Fém színű fényes Sicis mozaik

A cikksorozat korábbi részei:

Varázslatos színek és minták - a SICIS mozaik - 1/3

Varázslatos színek és minták - a SICIS mozaik - 2/3

Lakberinfo.hu: - Hová kerülnek leggyakrabban mozaikképek? Fürdőszoba, uszoda, vagy középület?

Bor Iván: - A fenti felsorolásból is jól látszik, hogy nem mindig vizes helyiségekbe kerül a mozaik burkolat. Az egy helytálló, de eléggé berögzült gondolat, hogy a mozaik technológia burkolatként igen alkalmas vizes helyiségek bonyolult térgörbéinek a befedésére is. Ehhez képest rendkívül sok helyen ma már ez a szerepet igen alacsony rangú (és árú) mozaikkal oldják meg, főleg középületeknél. Ezzel szemben a mi fő területünk a képalkotás, és a mozaik képek vagy mintázatok felhasználása nem szorítkozhat csak a vizes helyiségekre, hanem a száraz helyiségek padló és falburkolata is megvalósítható belőlük. Érdemes megtekinteni legújabb referencia kötetünket.

LI: - Hol tudjuk áttekinteni a teljes választékot?

B.I.:  - Talán a gyárban, de még az sem biztos:) SICIS folyamatosan fejleszt, így a választék mindig szélesedik. Vannak saját bemutatótermeink, ezek nagyon hatásosan és hatékonyan mutatják be kínálatunkat. Milánó vagy Párizs viszonylag gyorsan megközelíthető, de aki New York felé veszi az irányt, az nemsokára felkeresheti az új 4 (!) szintes bemutatótermünket! Ravennában ezt az élményt tovább tudjuk fokozni a gyári prototípusok bemutatásával, illetve a kézzel vágott mozaik képek gyártási folyamatát is megtekinthetjük. Ez tényleg hatalmas élmény, csak ajánlani tudom. Magyarországon nincs önálló bemutatótermünk, de számos ponton vannak viszonteladóink, akik kínálatunkat megismertetik az érdeklődőkkel.

LI: - Hogyan juthatok árajánlathoz, ha kinéztem magamnak egy összeállítást?

B.I.:  - Jómagam a SICIS gyár képviselője vagyok, de nem jelenthetek konkurenciát a viszonteladóinknak, így árajánlatot ők adnak mindenkinek. Az elfogadott ajánlat alapján felveszik a megrendelést, amit a gyárban rögzítenek és visszaigazolnak. Egyedi termékek esetén a gyártási tervek elfogadása után indul a produkciós folyamat, és a kész terméket a kereskedő adja át az ügyfelének. Természetesen folyamatosan segítem a tervezőket és megrendelőket, hogy a büdzsén belüli termékek irányába tereljem őket. Nincs annál bosszantóbb, ha ez nincs az elején letisztázva, mindenki dolgozik egy kiválasztott motívum adaptálásán és a megrendeléskor kiderül, hogy erre nincs is megfelelő keret elkülönítve. Nem a megrendelő, vagy beruházó zsebében turkálok, hanem a lehetőségekhez és az elvárásokhoz képest optimális megoldást kívánok nyújtani a SICIS mozaik szabadságfokait ismerve és felhasználva.

 Sicis mozaik falburkolat

LI: - Hol lehet élőben megnézni a már elkészült Sicis mozaikokat?

B.I.:  - Számos referenciapontunk 70%-a lakossági, privát villák, apartmanok tereit díszítik. Publikus helyink közül csak néhányat említenék meg: Four Seasons Gresham, Budapest Hotel, Prestige Hotel Budapest, Kecskemét Four Points by Sheraton Szálloda összes szoba és a teljes wellness tér. Cyrano Étterem, Budapest, Fat Mo's Pub, ARAZ Étterem (Zara Hotel), Graphisoft Park vagy éppen az Arena Plaza.

LI: - A lakberendezők hogyan vegyék fel Veled a kapcsolatot, hogyan tudják prezentálni a Sicist a megrendelőik felé?

B.I.:  - Több csatornán felvehetik velem a kapcsolatot a kreatív szakemberek és a megbízóik is például a blogomon keresztül, illetve az egyes cikkek után is van üzenetküldési lehetőség. A "Mi is az a mozaik?" Facebook oldalam segítségével is számos érdeklődő levelet vagy éppen konkrét kérdést kaptam már. Természetesen email címemen is várom a megkereséseket: ivan.bor.design@gmail.com.

Bútorral kombinált Sicis mozaik


LI:
- Milyen különleges Sicis mozaik burkolatok születtek eddig a világban?

B.I.:  - A korábban említett referencia könyvből külön kiemelném a homlokzatok témakörét. Számos nagyváros intézményei, iroda- és lakóépületei viselik magukon a SICIS mozaikot, hogy megfelelően azonosítsák önmagukat. Identitásuk kifejezésére talán az egyik legrugalmasabb eszköz a mozaik és a sikeres példákat külön weboldalon soroljuk fel. Mindig különlegesek a nagyforgalmú közlekedési csomópontok, a metróállomások, amelyek közül számos római viseli kortárs művek SICIS mozaik lenyomatát, de mindig kiemelem a hannoveri Kröpcke megálló dinamizmusát és bátorságát.

LI: - Hol vannak viszonteladók Budapesten és vidéken?

B.I.:  - Budapesten: Bevlo, Burkoland, Caracalla, Cserfa, DasBAD, Kecskeméten: Empír Enteriőr, Pécsen pedig a  Konzumgres lehet egy beszerzési forrás.

Sicis egyedi falikép nappaliba

Elérhetőségek:
Bor Iván - SICIS képviselet

tel: +36 30 9244 967
ivan.bor.design@gmail.com
www.sicis.com 

Arany színű Sicis mozaik recepciós pult mögött

Dekoratív beltéri díszítőelemek Sicis mozaik

Kék és világos Sicis fürdőszobai mozaik

Medence Sicis mozaikkal burkolva

Sicis mozaik válogatás

Sicis színes padlóburkolat mozaik