Célunk, hogy ezt a másfél évszázados múltra visszatekintő, lassan feledésbe merülő kézműves technológiát, az így készült lapokat és azok mintavilágát megőrizzük és továbbörökítsük az utókor számára. A cementlap készítés egyike azon ritka mesterségeknek, ahol a lapok ma is a korabeli gyártási folyamattal megegyezően, a készítés teljes folyamatában kézzel készülnek. Ez a kézi technológia adja a burkolat patinás jellegét és páratlan szépségét. Lehetőségünk van a régi minták és lapok elkészítésére, de ennél fontosabbnak tartjuk, hogy új minták tervezésével és egyedi színharmóniák alkalmazásával bemutassuk az anyagban rejlő új lehetőségeket. Egyedi színekkel, új alapanyagok alkalmazásával és a lapok felhasználási területének bővítésével szeretnénk ismét népszerűvé tenni ezt a századfordulón oly közkedvelt burkolóanyagot.

Moza cementlap

A lapok felhasználása szinte korlátlan, változatosságának és szépségének köszönhetően modern és régi terek padlóit egyaránt díszítheti. Vizes helyiségek, fürdőszobák, nappalik, előszobák padlóit burkolhatjuk vele, de a vékonyabb kivitelben gyártott fali csempék függőleges felületek burkolását is lehetővé teszik. A burkolat viaszos felületkezelés után teljesen impregnált, könnyen tisztítható, selyemfényű felületet kap, amely lehetővé teszi, hogy kényesebb felületeken – konyhapult melletti falakon, fürdők padló –és falfelületein – is alkalmazzuk. Ápolása nem igényel speciális kezelést, de érdemes megfogadni nagyanyáink tanácsát, akik szappanos vízzel és évenkénti viaszolással őrizték meg a lapok selyemfényű felületének finom csillogását.

Moza cementlap

Hagyományos alkalmazás szerint műemléki épületek és építészeti terek korhű kiegészítője lehet, de egyre gyakoribb kortárs építészeti terekben való felhasználása is. A modern minták jól alkalmazhatók bármely mai térben, a régi hangulatot idéző motívumok pedig tökéletesen ellenpontozzák a letisztult, steril környezetet és egy kis nosztalgiát varázsolnak élettereinkbe.

Moza cementlap

A cementlap időtállósága igen magas, élettartama a kerámia lapokénál hosszabb, s az idő múlása nemhogy ártana neki, de elővarázsolja azt a patinát, amelytől a bérházaink padlója oly gyönyörűen rusztikus és élettel teli. Ezért tudom ajánlani mindenkinek, aki maradandó értéket szeret teremteni maga körül, mert szépségében még unokáink is gyönyörködni fognak ugyanúgy, ahogy mi gyönyörködünk a Walla József vagy Melocco Péter gyárában száz éve készült csodálatos burkolatokban.

Kauker Szilvia - Információ: 06 30 608 24 24

www.moza.hu