Ezt mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy a Provenza termékei számos szakmai design díjat nyertek az utóbbi években.

Provenza
A különleges egyedi megjelenést egyrészt a természetből vett ötletek alkalmazásával érték el, mint például a fa, a kő, tűz, vas, vagy a víz hatás. A Provenza termékek másik megkülönböztető jegye, hogy elkápráztatóan különleges felületekkel és méretekben kapható, pl. 60x60 cm-es, 30x60 cm-es de megtalálható a 100x130 cm-es méret is. A Provenza egységes kollekciókban ötvözi a mázas kerámiacsempéket, kőporcelán lapokat, a kerámia és üvegmozaikokat.

A Ferro & Fuoco kollekció mint az elnevezése is jelzi a tűz és a vas találkozásából ered, hatása nem marad el: fellobbantja a képzelőerőnket! A Provenza Ego sorozata a legősibb technikákat kombinálja a legmodernebb technológiai vívmányokkal, ilyen a hosszú égetési idő, így egy tökéletes felület jön létre, amely legmagasabb szinten kopásálló, terhelhető. Az Ossidiana kollekció mágikus hatása abból ered, hogy megtalálta az egyensúlyt a természet és a burkolatok között.

Provenza Lignes: Az eredeti hajópadló kerámiából
A termék ötvözi a fa csodálatos tulajdonságait a kerámia lapok előnyeivel. A fa hatás szinte megtévesztő, a lapok mégsem sérülékenyek, csúzsásmentességük miatt kitűnően teljesítenek vizes helyiségekben is. Ha természetes és friss élettérre vágyik de fontos szempont az időtállóság, ezt a terméket kedvelni fogja.

Mutina
A Mutina a legmagasabb szintű lakberendezési igényeket elégíti ki. A Mutina Olaszország egyik legkülönlegesebb burkolat és fürdőszoba gyára, közel 30 éve gyárt burkolatokat. Ismert designer csoportok bevonásával, mint a Laboratorio Avallone, vagy Benedini Associati meghatározó stílust és új filozófiát teremtett. A csempegyárból alakult át belsőépítészeti burkolatokat tervező és gyártó egységgé. A kerámiagyártás hagyományos anyagait is kibővítette minden olyan anyagtípussal, amely elképzelései szerint burkolatként szóba jöhet. Kollekcióiba beépítette a fát, az üveget, a természetes és vulkáni kőzeteket és ezeket újszerűen, a megszokottól eltérően alkalmazza.

A Mutinánál mind a termékfilozófiára mind a bemutatás koncepciójára a tervezők tökéletes kiszolgálása jellemző. Korábbi törekvéseit folytatva magához vonzott olyan ismert és elismert designereket, akik eddig a formatervezés más területein bizonyítottak. Így a korábban is a kifinomult és kiegyensúlyozott design világot képviselő gyártó újabb tervezővel, Monica Armanival kezdte meg együttműködését, amelyből egy különlegesen elegáns mintázatú fekete-fehér kollekció született: a Bark.

Catalano - a személyes stílus
Az élet számos területén odafigyelünk a szépségre, a minőségre ezért fontos, hogy életünk egyik legintimebb területén is kényeztessük magunkat. A Catalano gyárat több mint 40 éve alapították, és azóta is egy tradicionális olasz családi tulajdonban van. Minőségi szanitereit számos szakmai díjjal ismerték el az egész világon. A cég nagy figyelmet szentel a folyamatos fejlesztéseknek és a gyártás minőségének. A Catalano teljes kollekciója négy családból tevődik össze, minden szaniter fehér színben készül, amit saját fejlesztésű, különleges fényű mázzal vonnak be, amit a szakmai körökben is úgy hívnak, hogy „catalano fehér”.

Fontos szempont lehet a kiválasztásnál, hogy döntésünket nem kell, hogy befolyásolja olyan technikai szempont, mint a rögzítés típusa (falra szerelt, pulton álló, pult alá épített), mert a gyártó minden egyes termékét úgy fejlesztette ki, hogy bármelyik általunk választott rögzítési módra alkalmas legyen. A cég minőségi igényességét mi sem mutatja jobban, mint hogy minden egyes terméket kézzel csomagolnak, ezzel is mutatva minden egyes termék fontosságát.

A Verso termékek egyszerű vonalvezetésűek, letisztult formaviláguk eleganciát sugároz. A Roma termékcsalád formái közül két típust is választhatunk, az egyik letisztult, a másik dekoratív cizellált, finom virágmotívumokkal ellátott. A szaniterek szépen ívelt formáival stílusukban egyező kiegészítők között is válogathatunk.

A Provenza, Mutina, és a Catalano termékeket a Baltex Kft. forgalmazza.

www.baltex.hu