A jó idő közeledtével a legtöbb ember vágyik a szabadban töltött időre. Sajnos a szép időt sürgetni nem tudjuk, de addig is, amíg meg nem érkeznek a tavaszi napok, összegyűjtöttünk néhány remek kerti bútort, melyekkel fel lehet dobni a kisebb erkélyeket, teraszokat is.

Minden otthon más és más, ahogyan igényeink is eltérőek a bútoraink tekintetében! Az ELVIO kerti hintaszék szürke színben, nem csak elegáns megjelenést kölcsönözhet erkélyünknek vagy teraszunknak, de garantálja a kényelmet is. Ha mindig szeretett volna egy hintaszéket, de csak kisebb hely áll rendelkezésére, akkor ez a kerti hintaszék remek választás lehet.

Napozó hintaszék teraszra és erkélyreElvio szék

A terjedelmesebb, fából készült hintaszékek helyett, érdemes ezt a fém kartámaszokkal ellátott, műanyag szövettel borított megoldást választani! A fejrésznél elhelyezhető párna, a teljes kényelmünket szolgálja, így ebben a székben már a korai napsütés is élvezhető. Gumírozott megoldása miatt, egy mozdulattal fel és le tudjuk csúsztatni az ELVIO hintaszék háttámláján, így magasságtól függetlenül, mindenki számára kényelmes lesz. Extra funkció is lehetséges, hiszen a félköríves párna, a lábrészhez áthelyezve, pihentető érzést nyújt a megfáradt lábaknak.

Ha maradna a hintaszékek vonalán, de egy kisebb verziót keres, akkor vessen egy pillantást erre a műrattan hintaszékre, a BIREN-re. Könnyen a család kedvencévé válhat a kényelme vagy éppen dizájnja miatt. A maximum terhelhetősége ennek a hintaszéknek 90 kilogramm, amelyet a strapabíró fémváz biztosít. A szerkezetét több helyen merevítő elemek erősítik, például a lábaknál és az ülőfelületnél. A kényelemért egy, az egész szék felső felületét beborító párna a felelős, ami kialakításában és színében is illik a hintaszékhez. Több helyen megkötők vannak rajta, így minimalizálva az elcsúszás lehetőségét.

Biren szék teraszraBiren szék

Egy kisebb erkély vagy terasz esetén kulcsfontosságú, hogy a praktikus termékek előtérbe kerüljenek. Ezért emelnénk ki a GERALD nevű állítható kerti fotelt, amely ülő és fekvő alkalmatosságnak is egyaránt megfelel. Ha szükségét érzi, akkor egy könnyed mozdulattal össze is csukhatja, így a 65 centiméter széles kerti fotelből, egy pillantás alatt 15 centimétereset kaphatunk, ami nagyban megkönnyíti a tárolást, például a téli időszakban. Nem csak praktikus, de kényelmes is!

Gerald állítható napozószékGerald állítható kerti szék

Egy gumipánttal a fejrészhez erősített, állítható magasságú, a fej és nyak ívét követő párna teszi teljessé a pihenést a GERALD kerti fotelben. Ami az anyagát tekintve hálószövet és acél, amelyet könnyű tisztítani, így a széket, a jó idő közeledtével, egy egyszerű vizes lemosás után, már használhatjuk is. A teraszunk vagy erkélyünk tematikájához illő kerti fotel megtalálása, még sosem volt ilyen egyszerű, hiszen négy szín közül válogathatunk. A sötétebb, természetes színeknek hála, könnyen illeszthetőek, a már meglévő kerti bútorainkhoz, kiegészítőinkhez.

Ha egy különlegesebb bútordarabra vágyik, ami megtöri az egyszerűséget és egyben kényelmes is, akkor kiváló választás lehet a SIRMA kerti szék. A modern dizájnnak köszönhetően egyszerű, mégis szembetűnő megjelenést biztosíthat erkélyünknek, teraszunknak. Természetes színei miatt könnyen párosítható erőteljes színekkel is, azonban földszínekkel társítva is egy különleges megjelenésű, kültéri egységet alkothat.

