Az alábbi útmutató és termékajánlók segítenek a padló megfelelő tisztításában, ápolásában és kisebb javításában.

Kahrs texture natur fapadló

Napi tisztítás és karbantartás

A rendszeres tisztítás fontos szerepet játszik a fapadlók állapotának megőrzésében. A Kährs Cleaner tisztítószer kíméletesen, de hatékonyan távolítja el a napi szennyeződéseket. Enyhén nedves ruhával és a tisztítószer használatával a padló nemcsak tiszta lesz, hanem az eredeti fényét is megőrzi. Az agresszív vegyszereket érdemes kerülni, mivel károsíthatják a fa felületét​.

Kahrs oak levanter

Olajozás és felületvédelem

Az olajozott felületű padlók esetében időszakos ápolás szükséges. A Kährs Satin Oil mélyen beivódik a fa pórusaiba, amely nemcsak esztétikai frissességet ad, hanem védelmet is nyújt a kiszáradás és a repedezés ellen. Érdemes ezt az olajozást évente elvégezni, különösen a hideg, száraz hónapok előtt. Az olajozás kiemeli a fa természetes szépségét és rugalmasságát, ami hozzájárul a padló hosszabb élettartamához​.

Padlóápoló szett

Kahrs padlótisztító szerek

Kahrs többféle padlóápoló szer

Hőmérséklet és páratartalom

A fa természetes anyag, amely reagál a környezet változásaira. A helyiség hőmérsékletét 18-24°C között, a páratartalmat pedig 40-60% között ajánlott tartani. Ez az optimális páratartalom segít megelőzni, hogy a fa duzzadjon vagy zsugorodjon, különösen a fűtési szezon alatt. Egy párásító készülék beszerzése télen különösen előnyös lehet.

Kisebb sérülések és javítás

A kisebb karcolások és horpadások könnyen javíthatók a Kährs Repair Kit segítségével, amely különféle színű viaszrudakat tartalmaz. Ezekkel egyszerűen korrigálhatók az apró sérülések, megőrizve a padló esztétikáját anélkül, hogy szükség lenne a teljes padló felújítására. A lakkal bevont padlók számára pedig a Kährs Lacquer Refresher, olajozott padlókhoz pedig az Oil Refresher nyújt megfelelő felületvédelmet és fénymegőrzést​.

Csomós fapadló
.
Összefoglaló ápolási tippek a fapadlókhoz:

    • Tisztítás: A Kährs Cleaner rendszeres használata segít a napi szennyeződések eltávolításában és a padló fényének megőrzésében.
    • Felületvédelem: Az olajozott felületek védelmére a Satin Oil biztosítja a megfelelő ápolást, amely mélyen behatol a fa pórusaiba, és védi azt.
    • Javítóeszközök: A kisebb sérülések kijavításához a Kährs Repair Kit hasznos, amely különböző árnyalatokban kapható viaszrudakat tartalmaz.

Kahrs oak yarrow

Kahrs oak Dublin fapadló

A Kährs fapadlók megfelelő gondozása nemcsak a padló megjelenését őrzi meg, hanem hozzájárul annak tartósságához is. További információkért és a termékek megvásárlásáért látogass el a www.kpp.hu weboldalra.

Az Önhöz legközelebbi értékesítési pontot itt találja. 

KPP Hungary Kft.

1036 Budapest, Bécsi út 52. II/4.

mobil: +36 / 30 / 385 5355
mobil: +36 / 30 / 385 5346
www.kpp.hu