Az építészet és a lakberendezés nap- mint nap használja a mediterrán vidékek architektonikus elemeit, csakúgy mint a gasztronómia vagy a divatszakma. Ma amit a „Lifestyle” diktál bennünk, azt lélekkel áthatva a „mediterrán” szó összegzi igazán. „ Legyen a házunk stílusa az itáliai és dél- franciaországi, valamint a spanyolországi építészet stílusjegyeit kaliforniai kényelemmel összegyúrva; floridai bútorokkal, valamint német precizitással. Tegyünk hozzá egy kis balatoni ízvilágot…mivel azért itthon vagyunk! Angol kandallóra van szükségünk, és a vizesblokkok, valamint a wellness legyen Kleopátrai kényelemmel ellátva. A törökfürdő mellett indiai, marokkói sószoba, finn szauna, svájci tisztaságú relax helyiség. Az autókra a „Hörmann ikrek” vigyázzanak. A kert mediterrán, de sok egyéb örökzöld is jöhet! A medencével nem akarok foglalkozni, legyen nagy és mindig tiszta. Mindezeket magyarországi árakon: ezt kérném!”

Mediterrán ház Otti burkolatokkal

Meg kell mondanunk az itt leírt megrendelőnek - viccet félre téve- igaza van! Miért? Ön nem így élne legszívesebben? Mi, az Otti Manufacturánál mindezt kínáljuk! Mindenesetre a „mediterrán stílusú” házat szeretnénk, figyeljünk a letisztult színekre és formákra! Semmi túlkapás ennél a délies téralkotásnál: pasztell színek, természetes rusztikus anyagok - mint a kő és a fa - lebilincselő, élhető, kényelmes, emberközeli világ. A rusztikus bútorok, lenszínű vagy természetes koptatott bőr kárpitok, tompított fények mind- mind kedvesek számunkra. A házhoz jár egy borospince is, de legalább egy bortároló, borkóstoló helyiség, humidorral.

Hörmann garázskapu

A világítótestek a mediterrán ház alapkellékei, mert ha ezekből a kedves tárgyakból igazán ideillő formákat és anyagokat keresünk, akkor az Otti Manufacturánál megtaláljuk a megfelelő mennyezeti, illetve fali lámpákat! Tipp: A falfestések is tükrözzenek mediterrán életérzést, és használjunk Otti falfestéseket, bordűröket, akár secco-t, antikolt felületeket. Ezek harmóniát teremtenek a térben. A házon sok- sok rakott- faragott kő, ablakain kőkeretek, spalettával. A kis dőlésszögű tetőn antikolt cserép. Lehetőleg terebélyes, egy szintes épület finom toronyszerű kiugrással, tágas teraszokkal, árkádokkal, néhány oszloppal, előtetővel, valahogy így fest a mediterrán ház. Színekben a kültér is természetes pasztell árnyalatokat kíván; bézs, mészkőszín, törtfehér, szürke, és a terrakotta árnyalatokat.

Mediterrán téglaburkolat házon

Otti mediterrán kerti burkolatok, kút, virágtartó

A kert is letisztult: ciprussal, tiszafával, jázminillattal, nyírt buxusokkal, sétányokkal, kőfallal, kőkerítéssel, terrakotta kaspókkal. Tipp: Az udvaron használjunk sok dézsát, Otti kővázát, kerti kutat, napórát, ezernyi játékos romantikus búvóhellyel, padokkal, rózsával, lugassal társítva.

Bemutatóterem - BoltOtti

www.ottimanufactura.hu

Cím: Székesfehérvár, Szárcsa u.38
Tel: +36-70-866-8288
kommunikacio@ottiburkolat.com

Kapcsolat

Tervező iroda: 06 70/683 7027