Olcsó és szép kerti bútorSirma szék

Egybefonódó hát- és kartámlája U alakban veszi körbe a benne ülőt, így jól megtámasztja a hátat. Ülőfelülete rácsos megoldást kapott, ezzel biztosítja a stabilitást és a terhelhetőséget. Természetesen a rácsozás fölé egy vastag és puha párna került és a háttámla elé helyezhető párnához hasonlóan, lehúzható huzattal látták el. A tisztítása pedig nem csak a párnáknak, hanem a fémszerkezetnek is roppant egyszerű.

A kevesebb néha több, így lehet, hogy egy egyszerű, mégis praktikus TELMA kerti szék lenne a legjobb választás az Ön számára. Kialakítása miatt kis helyen is elfér, a tárolása pedig kifejezetten praktikus, hiszen rakásolható székekről beszélünk. A szék anyagát tekintve műanyag szövet, amelyet fémváz egészít ki, így kapunk egy stabil, strapabíró széket, amelynek ismét csak rendkívül egyszerű a tisztítása. Kiváló választás lehet otthoni környezetbe, hiszen bármilyen családi összejövetel vagy kerti sütögetés esetén jól kihasználható szék. Vendéglátóegységek teraszán is jól mutathat és a melegebb nyári napokon sem kell attól tartani, hogy kellemetlen, felforrósodott ülőalkalmatossággá válik. Mivel rendkívül jól szellőzik, kialakítása miatt akár egy hosszabb kávézás vagy ebéd során se válik kényelmetlenné.

Telma fém kerti székTelma szék

Ha már a rakásolható székeknél járunk, akkor érdemes megemlíteni a BINGA kerti széket, amely esetében a fémváz teljes egészét műrattan borítja. Erre a székre is jellemző, hogy nem csak tavasszal, hanem a nyári melegben is jól kihasználható, hiszen anyagának köszönhetően jól szellőzik és nem is melegíti a benne ülőt. A BINGA letisztult és minimalista megjelenést adhat teraszunk vagy éppen erkélyünk számára, a TELMA kültéri székhez hasonlóan. Könnyedén kombinálhatjuk már meglévő bútorainkkal, de önmagában is szép. A BINGA szék esetében két földszín közül válogathatunk, de az mindkét változatban közös, hogy a széklábak végei lekerekített dizájnt kaptak. Stabil és strapabíró kültéri szék.

Binga szék natúr színben kertbeBinga szék

Abban az esetben, ha a vendégek érkezésekor elővehető tartalék székeket szeretnénk, vagy egy időtálló, könnyen kezelhető kerti bútort, akkor a FEDRA NEW szék jelenthet megoldást. Egy szintén rakásolható kültéri székről van szó, amely anyagát tekintve műanyag. Lyukacsos formatervezése miatt ez is megfelelő szellőzést biztosít a meleg nyári napokon is, így akár vendéglátóegységek teraszára is jó választás lehet.

Fedra sárga kerti szék erkélyre

Egyedi formavilága már első ránézésre is izgalmas, és a széles színválasztéknak köszönhetően óriási kombinációs lehetőségek rejlenek benne. Egy egyszerű teraszt több egyszínű, vagy éppen sok különböző színben megvásárolt változata, egy igazán barátságos és hangulatos hellyé varázsolhat.

Fedra rakásolható szék

A lehetőségek tárháza nyitva áll. Egy kisebb erkély vagy terasz nem kell, hogy lemondásokkal járjon.
Egy kis kreativitással, na meg persze a megfelelő szék kiválasztásával, könnyedén kellemes atmoszférát teremthetünk teraszunkon, erkélyünkön. A butorkereskedes.hu webshopban további praktikus, mégis dizájnos kerti bútorok széles választéka várja Önt!


Szöveg: Deli Réka