Modern konyhabútor mészkő burkolat

Belsőépítészek és lakberendezők igen kedvelt kőburkolata a mészkő, mivel az egyik legsokoldalúbban felhasználható természetes kőzet. Egyszerűsége, különleges felülete, egyedi színvilága és más anyagokkal való harmonikus megjelenése teszi erre alkalmassá.

Belső padlóburkolatok és falburkolatok

A szürke félúton van a fekete és a fehér között. Semleges szín, ezért ideális minimalista belső terekhez. Visszafogottságot és hűvös eleganciát áraszt fehér és fekete színekkel, valamint fém kiegészítőkkel. Japánban a csend színe. Nem feltétlenül jelent búskomorságot vagy unalmat. A különböző árnyalatait keverve, világos falakkal és meleg színű bútorokkal kombinálva nyugodt hangulatú tereket hozhatunk létre.

Korábban a rusztikus kőburkolat az egyik legmeghatározóbb mediterrán stíluselem volt. Ma már azonban különleges és egyedi karaktert kölcsönöz a modern stílusú házaknak is. A különféle felületek és méretek izgalmassá teszik a letisztult tereket, és feldobják a szobabelsőket. Áthidalhatják a padlózat és a kiegészítők színei közötti különbséget, vagy épp ellenkezőleg: kellemes kontrasztot adhatnak nekik.

Szürke dekorburkolat falra szeletelt kő

Mészkő burkolat falra Greystone limestone

Mészkőburkolat teraszra

Sötétszürke mészkőburkolat

Mészkő modern fürdőszobába

A Greystone keletkezése

A Greystone mészkő üledékes kőzet. Elhalt tengeri élőlények mészvázának a tengerfenékre való lerakódásával keletkezik. A felhalmozódott mészvázas törmelékből mésziszap lesz, mely évezredek alatt kőzetté szilárdul. Fő alkotóeleme a kalcit. Gyakoriak benne az ősmaradványok és a növénylenyomatok.

Minimál és a mediterrán lakberendezési stílusokhoz

A Greystone mészkövet a különféle színek és felületi megmunkálások - mattcsiszolt, polírozott, stokkolt, rovátkolt és antikolt felület - teszik változatossá. Fagyállóságának köszönhetően kiválóan alkalmas külső és belső tereink padló- és falburkolatának. Ha Ön kedveli a minimál stílust, akkor a kőburkolat elkészítésekor párosítsa a Greystone-t halvány színekkel. Üveggel és fémmel való együttes megjelenése visszafogott, hűvös eleganciát sugall. Mediterrán stílusú házak burkolataként pedig szépen kiegészíti az intenzív, meleg tónusú színeket és a természetes anyagokat.

Minimál burkolat nappali fal

Természetes dekorburkolat

Matt és fényes mészkő burkolat

Mészkő burkolat minimál konyhába

Dekorburkolat folyosó falára

Polírozott mészkőburkolat

Limestone wallcover

Világosszürke és bézs fürdőszoba burkolat

Kültéren: teraszburkolatként, lábazatra, homlokzatra, kerítésburkolatként, fedkőként.
Beltérben: padlóra, falra, lépcsőburkolatra, kandallóburkolatként, dekorációként.

 Mediterrán Építőház

Mediterrán Építőház bemutatóterem

Járjunk természetesen!

2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Telefon: 06 23/500-770

www.termeszeteskovekhaza.hu

Széles fugával burkolt mészkő padlólap