Rusztikus falicsempe bordó

A falicsempék világában a metró csempe méltó helyet foglalt el és vélhetően beírtam magát az örök darabok nagykönyvébe. Azonban az utóbbi években tapasztalható változások, amik a belsőépítészetben és a lakberendezésben megjelentek, új szereplőket hívtak életre, mert nagyon jó egységet alkotnak a természetes törekvésekkel.

Rusztikus falicsempe burkolási technika

Ez a rusztikus falicsempe egy régi-új szereplő

Az új szereplőkről inkább azt mondhatnánk, hogy ők nagyon is régiek, akikhez most visszanyúltunk, újjáélesztve őket. A a rusztikus felületű zellige, elsősorban marokkói, kézi készítésű és égetésű mázas kerámiák a déli hagyományok és az építészet valamit a díszítőkultúra szerves része. Egyedisége a felület egyenetlenségében, a másak és színek utánozhatatlan és az erőteljes fényes máz varázslatos árnyalatiban érhető tetten. A forma egyszerűsége nagyon jól illik a modern környezethez miközben látványos és igencsak hatásos és dekoratív felületeket tudunk képezni velük. 

Az AC Design minden burkolandó felülethez és burkolási feladathoz tud alternatívát kínálni. Ez az új rusztikus felületű, falicsempe a 10x10 cm-es illetve 6,5x25 cm-es változataival a négyzetes és téglalap formákkal rendkívül jól tervezhető, a színek egymással is kombinálhatók. Jellemző rá, hogy erőteljesebb, vastagabb fugával kell burkolni, ez az ami jól áll ennek a csempének. A leginkább akkor rajzolódnak ki a felületi jegyek ha súrlófényben nézzük a lapokat. 

Rusztikus falicsempe négyzetes

Rusztikus falicsempe vízszintesen kötésben

Rusztikus falicsempe négyzetes kötésben zellige csempe

Rusztikus falicsempe szürke négyzetes

Rusztikus falicsempe fényes mázzal

Rusztikus falicsempe rusztikus burkolat

Rusztikus falicsempe nappaliba vagy hálószobába

Rusztikus falicsempe világosszürke

Rusztikus falicsempe natúr színben

Rusztikus falicsempe diagonálisan burkolva

Rusztikus falicsempe natúr színben

Rusztikus falicsempe türkiz színben

Hol burkoljunk rusztikus csempével?

A viszonylag kis csempék egyfajta felnagyított mozaikként fognak tündökölni. Ez előnyt is jelent mert sokkal könnyebben tudnak kitölteni akár egy konyhai munkalap feletti falszakaszt de akár egy zuhanyzó belső falánál is jól megmunkálható, vágható. A modern stílushoz egyértelműen tökéletes választás, de ne felejtkezzünk el a nyaralók, hétvégi házak vagy éppen az éttermek világáról sem ahol szintén nagyon jó találkozni egy nem szokványos és nem unalmas fallal. Fontos megjegyeznünk, hogy a lapok burkolása meglepően sok szabadságot ad burkolás tekintetében. Felvihetjük a klasszikus négyzetrácsos változatban, de a hosszúkás darabokat állíthatjuk függőlegesen vagy éppen halszálka mintában. Bár az utóbbi években kevésbé alkalmazzák, a diagonál elrendezés ennek a kis méretű falicsempét szinte élettel tölti meg. 

Rusztikus falicsempe konyhafalra

Rusztikus falicsempe konyhafalra

Ami a legjobb, hogy azonnal vihető!

Az AC Design-t már jól ismerjük arról az oldalról, hogy nem véletlenszerűen építi fel a választékát, a kollekciók összeállítása mögött mindig meghúzódik a tudatosság. A színek tekintetében fontos ezt tudnunk, mielőtt kiválasztjuk a nekünk legjobban tetsző árnyalatot. A cikkünkben bemutatott falicsempék azonnal megvásárolhatók az AC Designban. Az egyes minták nagyobb felületen kirakva természetes fényben tekinthetők meg Szentendrén. A megvásárolt tételek átvételére a nagytarcsai ipari park területén található saját raktárcsarnokukban van lehetőség. Minden esetben kérhető teherautós kiszállítás az ország bármely pontjára. 

Rusztikus falicsempe konyhafal burkolatnak

AC Design - Különleges burkolatok

www.acdesign.hu

Telefon: +36 70 3688 300 vagy +36 20 9577 682 

E-mail: antikcentrum@antikcentrum.hu

AC Design logo

Az AC Design bemutató udvarán készült felvételek a kiállított falicsempékről: