Mindezek alapján úgy gondoltuk, érdemes lenne bemutatnunk a németországi Stiegler gyár termékeit: a gyár 1761 óta családi vállalkozásként működik az Altmühltal-ban található Solnhofenben. Saját bányáikból nyert mészkövekből állítanak elő padlólapokat, csempéket, homlokzati burkolólapokat, lépcsőelemeket, fedköveket, ablakkönyöklőket.

A Stiegler gyár termékei Angliától-Japánig, a világ minden táján megtalálhatók. A Solnhofeni mészkövet a mai napig kézzel fejtik, így, szabálytalan alakzatban már számos mediterrán hangulatot árasztó magyarországi ház homlokzatát és belső tereit is díszíti. A Solnhofeni mészkő jellegzetessége, hogy teljesen sík felületű - ezáltal könnyen burkolható - mangán-dendrit befolyásokkal díszített, valamint gyakran találunk bennük különböző lenyomatokat (csiga, polip, hal stb.).

Ebből a szabálytalan formából készülnek 12-féle kalapács segítségével a szabályos, különböző csempe és padlólap méretű lapok. Magyarországon a legtöbb műemléképületben található burkolatot a solnhofeni (kelheimi) méretre vágott mészkőből alakították ki. Pannonhalma, Vác, Kalocsa, Veszprém valamint számos Duna menti város műemlékei tartoznak ide. Mindkét mészkő alkalmas járófelületek, illetve oldalfalak burkolására, valamint padlófűtéshez. A Jura mészkövet a márványhoz hasonlóan tömbökben bányásszák és dolgozzák fel, az építőipar számos területén használják.

A Jura mészkő jellegzetes vonása a finoman árnyalt rajzolatok megjelenése a kő felületén. Ezáltal a belső terek kialakításánál otthonos, barátságos színvilágot érhetünk el, valamint harmonizál mind a régies, mind a modern stílussal. Az elmúlt években legnagyobb kereslet a Jura sárga és vörös mészkövekre mutatkozott, emellett létezik azonban kékesszürke, sárga-szürke átmenetes szín is. Napjainkban egyre divatosabbá váló, régies hangulatot idéz a Jura mészkő antik változata, mely a belső építészek által is egyre inkább kedvelt. Magyarországon a Mediterrán Építőház látja el a Stiegler márkanév képviseletét. Országosan számos viszonteladóval rendelkezünk, valamint bemutatótermünkben a különböző felületek, színek és formák közül mindenki megtalálhatja az elképzeléseinek leginkább megfelelő burkolóanyagot.

Mediterrán Építőház - Természetes kövek háza

www.termeszeteskovekhaza.hu

Telephelyünk, és bemutatótermeink:

2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Telefon: 06 23/500 770, Fax: 06 23/500 771
info@mediterranepitohaz.hu