Tudtad, hogy parafa és parafa tartalmú burkolatok is elérhetőek már? A melegburkolatok innovatív és izgalmas típusát jelentő parafa padló számos előnnyel rendelkezik. Cikkünkben három kevésbé ismert érdekességet tudhatsz meg a parafa padlókról!

Parafa burkolat hálószobában

1. A parafa padló kiváló hő- és hangszigetelő képességű

A parafa padló hővezető képessége alacsony, így hatékonyan akadályozza meg a hőveszteséget. A remek hőszigetelő képesség miatt a hideg téli időszakban segít megőrizni a lakás melegét, nyáron pedig a klimatizált helyiségekben gátolja a hőmérséklet emelkedést. Őrizd meg lakásod kellemes hőmérsékletét az év bármely időszakában a parafa padlónak köszönhetően! Tudtad, hogy a hőszigeteléssel nem csak a pénztárcádat, de a környezetet is segítheted? A hőveszteség csökkentésével kevesebb energiafelhasználás mellett érheted el a kívánt hőmérsékletet. A parafa padló tökéletes választás, ha fontos számodra az ökotudatosság.
Ismerős az a szituáció, amikor csendben szeretnél a lakás egyik pontjából a másikba eljutni, de a nyikorgó és recsegő padló zavaró hangokat ad ki? A parafa padló kiváló hangszigetelő képessége miatt ez elkerülhető.

2. A parafa padló remek ár-érték arányú

Szeretnéd lecserélni a megkopott és unalmassá vált burkolatot lakásodban, de nincs több százezer forintod a felújításra? A parafa padló nem csupán a kedvező termékár miatt csábító. A megfelelő előkészülettel, a gyártói előírásokat követve akár saját kezűleg is rögzíthető. Így akár a fektetési díj is megtakarítható! Szeretnéd pontosan megbecsülni a burkolat csere várható költségét? Mutatjuk, hogy teheted meg!

1. Mérd le a szobák szélességét és hosszát! Rögzítsd az adatokat méterben, majd szorozd össze a szélességet a hosszal! A kapott eredményekkel megállapítható a szoba / szobák területe!

2. Mivel a padló fektetési munka során keletkezik hulladék, így 5-10%-kal több burkolatra van szükség. A biztonsági tartalék meghatározásához az előző lépésben kapott eredményt szorozd meg 1,1 értékkel!

3. Válaszd ki az igényeidnek megfelelő parafa padlót a Laurum Parketta webshopjáról vagy üzletéből! Keresd meg a lakás belső dizájnjához és igényeidhez leginkább passzoló melegburkolatot! Ügyelj arra, hogy a parafa padló klikkes és ragasztós változatban is elérhető. Ha nem vagy született ezermester, válaszd a könnyebben fektethető, azonban némileg drágább klikkes változatot!

4. Szorozd meg a termék egységárát (amit mindig négyzetméterben adnak meg) a 2. lépésben kiszámolt értékkel!

5. A 4. lépésben kapott összeget egészítsd ki a fektetéshez szükséges egyéb eszközök árával vagy a fektetési díjjal, ha nem saját kezűleg végzed el a feladatot! A fenti számítással pár perc alatt megbecsülhető a felújítás teljes költsége.

3. Fából készül, mégsem kell fát kivágni előállításához

Fontos számodra a fenntarthatóság? Remek hírünk van, a parafa padló az egyetlen olyan fából készült burkolat, amely előállításához nem szükséges fákat kivágni. A parafa padló alapanyagát a paratölgy kérgének lehántolásával állítják elő. A hántolást az ültetést követő 25 évben kezdhetik meg, hozzávetőleg 10 évenként ismételhető meg a folyamat és egészen a fa 200-250 éves koráig folytatható. Tehát, a parafa-előállítás egy környezettudatos és fenntartható folyamat.

Paratölgy kérge a parafa

Parafa, a környezettudatos választás

A parafa padló kedvező ár-érték arányú, ellenálló, tartós és rugalmas melegburkolat. Kiváló hangszigetelő és hőszigetelő képességű, így a lakók komfortérzetét is növeli. A hőveszteség csökkentésével hozzájárulhat a hatékonyabb és környezetbarátabb fűtéshez. További előnye, hogy az előállításához nem szükséges fákat kivágni. A paratölgyének hántolása sokszor megismételhető folyamat, így a parafa padló előállítása nem járul hozzá a deforesztációhoz. Kedvet kaptál a parafa padló vásárláshoz? Válogass a Laurum Kft. webshopjában található termékek között!