Kávézás vagy borozás céljából, a semmittevés érdekében, esetleg reggelihez, ebédhez vagy vacsorához. A terasz nyújtotta élmény minden pillanatban élvezhető. Ám, igazi pihentető érzést, kellemes kikapcsolódást csak a kényelmes bútorok teszik lehetővé. Az Impala Kft. új, már webáruházból is rendelhető kültéri, vagy terasz bútoraiból válogattunk, amiket otthonra és vendéglátóegységek számára is bátran ajánlunk.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a vásárlásnál?

Minőség: A teraszra kitett bútorok ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, így okosabb választás, ha vásárláskor a szintetikus rattan, vagy fém és teak-fa kombinációjú termékek közül választani, amelyek vízlepergetőek és UV-szűrősek, tehát nem fakulnak meg annyira az évek alatt. Nagyon fontos, hogy a különböző gyártók és forgalmazók termékeit összehasonlítsuk vásárlás előtt, mert a kinézetben nagyon hasonlóak minőségben nagyon eltérhetnek egymástól. A műanyag szállal font ülőbútoroknál például jobb használhatóságot és tartósságot biztosít a kívülről nem is látható belső feszítő fémhuzalos erősítés. A csővázas termékek kategóriájában pedig jelentős eltérések mutatkozhatnak a fém alkatrészek vastagságában és az összeillesztés módjában (hegesztett vagy szegecselt).

Trend: Ebben az évben a zöld összes árnyalata és a mandarin színe a divat, ám a legfontosabb, ha mindig az összhangra törekszünk, és olyan kiegészítőket választunk, amiket le lehet cserélni, ha esetleg az évek folyamán megunjuk őket. A legtöbb kültéri párnahuzat vízlepergető anyaggal van bevonva, amit könnyen le lehet törölni és gépben is mosható. Az elegánsabb klubok és a trendi, fiatalok által látogatott vendéglők esetében, pedig még mindig divat a retro (műanyagok, átlátszó, színes plexik).

Kényelem: Az egyik legfontosabb vendégmarasztaló szempont, például a nyári gardenparty-s grillezések közben, a kényelem. Vásárlás előtt próbáljuk ki a terméket, hogy meggyőződjünk, kényelmes-e a bútor számunkra. Főleg arra figyeljünk, hogy ülés közben a derekunk és karunk kényelmesen helyezkedjen el! Ergonómiai kérdésekben ne restelljük kikérni szakember tanácsát, így a legoptimálisabb és hosszú távú kényelmet biztosító lehet a választásunk. Legfontosabb szempontok a választás esetén: testméret, testsúly, használat rendszeressége, helytakarékosság, egymásba rakhatóság és a tisztíthatóság együttes szempontjai.

Garancia: Gyártótól függően 1 vagy 2 év az átlagos garancia. Ilyenkor a minőség játszik fontos szerepet, ugyanis a standard használat általi kopás később jelentkezik. Kérdezzük meg, hogy milyen korrekciókat tud vállalni a cég, akitől vásárolunk, vagy alkatrészeket esetleg csere szövetet hol lehet vásárolni.

Az Impala Bútorkereskedő Kft. – a Székkirály kollégái a fenti szempontokat követve, rendelnek és forgalmaznak kerti bútorokat is. A Reitter Ferenc utca 8/B. alatt található áruházban az eladók nemcsak segítenek a megfelelő terasz bútor kiválasztásánál, hanem praktikus tanácsokat adnak a bútorok tisztításához és kezeléséhez is. Most érkezett új kültéri garnitúráik magas minőségi színvonalat képviselnek és az áruk messze a legolcsóbb a hasonló termékek között. Érdemes betérni hozzájuk, mert termékeik a legmodernebb tervezést és kivitelezést követik, munkatársaik pedig, több évtizedes gyártó- és bútor forgalmazói tapasztalattal rendelkeznek, így bármilyen kérdést megválaszolnak, és bármilyen kérésre megtalálják a megoldást.

www.impala.hu

www.szekplaza.hu