A tapéta a 2010-es évek végére ismét divatba jött. A korábbiakhoz képest a különbség annyi, hogy számos típusnál első ránézésre már-már meg se lehet mondani, hogy kézzel festett gyönyörű mintákat láthatunk, vagy tényleg „csak” egy előre gyártott motívumról van szó. A vadonatúj minták mellett 2019-ben több korábbi stílus éli reneszánszát – ezekből hoztunk most néhányat ízelítőként!

Bordűrök minden mennyiségben!
Ha nem is szeretnéd az egész faladat a plafontól a padlóig kizárólag tapétával bevonni, számodra ideális megoldás lehet a bordűr: ez a tapétacsík nagyjából derékmagasságban kerülhet elhelyezésre a beltéri festett falakon. Felhelyezése roppant egyszerű, szakember segítsége nélkül is bátran belevághatsz – tapétaragasztó, centi, és a biztonság kedvéért egy vízmérték is elég lesz az újításhoz. Világos, meleg tónusú faladhoz válassz árnyalatban hozzáillő, markáns színű csíkot, erőteljes színű faladhoz pedig valami szelídebb típust – ez a kontraszt nem csak elegáns hatást kelthet, de rendkívül egyedi megoldásokat is meg tudsz valósítani.

Omexco tapéta

A romantika kedvelőinek
Idén újra hódít a romantikus stílus: a pasztellszínek, az erőteljes virágok, a nonfiguratív, de elegáns, előkelő motívumok ebben az évben is feltűnnek a modern, mégis klasszikus lakások falain belül. A romantika kedvelői bátran operáljanak a markánsabb bordóval, rózsaszínnel, pirossal és akár az arannyal is – a meleg színek és egyedi minták remekül megállják a helyüket világos színű, vintage stílusú bútorok társaságában.

Designers Guild tapéta

Designers Guild tapéta

Természetjáróknak
2019-ben újra divatját éli a terrakotta, a natúr színek, illetve a zöld és a barna különböző árnyalatai is: ha szereted a természetes, szelíd, kicsit sem tolakodó környezetet, ezeket a tónusokat neked találták ki. Ha ilyen stílusban gondolkodsz, válassz letisztult, vagy egészen apró mintákkal díszített tapétát falaidra – a fa bútorokkal, illetve a kézzel készített dekorációs elemekkel kimondottan megnyugtató környezetet teremthetsz magadnak és családodnak.

Zöld megnyugtató tapéta szín az étkezőben

Az örökzöld elegancia
Az elegáns minimalizmus sosem megy ki a divatból, így a visszafogott stílus akkor is neked való, ha évekig nem szeretnél a felújítás után a falakkal foglalkozni. Válassz akár világos, akár mély, esetleg kimondottan sötét színeket, a hozzá illő enteriőrrel nem lőhetsz bakot. Idén a mélykék, a fekete, a világosszürke és khaki hódít – ezeket a monokróm felületeket bátran tarkítsd színben harmonizáló bordűrrel vagy mintás tapétával egy-egy falrészen.

Északi hangulat
Néhány éve hatalmas szenzációként tört be a lakberendezési piacra a skandináv számos stíluseleme, és ez 2019-ben sem lesz másként: az egyszerű, mindenféle mintát mellőző világoskék, hideg pasztell falak remek alapul szolgálhatnak azoknak, aki szeretik a nyugalmat sugárzó, minimalista, letisztult belső tereket. A fehér vagy natúr, illetve pácolt fabútorok és kék vagy almazöld kiegészítők igazán feldobhatják az amúgy egyszínű, mégis rendkívül stílusos környezetet.

Skandináv stílusú tapéta

Deszka mintás tapéta

Skandináv stílusú tapéta