A monokróm, mély tónusos színek továbbra is hódítanak a lakberendezésben, így van ez a tapétáknál is. Az egyszínű, úgynevezett uni tapéták esetében a meleg, vonzó színek lesznek a jellemzőek. Korallok, terrakották, zsálya zöldek, mustár, aranysárga, szürkék, kékek és bizonyos piros színek.

2020-as tapéta trendek

2020-as tapéta trendek

A merészebbek bátran párosíthatják ezeket a színeket egymással és saját stílusukkal, biztosan kellemes végeredményt fognak kapni. A bátrabbaknak, akik szívesen látnának mintákat a falaikon a 2020-as tapéta trend elhozza az újragondolt art decot, és a chintz stílusú tapétákat. Továbbra is hódítanak majd a trópusi-botanikus minták, melyeket színek tekintetében két csoportra bonthatunk. Keresettek lesznek a pasztell, visszafogott színek, fekete-fehér kombinációk, és az élénk, kontrasztos együttesek. Továbbra is teret nyernek a geometriai formák, valamint a színátmenetes strukturált tapéták.

2020-as tapéta trendek

Chintz stílusú tapéták:
A merész, intenzív virágmintás tapéták, amelyek körbeszövik a falat, szabályosságukkal eleganciát és angol kifinomultságot kölcsönöznek a térnek, anélkül, hogy zavarónak vagy tolakodónak éreznénk.
Szinte olyan, mintha ezek a minták a falon futnának, behálózzák, és részletességük miatt szinte elveszik benne az ember. Nem fogod megunni ha egy ilyen mintát választasz az otthonod központi helyiségébe.

2020-as tapéta trendek

2020-as tapéta trendek

A 2020-as tapéta trendekben tovább dübörögnek a trópusi és a természet ihlette minták

Az emberek a mindennapokban szívesen mennek vissza gyökereikhez a természet nyugtató közelségébe. Egy fáradt nap után nincs is jobb érzés, mint egy meleg barátságos térbe hazajönni. Egy botanikus vagy trópusi mintás tapéta megteremtheti az oázis érzését otthonodban. A különböző botanikus vagy trópusi minták fa bútorokkal kombinálva meleg, energikus tereket eredményeznek, ahol jó elidőzni, szívesen töltődik fel az ember. Erre kínálnak remek lehetőséget a különböző fali poszterek és tapéták.

2020-as tapéta trendek

2020-as tapéta trendek

2020-as tapéta trendek

2020-as tapéta trendek

2020-as tapéta trendek pálmafa fekete-fehér

Geometrikus tapéta minták:
A kortárs otthonok jellemzője a korábban kontrasztos színkülönbség jellemezte minták jövőre finoman illeszkednek egymáshoz, struktúrájukkal pedig 3d hatást kölcsönöznek. Ha szereted a szabályosság által teremtett harmóniát vagy szeretnél egy finom keretet adni szobádnak, akkor érdemes a geometrikus mintás tapéták közül válogatnod.

2020-as tapéta trendek geometrikus

2020-as tapéta trendek

Fémes Hatások:
A loft stílusú tapéták kedvelőinek is izgalmas lesz a jövő év, hiszen egyre több fémes hatású tapéta jelenik meg, így hozva eleganciát és merészséget a térbe. Ezekre a tapétákra jellemző a foltos hatás a matt és fényes felület váltakozása. Ezekkel a különleges felületű tapétákkal karaktert adhatsz egy-egy olyan falszakasznak vagy kiugrásnak, amely könnyen válhat lakásod fókuszpontjává.

2020-as tapéta trendek fémes

2020-as tapéta trendek fémes

Az új retro az Art Deco
Minden évben van egy stílus, amit újra élesztenek a tapéta designerek. 2020-ban az art deco stílusból merítettek. Egészen pontosan az 1920-as éveket idézik meg a tervezők, akik visszahozták nekünk Párizst, a csillogást és a rivaldafényt. Ha régóta kacérkodsz ezzel a stílussal, és szeretnél egy art deco tapétát a hálószobádba vagy nappalidba, akkor jövő évben bőven lesz lehetőséged szemezgetni a jobbnál jobb tapéta mintákból.

2020-as tapéta trendek art deco

Manapság a tapéták használata egyre elterjedtebb, sokszor az otthonok éke, amellyel még inkább kifejezhetjük személyiségünket, stílusunkat. A felhasználás sokaságának csak a képzelet szab határt, ugyanis a gyártók és a technológia folyamatosan fejlődik. Ma már nem számít újdonságnak, ha a fürdőszobánkban, illemhelyiségeinkben tapétázunk, léteznek már akár kültéri poszterek is.

2020-as tapéta trendek kültéri tapéta

2020-as tapéta trendek kültéri tapéta

2020-as tapéta trendek akvarell mintás

Új irányzatként megjelenik a tapéták mennyezeten való alkalmazása is, ezzel karaktert adva a helyiségnek. A jövő év nagy újdonsága a konyhai öntapadós tapéták lesznek. Ezek az előre gyártott fóliák 60 cm magassággal készülnek, szélességükben pedig három méret közül is választhatunk, amelyik számunkra a legideálisabb. Számos előnnyel rendelkeznek, csak megemlítünk néhányat:

  • Széles mintaválaszték
  • Laminált felületű, amely védelmet nyújt a károsodásoktól és szennyeződésektől
  • Könnyen felvihető (nincs szükség ragasztóra vagy szakemberre)
  • Könnyen tisztán tartható

2020-ban a fotó tapéták, fali poszterek világában hasonlóan a tapétákhoz a trópusi a geometrikus és a virágmintás fali poszterek fognak hódítani. Megjelennek az akvarell hatású, a rajzolt motívumos, poszterek és a különböző strukturált festett felületekre emlékeztető minták. Az utóbbi évekre jellemző trend folytatódni fog, miszerint a fotószerű fali posztereket háttérbe szorítják a grafikai stílusban megalkotott fali poszterek.

2020-as gyerek tapéta trendek
A gyerek tapéták világában sem kell drasztikus irányváltásra készülnünk. Továbbra is jellemzőek lesznek a visszafogottabb pasztell színek, valamint a skandináv stílusra jellemző rajzolt formák. Jellemző motívumként továbbra is megtalálható a kollekciókban az unikornis, valamint a 2020-as egyik sztárja a légballon mintás.

2020-as tapéta trendek gyerekszobába

2020-as tapéta trendek gyerekszobába

Tapéta Trend logo
www.tapetatrend.hu

Webáruházunk telefonszáma: +36 70 600 0591
info@tapetatrend.hu