Otti burkolat és falburkolat

Angliában és az Amerikai Egyesült Államokban régóta kedvelt lakberendezési, és "életvezetési" stílus a Shabby Chic, melynek gyökerei az 1980-as évek végére nyúlnak vissza. Hazánkban csak az utóbbi években vált ismerté ez az életérzés, és lett egyre népszerűbb.  Egyszerre új és egyszerre régi.

Otti falburkolat fürdőszobába

Egyedi tervezésű Otti burkolat

Kecses és könnyed…
 
A bútorok alapszíne általában a fehér, mindez visszacsiszolt- koptatott kivitelben. Ma már sokan vásárolják meg bolhapiacokon, garázsvásárokon kedvenc darabjaikat, és újítják fel maguk. De vannak szakemberek akik kimondottan az ilyen stílusú bútorokra specializálódtak, és elkészítik a vágyuknak, megrendelőiknek megfelelőt. Ebben a romantikus, elegáns stílusban rendkívül jól érvényesülnek a kecses, részleteiben kidolgozott kis bútorok, kiegészítők. Ilyenek például a konzol-, telefon-, vagy fésülködőasztalok, tükrök, gyertyatartók.

Bájosan visszafogott…
 
Egy-egy virágcsokor elhelyezése elengedhetetlen kelléke az enteriőrnek. Legalább ennyire fontosak a textíliák is, melyeknél bátran válasszunk csíkosat, pöttyöset, akár virág mintásat. A lényeg, hogy ne legyenek hangsúlyosak, maradjanak szolidak a színek. Ilyen esetben érezzük a Shabby Chic stílusban megfogalmazott, semmihez sem hasonlítható "lebegést"! Fontos kiegészítők továbbá a párnahuzatok, különböző nyomott- transzferált mintákkal, puha ágytakarók, lenek, pamutok, valamint a csipkék!

Szárazvirág 
Hanyagul elegáns…
 
Romantikus, vidékies jellege miatt közkedvelt, színvilágát tekintve a fehérek mellett a púderszínek, pasztell kékek, kopott zöldek jellemzőek.  Figyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk túl a teret! Maradjunk a légies, könnyed hatásnál. Domináljanak a nyers falak, kőburkolatok, koptatott felületek.

Shabby chic lépcső 
Patinás és sikkes…
 
Ami nem kell: az a szőnyeg. Ami viszont mindenképpen szükséges: a fehéres, szürkés, vagy mészkő színű patinás járófelület, melyre kiválóan alkalmasak az Otti Manufactura egyedi padlóburkolatai. A Shabby  Chic irányvonal követésénél a Terrazzo ”Decs”, Terrakotta "Normand", Mozaik "Art Deco", Terrakotta „Meroving”, Mozaik „Kolostorpadló” és a fotón látható Pietra „Káró” lapok használatával nem foghatunk mellé. Hasonlóan izgalmas padló felületet alkothatunk egyszerű szabályosan faragott natúr hatású Otti kövekkel, mint a Pietra Tihany- és Mecsek, valamint a P. Bakony lapok.

Falburkolatként a Bauhaus, Aulich, Mozaik "15- ös", Mozaik „10-es”, és Q10 nevű mozaikok mindegyike kiváló választás, melyek vajszín, fehér, vagy vegyes mészkő színben jól illeszkednek ebbe a sajátos, könnyed világba. Ha mindezt megbolondíthatjuk egy csipet Mozaik „Viktoriánus” lappal, akkor nagy valószínűséggel a végeredmény még a legbátrabb elképzeléseinket is felülmúlja!

Shabby chic hálószoba és lábaskád

Fehér Otti padlólap

Ezen burkolatok mintázatát a lapok mélyedésében ülő fuga emeli ki igazán,- ebből is következik a fugaszín kérdése- amely szabad fantáziát ad tervezőjének. Kiegészítésként ne feledkezzünk meg a lábazatok zárásáról, melyek funkcióban, és esztétikában is fontos szereplői a térnek. A szűzies- rusztikus megjelenésű lábazati elemeket, és lisztellókat egyaránt megtalálhatjuk az Otti Manufacturánál.
 
Szerzők: Lovász Viktória - Építész-technikus, lakberendező, Hoffer Ottó - Otti Manufactura tulajdonos

Bemutatóterem - BoltOtti

www.ottimanufactura.hu

Cím: Székesfehérvár, Szárcsa u.38
Tel: +36-70-866-8288
kommunikacio@ottiburkolat.com

Kapcsolat

Tervező iroda: 06 70/683 7027