Pedig a laminált padlónál közel tucatnyi tulajdonságot értékelnek különböző szabványeljárások szerint. Ezek rendszerint műszaki tulajdonságait érintik a laminált padlóknak, köztük olyanokat, mint a illesztési pontosság, ami megadja, hogy két lap párhuzamos oldalainál milyen méretbeli eltérés lehet maximum, vagy hogy épp a vastagsága a lapoknak mennyire térhet el, azaz ha lerakjuk a laminált padlót és a két lap illesztése között a körmünk beleakad a két lap szintkülönbségébe, akkor az szabvány szerint még normális-e vagy sem.

Quick Step laminált padló

De beszélhetnénk a foltállóságról, ütés és karcállóságról, és még egy sor tulajdonságról. 15-20 tulajdonságnál már a végére is érhetnénk egy laminált padló kiértékelését tekintve. És akkor még nem beszéltünk arról, ami joggal foglalkoztat ma mindenkit: a fenntarthatóság. 

Egy laminált padlót a fenntarthatóság jegyében is lehet értékelni. Nem is egy szempontból, hanem akár féltucat nézőpont alapján. A fenntarthatóságra törekvés egy laminált padló gyártó politikájában is ki tud emelkedni.

Laminált padló konyhába

A Quick step laminált padlók a fenntarthatóság nagykövete is lehetne.

A zuglói IPS Király üzletébe belépve azonnal beszippant minket a fa padlók varázsa. A kiállított több ezer padlóminta közül több 100 csodálatos dekorú Quick Step laminált padló között szemezgethetünk. A családias hangulatú üzlethelyiségben a fa padlók szeretetét kellemes kávé illat járja körül. Már 15 éve is annak, hogy az üzlet megnyílt, de ez nem látszik rajta. Minden a helyén, minden sarok ragyog. Nincs lógó polc, foltos fal, nem kopott ki a padló Az eladók kedvesek, és segítőkészek. Mintha csak tegnap nyitottak volna. Kell is a segítség, mert a Quick Step padlókról van mit tudni, amivel még a DIY parkettázás is öröm.

Padlóválasztás dolgozószobába

Ezért különösen szimpatikus a Quick Step, azon túl, hogy a dekorjaik gyönyörűek:

- Vízálló laminált padlójuk az egyik legmagasabb fokú vízvédelemmel rendelkezik, amire ráadásul írásos garanciát is vállal a gyártó. Akár 72 órán keresztül stagnáló víz esetén is garantált a padló a vízkárral szemben.

- A dekorok nyomtatási minősége nagyon magas technológiai színvonalat képvisel. Nem titok, hogy a laminált padló mintázata, dekorfelülete nyomtatott. De a Quick Stepnél a csúcsminőséget kapjuk.

- A Quick-Step laminált padlók alapja kizárólag visszanyert fa. Ez fűrészüzemekből, fenntartható erdőgazdálkodási folyamatokból, útpadkák karbantartásból visszamaradt és begyűjtött faanyagot jelent, amelyet egyébként elégetnének vagy kidobnának.

- A fa FSC, PEFC minősítéssel is rendelkezik, ami garantálja, hogy a laminált padló fa alapanyaga felelős erdőgazdálkodásból származik, ahol nemcsak az állatokra is figyelnek, de a fakitermelés területén élő helyi lakosok érdekeire is.

- A+ károsanyagemissziós osztályba sorolt laminált padlókat gyártanak. Az ilyen laminált padlók az EU által meghatározott károsanyagkibocsátás (VOC, TVOC) határértékének kevesebb mind tizedét bocsájtják csak ki.

- A Quick Step gyár hatalmas napelemparkkal rendelkezik, ami a gyártás során felhasznált energia nagy részét kitermeli, de a gyártó már biomassza erőművet is létesített, hogy a laminált padló gyártásából visszamaradt, a gyártási folyamat végére ténylegesen hulladékot jelentő fa anyagot zöld energia előállítására fel tudják használni.

A Quick Step törekvései tehát túlmutatnak azon, hogy egy minőségű, és csodás dekorral rendelkező laminált padlót gyártsanak. A fenntarthatóságra törekvésük igazi királlyá, igazi példaképpé emeli őket az iparágban. Nehéz ilyen szemlélettel a Quick Step padlókban csalódni.