Sicis Mozaikok

Ezek a fantasztikus mozaikok közelebb vannak hozzánk mint ahogy azt gondolnánk. Bor Ivánt a Sicis mozaik gyár magyarországi képviselőjét kérdeztük arról, hogyan is válhat az álom, a terv valósággá, hogyan elevenedhetnek meg a Sicis mozaikképek otthonunkban, környezetünkben.
 
Lakberinfo.hu: - Mi is valójában a Sicis és miben tér el más burkolat gyártótól?

Bor Iván: - A SICIS egy viszonylag fiatal, lassan már 28 éve működő olasz családi vállalkozás. Egyike az utolsó mozaik gyártóknak, amely 100% olasz terméket állít elő. A velencei típusú kevert üvegmasszából Ravennában készítjük az üvegmozaikot, mi nem Kínában és nem is Indiában gyártatunk. Üzemeinkben készülnek a pixeles és kézzel vágott művészi mozaik képeink. Talán ez a legfontosabb: olasz alapanyagból olasz mozaik művészek keze által készített mozaik dekoráció, ez a SICIS és ez a különbség.

Li: - Mik tartoznak a mozaik alapválasztékba és mi az amit mi magunk is megtervezhetünk?

B.I.: - Alapválasztékunk a több, mint 500 színű üvegmozaik, amely folyamatosan bővül. Van közöttük áttetsző, irizáló, ezek kombinációi és persze tükörmozaik is, ami a zászlóshajónk. Mindig olyan terméket gyártunk, amit a piac igényel. Ha valaki például nagyforgalmú terek padlójára keres virág alakú motívumot, akkor kifejlesztjük a 6 mm vastag mozaikcsaládunkat. Ha ezeket gres- vagy márványmozaik elemekkel szeretné kombinálni, akkor ahhoz illeszkedően vastagabb üvegmozaikot gyártunk. 104-féle márványból választhat az, aki inkább a természetes köveket részesíti előnyben. Szóval, az alapanyagokból kiindulva bármit elkészítünk a tervezői vagy megrendelői kívánságnak megfelelően. Számos katalógusunk érhető el a weboldalunkon, illetve nyomtatásban, de ezek a könyvek csakis egy kiindulást jelenthetnek a mi esetünkben. Bármely sztenderd motívum színe, mérete, anyagösszetétele megváltoztatható és adott esetben egy-egy részletét is reprodukálni tudjuk. Ha valakinek ez nem elég, és sokan vannak ilyenek, akik merik használni a fantáziájukat, akkor a tervezőkkel vagy a megrendelőkkel közösen dolgozunk azon, hogy elképzelésük megvalósuljon.

Elérhetőségek:
Bor Iván - SICIS képviselet

tel: +36 30 9244 967
ivan.bor.design@gmail.com
www.sicis.com

A cikk itt folytatódik...