Egyedi készítésű tapéták Cleartex

A regisztrált vendégek finom falatokkal és kávéval hangolódtak az előadásra. A Cleartex tulajdonosa Huber Ilona Katalin röviden bemutatta a céget, ami elsősorban a közületi szennyfogó, és logózott szőnyegeiről ismert. Eddigi profiljukat bővítették egyedi tapéták, vászonképek és öntapadós vízálló beltéri és kültéri - ez nem elírás -, igen kültéri tapéták gyártásával. Az előadók mellett az igazi főszerepet a HP nagy teljesítményű nyomtatója kapta, ami tökéletes minőségben ontja magából a válogatott alapanyagokra nyomtatott képeket.

Huber Ilona Katalin Cleartex

Tapéta nyomtatás egyedi ötlet alapján

Tapéta nyomtatás egyedi ötlet alapján

A kreativitás itt lép be a képbe, ugyanis a meglévő nyers fehér alapanyagra bármilyen kép, grafikai terv, látványelem felvihető, illetve a tapéták plasztikusabb falfelületekre is tökéletesen felragadnak. Egyes típusok visszaszedhetők, sőt újraragaszthatók.

Arató Péter azokat a helyzeteket vázolta, olyan megjelenési formákat, igényeket, ahol egy konfekció tapéta kollekció nem venné fel a versenyt az egyedi tapétákkal, vagy olyan a környezet, ami egyszerűen nem tenné lehetővé a hagyományos tapéták használatát.

Arató Péter Cleartex workshop

Az érdekes bemutatók között videókat is láttunk, ahol például a Tűzoltó utcai Gyermekklinika falaira kerültek a gyerekek rajzai, amik a Cleartex jóvoltából a HP nyomtatóba beszkennelve egyedi tapétacsíkokká váltak.

A workshop keretein belül a látogatók maguk próbálhatták ki a ragasztás technikáját, sok-sok kérdés vetődött fel, amit az egyedi felhasználáshoz nélkülözhetetlen tudni. Ilyenek az alapozás, a ragasztás, és az utólagos tisztítás lehetőségei.

Cleartex workshop tapéta ragasztás többféle falfelületre

Könnyen felragasztható tapéták

A workshopra jelentkezők egy előre elküldött képet vihettek haza, egy szerencsés résztvevő pedig egy vakrámára feszített változattal is gazdagabb lett. A Cleartex-ben évente két alkalommal lesz hasonló workshop, egy ősszel és egy tavasszal, tehát érdemes figyelni a cikkeinket.

Nyeremény átadás a workshopon

Természetesen az egyedi tapéták megtervezése, legyártatása mindenki számára elérhető. Erre a célra készült el a Cleartex Myfloor webáruháza ahol a legváltozatosabb lehetőségek nyílnak képek, tapéták nyomtatására, akár egy több millió képet tartalmazó belső adatbázisból, vagy egy régen elképzelt saját témáról, amit csak be kell küldened a webáruházon keresztül. A rendkívül kedves vendéglátó a Lakberinfó kiemelt Partnere, a következő hónapokban egy átfogó képet fogunk adni a Cleartex és a Myfloor különleges melegburkolatairól, tapétáiról, dekoratív posztereiről.

Myfloor webáruház