaszthatók. Bár időigényes, de sokkal természetesebb hatású az egyesével felburkolt kőfal, mert nem szabályos panelként ismétlődő mintázatot ad. Ha azonban a letisztult vonalvezetésű, ritmikusan ismétlődő formákat kedveljük, akkor válasszuk a hálózott kőpaneleket!

Nem kell tartani a burkolással járó kaotikus állapotoktól – még lakott épületekben sem, - ugyanis a Mediterrán Építőház burkolói egy korszerű és speciális technológiával kisebb falfelületeken könnyen, tisztán, gyorsan, sitt- és pormentesen végzik a munkát!

Vigyen szenvedélyt otthonába!

A természetes kövek forgalmazója:

Természetes Kövek Háza

Járjunk természetesen!

2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Telefon: 06 23/500 770
e-mail: info@mediterranepitohaz.hu

www.termeszeteskovekhaza.hu

Várjuk Önt!